Jump to content
FORUM

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 25.09.2018 in all areas

 1. Svaki čovjek je bitan ! Druga je stvar mentalitet i vlastito sažaljevanje i omalovažavanje uz kompleks manjevrijrdnosti koju mi imamo iz razloga što smo iz Bosne . Neposredna demokratija i njeni alati su najbolji način da obični čovjek iskaže svoje nezadovoljstvo . U kakvom stanju mi živimo treba da budu skupovi građana /protesti svaki dan . Ali kod nas ima 30 % posto ljudi kao ti koji su letargični i boli ih briga za sve ostale a najgore oni će oskrnaviti svačiji drugi pokušaj da nešto pokuša ili uradi pozitivno .
  7 points
 2. Ne govorim o tome, vec o lokaciji... ako gradjani ne zele da migranti budu u nultoj zoni, onda je na politicarima kao predstavnicima da pronadju alternativu. Briga nekoga iz zemlje prvog svijeta hoce li migranti biti u centru Bihaca ili pored... o tome se radi. Sami migranti u BiH i Bihacu - "visa sila", ali njihovo setkanje gradom, najam privatnih smjestaja, renoviranje djackog doma... to je refleksija naseg papanluka.
  5 points
 3. Nema veze sto se svijet ne vrti oko Bosne ili Bihaca. To je samo izgovor za ovakvo stanje, odnosno tipican primjer mentaliteta. Ovo je grad Biscana, gradjana ovog grada, a da smo kao gradjani slozni i da ne laprdamo na kafama, forumima, fejsu, vec da se ponasamo onako kako bi mi zeljeli da je u nasem gradu, mozda bi bilo bolje. Kad shvatimo da se mi pitamo, tj. trebamo pitati, a da su politicari nasa produzena ruka mozda i bude bolje. Imali smo proteste, i to povodom goruceg problema, pa smo na najbolji moguci nacin mogli vidjeti koliko smo ustvari zainteresirani. I cemu ne je*ati takav narod? Bolje ne zasluzujemo, jer se za bolje ne znamo izboriti. Danas migranti, sutra nesto drugo.
  5 points
 4. https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/migranti-pocinju-shvatati-da-nisu-dobrodosli-u-bih-395805 Dečki u Borićima izbjegavaju pričati zašto je trebalo biti upotrebljeno oružje što je pronađeno kod migranata u Sarajevu i jo pričaju kako se mora plaćati po pet eura da bi spavao u Đačkom domu. Troše pare na kladionicu,pune kese se nose iz trgovačkih centara, i sad mi trebamo žaliti što im je ledeno ili još jače kad provale u tuđu privatnu kuću pričati,a neka jadnici itd. Ponavaljam, naš gradonačelnik ovo nije trebao dopustiti i dati uopšte Đački da budu tu smješteni. Poslije deložacije iz Penzionerskog doma trebali su ih deložirati iz od tamo,ali miris love je važniji od interesa građana koji te izaberu na funkciju. Za sada se obistinjuju sve najave da će sa hladnijim vremenom povećati se njihov kriminal i provaljivanje u tuđe posjede,ali bilo bi dobro da građani kojima nanesu štetu da vide koga tužiti za nadoknadu Grad Bihać jer je dao saglasnost da budu u centru grada,IOM koji plaća njihov ostanak ovdje,Državnu vlast itd.
  2 points
 5. https://www.biscani.net/migranti-u-bihacu-ponovo-provalili-u-porodicnu-kucu/ Sad zamisli počnu provaljivati i udju u kuću a ti spavaš i kad ti uđu u sobu ti se probudiš i skočiš.Dok si rekao čakija popušio si nož u prsa pa se ti onda jebi. Zamisli "jadnici" "sirotinja"i "nesretni ljudi" tj. Čitaj usrana kriminalska ilegalna gamad iz ko zna odkuda te ubije u vlastitoj kući zbog toga jer je vladi manje više svejedno što ti ah tako "fini ljudi" terorišu lokalno stanovnistvo. Pa u ratu se je bar znalo gdje je linija ovdje su između vas.
  1 point
 6. Ko još izlazi u Clio ?
  1 point
 7. A gdje su pare za stolice?
  1 point
 8. Ovih dana sve zlo i tračevi oko NK Jedinstva kreću iz caffe bara "Clio" i fleka za caffe bar "Clio" jer to je leglo propalih fudbalera,sportskih direktora,menađera itd...svi znamo kako je NK Jedinstvo prošle sezone muku mučili za opstanak nitko se nije htio prihvatiti tog Jedinstva sad kad je krenulo sve nabolje kad se vratila publika kad se i pobjedi ali i izgubi hejteri iz "Clia" pitaju se gdje su pare od stolica,zašto je Vlado Jagodić trener itd...e pa gospodo draga da se toga dotaknemo vremena kad je većina tih što kafe piju u "Cliu" igralo u Jedinstvu a propali sportski direktor koji i sad pljuje Jedinstva i pati što on nije a čelu kluba uz kafu koju pije tamo trača sve redom igrače i upravu pa bio je na čelu tog Jedinstva kad su RASPOLAGALI sa milion maraka na računu,i otvoren put za vrh nije znao to voditi i sad mu svak kriv za njegov neuspijeh,isto tako svi ti igrači koji tamo pljuju Jedinstvo su imali priliku da se dokazu nisu i sad samo im je ostalo da pljuju po sadašnjoj strukturi ljudi.Najveći neprijatelji NK Jedinstva su bivši igrači,Fleka i za Suada Čavkića Sutka koji javno blati sadašnjeg predsjednika i pita ga gdje su pare za stolice a nije uplatio ni za jednu stolicu a predstavlja se veliki navijač NK Jedinstva.
  1 point
 9. Naravno da o istom pisemo. U kantonalanoj vladi takodje imamo politicare koji bi se bolje za uslove brinuti trebali (zasto te silne ministre imamo - placamo).🙂
  1 point
 10. isto velika fleka za onu birtiju Clio od pravih navijača NK Jedinstva jer bivši igrači Jedinstva su tamo redovni gosti i redovno tračaju NK Jedinstvo u toj birtiji.Da kažem da se garnitura,Dujmović,Janjoš,Emir Mujađić sad šepuri po gradu kao vrsni stručnjaci,treneri,privatnici a potrošila preko 2000.000 maraka a ništa nisu napravili još su nas pogurali 3 metra pod zemlju treba ih sa Emdžadom Glijaševićem sve pred sud da odgovaraju za nesvjesno rukovođenje institucijom kao što je Jedinstvo. gdje su pare za stolice? treba javno prozvati i pitati jer smo svi dali pare za stolice a stolica nigdje nema
  0 points
 11. Majko moja, samo kad se sjetim kako smo bili najpametniji pa smo Orbana nazivali fašistom jer je podizao žicu da migracije ne idu preko Mađarske. Desset hiljada migranata je prošlo kroz USK, statistički gledano počinili su manje krivičnih djela od domicilnog stanovništva. Nisu problem migranti, problem su ksenofobični "novinari" Hozanovog USN-a i slični, koji u predizborne svrhe koriste migrante. Ljudima treba omogućiti ono što je 90-ih omogućeno našem stanovništvu u Evropi, a to su uslovi dostojni čovjeka i mogućnost uzimanja azila. Ko ne želi azil, neka ide dalje kad za to dobije šansu. 20 godina vas tjeraju iz ove države SDA i njima slični, zabadaju vam noževe u prsa, tjeraju vam djecu, uništavaju obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu, apsolutno sve. Migranti i njihovo ponašanje je najmanji problem za nas.
  -1 points
 12. Joj junacino jel tebi jasno da si ti nula bodova I da ljude boli neka stvar oces ti izaci na proteste ili tebi biva to smeta kao tvoje misljenje jr jako bitno, e to je.nas mentalitet mi smo si ufurali da smo bitni nesto, da imamo pravo glasa, mi smo druze zemlja treceg svijeta prihvati to I nek ti bude jasno da ako neko zeli naprsviti kamp od bihaca napravice ga I nece ga sprijeciti ni suhret ni protesti ni neki komadant iz proslog rata
  -6 points
×
×
 • Create New...