Jump to content
FORUM

L19.S61.

Član
 • Posts

  665
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

L19.S61. last won the day on November 22 2020

L19.S61. had the most liked content!

About L19.S61.

 • Birthday January 31

Recent Profile Visitors

1427 profile views

L19.S61.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

199

Reputation

 1. Njih 30 iz 10 stranaka/partija . Bit će burno.. Kako je bilo i na prvoj sjednici .. Nek se prof. Šeherzada "smirila" ..kod nje važi ona "treća-sreća" .
 2. Taj datum je praznik. Kad napišeš / izgovoriš , 4.11. nije isto kao kad pročitaš kao, četvrti novembar . Meščini da je izgradnja DZ "pokopala" IZGRADNJU.
 3. @saco ma mogao si,kako nisi,i bez crvene knjižice se zaposliti. Evo,ja sam se zaposlio na jednom MJESTU preko konkursa '87. bez članstva. Al zato su se tada mnogi čudili tome jer sam se zaposlio "bez veze". @Barba da,O2,raspored prostorija,ako se to tako može nazvati,je stvarno čudan. Bio sam u par stanova,istih,ali totalno različitih,jer su vlasnici/stanari/ sami doradili,pregradili,zatvorili lođu..i prilagodili prostor sebi. Čuo sam da je projektno rješenje pravljeno za jedno stambeno naselje u BG.. nije prošlo..ponuđeno u BI i urađeno. "HARMANI" su građeni za vojsku/JNA/ "pilotske",kak reče @telefon i jako su kvalitetni,po PS @1260 . Mislim da je sve radio TEMPO osim nebodera "sivog". Tempo je u stvari i bilo "vojno građevinsko preduzeće".
 4. Po običaju : Donijeli ZAKLJUČKE !!! KO će ih provoditi,ni oni,pojma NEMAJU.
 5. Salapura (bukvalno) tad nije bio na dužnosti. I tad je 'bog' bila Partija (SK). Direktor i rukovodstvo firme je bilo dirigovano sa njene strane. Što veći problemi to je udio partije bio veći. Neki su 'crvene knjižice' bacali na stol ali nisu htjeli biti na f-ciji. Uzimalo se (kralo). Ali .. Nadzor i inspekcija se nije najavljivala da će doći. Bio sam u par slučajeva na licu mjesta,sasvim slučajno, (ljubav,ebiga) kad bi došao inspektor,naravno nenajavljen. Majko mila koja strka i frka. On je bio 'bog i batina' . O nadzornom organu da ne pričam. Da,jako je BITNO ko je RADIO te objekte. Jer to se sad dobro vidi kod susjeda,na potresu uništenoj Baniji.
 6. @Barba oko poliklinike je i OŠ. Nju je isto radila IZGRADNJA. Sa 100% sigurnosti to tvrdim kao i da je jedan BLOK zgrada u komšiluku poliklinike radio TEMPO. Za drugi blok i salon namještaja nisam siguran/ne znam..ali iskopat ću ja to,treba mi malo vremena dok se povežem sa "izvođačima"
 7. @telefon mislim da si u krivu i da živiš u zabludi. Polikliniku i OŠ radila je GP IZGRADNJA ! Ne da mislim nego znam jer sam se upravo čuo,po tom pitanju,sa frendom koji je bio zaposlen kod navedene firme.
 8. Bio je običaj,nepisano pravilo u 'bivšoj' državi da se ugradi ploča na fasadi objekta na kojoj je pisao naziv izvođača radova i godina izgradnje. Na hotelu 'Park' postoji takva ploča,meščini. Na 'Ozimicama 1' neke zgrade nose oznaku TO + broj. Mislim da ovo 'TO' znači 'TEMPO Ozimice' Postoji li na poliklinici takva ploča/natpis ..?
 9. Izvini,zahrđo mi i RAM i ROM. 😏 Prije koliko vremena je KGK iznijela podatak o broju "stranaca" u BiH i o kojem se broju radilo ? Ono,kad se digla silna prašina pa je svako (od državnog vrha do zadnjeg prašinar) imao i iznio mišljenje,o njoj,državi(njenoj),itd,etc.
 10. Hvala za sve komplimente upućene na moju adresu. (depra,de..gog, kladioničar) Iznio sam mišljenje fb frenda (to ti je ono pod navodnicima,u stvari pod ** .. ** + inicijali) i vlastito (o FORUMu) i vrijeme do preuzimanja USAtrona. Biden može ! Da li će htjeti ? 'Dejton' je američka ideja. Mogao bi i 'Dejton2' isto biti 'bidenova ideja',zašto da ne. Old boy napravi team koji će da 'igra za bih' . Rezultat ? Živi bili pa vidjeli. Supotpisnike 'dejtona' ne bi trebalo eliminirati u toj igri. **bosnjačka politika** postoji ! O njenom pravcu i svrsi,ne bih,jer to nije tema ovog topica. Vidimo se u SK. 😏
 11. To nisu 'fleke' .. to su 'crne rupe'
 12. @Barba o kakvoj ti katastrofi govoriš. Ovdje vrijedi ona : NNNN Neka Nama Naših Nizozemaca (švaba,austrijanaca,talijana i ostalih) Ima i ona,vezana za 2WW : Prije nismo ništa imali i onda došo švabo i sve uništio.
 13. **Jest, Amerika će čim Bidena inauguriraju, prvo se uhvatiti Bosne i Hercegovine i rješavati sve, od začepljenih kanalizacija, divljih deponija, bespravne gradnje, do kriminala i ganjanja zločestih političara. To što Amerika ne zna đe goni jer je u deep shit, nema kao veze. Mi smo njima prioritet. Vazda se balkanoid uzdao da će ga iz blata izvući neko drugi, a njegovo je da leži, reži i čeka. Eno, slijeću agenti FBI da hapse kod nas, nemaju koga kod sebe.** N.Dž. Mi možemo samo FORUM mijenjati / proširivati. Još 7 dana.
 14. Zar su ovo Fleke i zvjezdice ..??
×
×
 • Create New...