Jump to content
FORUM

Majkara Tatara

Član
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Komentari objavio forumaš Majkara Tatara

 1.  

   

  Jesu, znaš da su sarajlije ažurne po tom pitanju, a naši im slijepo vjeruju.

   

  Bake, inače počasni građanin  Bihaća reče dobar je to projekat ali je još nerealan

  stranka ga prati, imaju velike planove s njim...

 2. Ima li ovdje neko kompetentan da mi odgovori:da li strani državljani (EU) i na koji način mogu kupiti nekretnine kod nas (konkretno poljoprivredno zemljište)?Ili da mi date adresu gdje se to može provjeriti?Hvala

  Ne mogu, jedino mogu osnovati d.o.o. i putem privrednog drustva kupiti zemljiste i na taj nacin raspolagati sa zemljom i na istoj graditi nekretninu... Vlasnisto nad tim zemljiste ostvaruje d.o.o...

 3. Kako do dokaza o poznavanju rada na računaru za prijavu na oglas za ADS? Da li može ovjeren index s informatikom?

  Moze, slobodno ovjeri i posalji, imas odredbu zakona o drzavnoj sluzbi odnosno konkurisanje na poslove u istoj, gdje se kaze kad je u konkursu navedeno "poznavanje rada na racunaru i engleskoj jezika" u tom slucaju moze ili uvjerenje o  zavrsenom kursu ili ovjerena kopija indeksa.

  A samo kod radnih mjesta gdje je eksplicite navedeno "aktivno poznavanje engleskog jezika i poznavanje rada u odredjenim programima tad ti trazi pravo uvjerenje ovlastene kuce...

  • Like 1
 4. Mislim da ne igra, jer na EP će biti 6 grupa sa po 4 tima (prvi put 24 ekipe na EP- pola Evrope :) ), u drugi krug (nakon grupne faze)  idu po dvije (prvi i drugi) kao i četiri najbolje treće u grupi - ukupno 16 nastavlja EP a 8 ekipa ide kući nakon grupne faze 

  Znači treba 6 nosioca grupa, vjerovatno će ih birati na osnovu rejtinga u Evropi, Belgija je puno bolje plasirana od Welsa tako da ih i to ne ugrožava.

  Naravno da svaka pobjeda nosi i dobar bodovni skor za rejting na FIFA i UEFA listama, što belgijanci dobro znaju.

  Kako god, briga nas za njih, nama treba pobjeda na Cipru (u što ne sumnjam ) i da u baražu dobijemo lakšu reprezentaciju, tj bitno je da tu budemo nosioci i tad sigurno dobijamo lakše protivnike, za sad se to ne zna dok se sve tekme u utorak ne završe, ima dosta kombinacija ali o tom po tom, da mi dobijemo Cipar to je najvažnije

  http://www.cazin.net/mob/clanak/sport/zdrijeb-baraza-18.-oktobra-hoce-li-zmajevi-imati-status-nosioca - Ždrijeb baraža 18. oktobra, hoće li Zmajevi imati status nosioca?

 5. Preporuke za PVC stolariju? Omjer cijene i kvalitete a ujedno me zanima zna li neko da li su u Cazinu povoljniji i ako da gdje?

  Preporuke za PVC stolariju? Omjer cijene i kvalitete a ujedno me zanima zna li neko da li su u Cazinu povoljniji i ako da gdje?

  Preporuke za PVC stolariju? Omjer cijene i kvalitete a ujedno me zanima zna li neko da li su u Cazinu povoljniji i ako da gdje?

  Ima u cazinu, evo broj Top Plast coralici +387 61532017

  • Like 1
 6. iNfrastukturu majstore koji pucaš minuse , a nepismen si !!!!!!!!

  Drug idi begaj, niti ne znam da sam ti dao minus, saberi se, ja sam ti htjeo dati plus, preko tel pisem, nisam ni znao da sam ti dao minus.

  To da odmah kvalificiras mene kao "nepismenog" je odraz tvoje kukture, bihacko majkaro...

   

  i ne trazi guzicu cepa!

   

  Skuliraj se.

   

  Minus ni ne znam da sam ti dao, zato odjebi!!!

 7. Pozdrav forumaši,

  Za nekih 10-ak dana bih trebao dobiti dva Samsunga (S5 i S6) koje ću pokušati prodati za drugu osobu (dolaze iz USA). Kupljeni su u nekom od njihovih telecom provajdera ali je problem što ne podržavaju njihov brzi mobilni internet (4G i slično), dok 2G/3G radi.

  E sad, budući da ja pretpostavljam da kod nas jedino to i radi - mislim da su sasvim u redu za prodaju u BiH. Ima li neko da pojasni šta je onda ono E (EDGE?) i H koje se zna pojaviti kada si u većem gradu? Je li to nešto više/brže od 3G ili kako već to ide?

  To EDGE znaci da je na 2G mrezi ili pravo GSM mreza, a to H je u drugih tel tipa iPhone 3G mreza, kod nas nije podrzana 4G mreza ili pravo da kazem LTE mreza. 

  Slobodno mozes kod nas prodati te tel jer i da podrzavaju LTE mreze mi je nemamo jer bhtelecom eronet i mtel nemaju tu imfrastrukturu.

  • Like 1
  • Dislike 1
×
×
 • Create New...