Jump to content
FORUM

Alma Avdic

Član
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Alma Avdic's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Alma Avdic

  Vlada USK

  Taj je, kako tvrde za remonta!! Fali mu nosiva greda.
 2. Alma Avdic

  Vlada USK

  Više mi je žao bivšeg ministra zdravstva dr. Saliha Mesića. Po mojoj procjeni jako fin čovjek. Kako sam čula nije ni znao da će biti razriješen.
 3. Alma Avdic

  Vlada USK

  Ministarstvo zdravstva u kontinuitetu je fokus političkih lovaca i tu se stalno vodi rat. Za očekivati je brze promjene. A na poziciju ministra privrede je došao Mahmićev teletabis (inače pravnik!!!) i to sistemom ucjene tako da se i tu može očekivati brza promjena.
 4. he he,,,,ili neka neki računovođa objasni kako to neko može toliki iznos fakturisati i stvoriti računovodstvenu obavezu a da onaj s druge strane plati djelimično i da se to poravna. Čula sam da postoje rabati ili knjizne obavijesti od nekih par procenata ali da se "halali" 500.000 to mi je nejasno!
 5. Struka i meritorne institucije trebaju da odluči DA ili NE. Postavlja se pitanje šta bi u ratu bilo sa bihaćkim okrugom (današnji USK) da nije bilo hodrocentrale na Kostelama.? Da nismo imali tu hidrocentralu ne bi nam mogla raditi namjenska industrija, ne bi nam bolnice ali ni kasarne imale struju! Šta bi se pod takvim okolnostima desilo s nama? I druga stvar za razmišljanje: Pa pored te naše jedine hidrocentrale sasvim dobro funkcionira i posluje jedan od najposjećenijih restorana na području USK a krajolik uopće ne izgleda devastiran.
 6. Alma Avdic

  Vlada USK

  Ehhh pa sad,,,,to je logika po onoj "dobra je ona kakvih ima"!! Kuda nas to vodi ako toliko popustimo u smislu da "uvijek ima gore od goreg". Kakva je to poruka novim generacijama od kojih se traži da budu marljivi, uspješni, iznad prosjeka,,,,?
 7. Alma Avdic

  Vlada USK

  Neka odgovori: Kako je mogao kao prvi čovjek kantona ali i kao uposlenik univerziteta dozvoliti da na ministarsku poziciju ministarstva za obrazovanje dođe osoba bez ikakvih ozbiljnih referenci?? Eno, prof. Šeherzada Delić na svom fb profilu tvrdi kako nova ministrica ni jednu godinu u gimnaziji nije prošla bez popravnog a da je trogodišnji studij na fakultetetu završavala čak osam godina!! Pa to je strašno!!
 8. Alma Avdic

  Vlada USK

  Ako Mujo Demirović sebe smatra nekom intelektualnom veličinom neka piše knjige. Provesti cijeli radni vijek na univerzitetu a imati iza sebe samo jednu ili dvije knjige je dokaz besplodnog akademskog rada. Na zapadu prosječan univerzitetski profesor tokom radnog vijeka ostavi iza sebe najmanje 20-ak knjiga i gro naučnih radova. Što se tiče politike, Mujo je svoje odsvirao i frulu davno "zadio za pojas".
 9. Alma Avdic

  Vlada USK

  Stanje općeg nemorala. Odgovornost i politička korektnost su već odavno zaboravljene kategorije.
 10. Alma Avdic

  Vlada USK

  Slijedi zvaničan transfer bužimskih disidenata i krupskog krkana iz SDA u A-sda!
 11. Alma Avdic

  Vlada USK

  Možda je nova ministrica obrazovanja i bila vješta u privatnom poduzetništvu. Međutim, za ovu poziciju zaista nije kompetentna. Ali kako se priča u gradu, taj vrući krompir joj je uvalila njena predsjednica Azra Bećirspahić (SBB-Radončić) koja je također bez ozbiljnijih referenci završila u federalnom parlamentu.
 12. Alma Avdic

  Vlada USK

  Da rezimiramo: expert za svašta nešto ali otprilike.
 13. Alma Avdic

  Vlada USK

  Zamjeniše ih sa extra sposobnim expertima,,,,,koji situaciju u USK znaju "otprilike" (cit. nove min. obrazovanja).
 14. Alma Avdic

  Vlada USK

  Htijela sam naglasiti da su to nakon niza godina napokon učinili na vrijeme. A to da im je to posao, slažemo se. I kod kontinuiteta ste u pravu.
×
×
 • Create New...