Jump to content
FORUM

Alma Avdic

Član
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Alma Avdic

 1. Alma Avdic

  Vlada USK

  Taj je, kako tvrde za remonta!! Fali mu nosiva greda.
 2. Alma Avdic

  Vlada USK

  Više mi je žao bivšeg ministra zdravstva dr. Saliha Mesića. Po mojoj procjeni jako fin čovjek. Kako sam čula nije ni znao da će biti razriješen.
 3. Alma Avdic

  Vlada USK

  Ministarstvo zdravstva u kontinuitetu je fokus političkih lovaca i tu se stalno vodi rat. Za očekivati je brze promjene. A na poziciju ministra privrede je došao Mahmićev teletabis (inače pravnik!!!) i to sistemom ucjene tako da se i tu može očekivati brza promjena.
 4. he he,,,,ili neka neki računovođa objasni kako to neko može toliki iznos fakturisati i stvoriti računovodstvenu obavezu a da onaj s druge strane plati djelimično i da se to poravna. Čula sam da postoje rabati ili knjizne obavijesti od nekih par procenata ali da se "halali" 500.000 to mi je nejasno!
 5. Struka i meritorne institucije trebaju da odluči DA ili NE. Postavlja se pitanje šta bi u ratu bilo sa bihaćkim okrugom (današnji USK) da nije bilo hodrocentrale na Kostelama.? Da nismo imali tu hidrocentralu ne bi nam mogla raditi namjenska industrija, ne bi nam bolnice ali ni kasarne imale struju! Šta bi se pod takvim okolnostima desilo s nama? I druga stvar za razmišljanje: Pa pored te naše jedine hidrocentrale sasvim dobro funkcionira i posluje jedan od najposjećenijih restorana na području USK a krajolik uopće ne izgleda devastiran.
 6. Alma Avdic

  Vlada USK

  Ehhh pa sad,,,,to je logika po onoj "dobra je ona kakvih ima"!! Kuda nas to vodi ako toliko popustimo u smislu da "uvijek ima gore od goreg". Kakva je to poruka novim generacijama od kojih se traži da budu marljivi, uspješni, iznad prosjeka,,,,?
 7. Alma Avdic

  Vlada USK

  Neka odgovori: Kako je mogao kao prvi čovjek kantona ali i kao uposlenik univerziteta dozvoliti da na ministarsku poziciju ministarstva za obrazovanje dođe osoba bez ikakvih ozbiljnih referenci?? Eno, prof. Šeherzada Delić na svom fb profilu tvrdi kako nova ministrica ni jednu godinu u gimnaziji nije prošla bez popravnog a da je trogodišnji studij na fakultetetu završavala čak osam godina!! Pa to je strašno!!
 8. Alma Avdic

  Vlada USK

  Ako Mujo Demirović sebe smatra nekom intelektualnom veličinom neka piše knjige. Provesti cijeli radni vijek na univerzitetu a imati iza sebe samo jednu ili dvije knjige je dokaz besplodnog akademskog rada. Na zapadu prosječan univerzitetski profesor tokom radnog vijeka ostavi iza sebe najmanje 20-ak knjiga i gro naučnih radova. Što se tiče politike, Mujo je svoje odsvirao i frulu davno "zadio za pojas".
 9. Alma Avdic

  Vlada USK

  Stanje općeg nemorala. Odgovornost i politička korektnost su već odavno zaboravljene kategorije.
 10. Alma Avdic

  Vlada USK

  Slijedi zvaničan transfer bužimskih disidenata i krupskog krkana iz SDA u A-sda!
 11. Alma Avdic

  Vlada USK

  Možda je nova ministrica obrazovanja i bila vješta u privatnom poduzetništvu. Međutim, za ovu poziciju zaista nije kompetentna. Ali kako se priča u gradu, taj vrući krompir joj je uvalila njena predsjednica Azra Bećirspahić (SBB-Radončić) koja je također bez ozbiljnijih referenci završila u federalnom parlamentu.
 12. Alma Avdic

  Vlada USK

  Da rezimiramo: expert za svašta nešto ali otprilike.
 13. Alma Avdic

  Vlada USK

  Zamjeniše ih sa extra sposobnim expertima,,,,,koji situaciju u USK znaju "otprilike" (cit. nove min. obrazovanja).
 14. Alma Avdic

  Vlada USK

  Htijela sam naglasiti da su to nakon niza godina napokon učinili na vrijeme. A to da im je to posao, slažemo se. I kod kontinuiteta ste u pravu.
 15. Alma Avdic

  Vlada USK

  Ne bih se slozila. Nisu oni uopće loši,,,,samo su pod stegom, a to nije dobro. Da im je malo više slobode, mislim da bi dosta dobrog uradili. Činjenica je da nakon 15 godina imamo budzet na vrijeme. Kako čujem na Vladi su ga usvojili a sad slijedi na Skupštini. Velika stvar.
 16. Naš Gradonačelnik je sasvim korektan i dobronamjeran čovjek i to su naši građani prepoznali. Međutim, đavlima i hejterima ne možeš valjati. Eno već su ga počeli blatiti na divljem portalu tzv. glasu-naroda iako cijeli grad zna da se iza tog grotla mržnje krije družina iz SBB-a (Bećirspahić & co).
 17. Alma Avdic

  Gluma

  Mislima da bi se većina krajiških političara dobro snašla u svijetu glume.
 18. Alma Avdic

  Vlada USK

  SBB popucao na "Šabulićeve", "Kadirićeve","Azrine", SDP-u slijedi GO gdje će neki fasovati crveni karton, u DF-a centrala bila jasna, u SDA već odavno "ništa-niščim",,,,,pa ko to uopšte nešto dogovara? Ko i u ime koga? A o cirkusu neko večer koji je kod naroda izazvao povraćanje da ne govorimo!
 19. Ima aerodrom smisla ali nemamo mi kadrova da iznesu taj projekat do kraja. Mozda se rješenje krije u privatno-javnom partnerstvu. Recimo, naći zainteresiranog investitora iz vana i kroz zajedničko ulaganje sa kantonom realizovati taj projekat. Naravno, dati strancima 51 % učešća u kapitalu i to je garancija da će se istrajati na projektu. Drugačije ne ide!
 20. Riječ "međunarodna zajednica" odavno nema smisla!! Slična situacija je i sa UN-om, Vijećem sigurnosti isl. tijelima koje bi navodno trebale da se brinu o općoj sigurnosti, pravima ljudi, konvencijama i svemu onom što je etički i humano. Sve je to odavno izgubilo pravi smisao jer se istim instutucijama ovladali veliki globalni igrači koji igraju svoju igru.
 21. Alma Avdic

  Vlada USK

  KŠC kao obrazovna institucija nije sporan. Neka ga,,,,baš kao i medrese. Međutim, zakoni se moraju poštovati i mora se funkcionirati u okviru sistema. Koliko sam shvatila iz sinoćnjeg izlaganja ministra i pojedinih zastupnika u skupštini, ovdje je definitivno kršen zakon. Formirana nova usmjerenja bez saglasnosti osnivača, zapošljavanji novi kadrovi bez saglasnosti (valjda ministra), probijen budžet,,,,i šta sve ne!!! Pa valjda bi neko trebao odgovarati za kršenje zakona.
 22. Ne ulazeći u motive rata između Šabulića i Aide, kao građanka USK mogu jedino konstatirati da nam je zdravstvo propalo i da je neophodna istinska reforma. Za reformu, podrazumjeva se, potrebna je politička volja, znanje, hrabrost i istrajnost. Sve druga je bježanje od suštinskog problema.
 23. Alma Avdic

  Vlada USK

  Iz neozbiljnosti u još veću neozbiljnost. Postavlja se pitanje kako će funkcionirati buduća Vlada u kojoj će participirati 4 ili 5 političkih subjekata.?
×
×
 • Create New...