Jump to content
FORUM

java10

Član
 • Posts

  134
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by java10

 1. Od sredine augusta 2017 zivim i radim u Münchenu. Povukao potez koji nije bio lagan ali nisam se pokajao
 2. Ja sam prije 2 sedmice prije dolaska u BiH narucio 2 Phillipsove ali nisam pretjerano zadovoljan - kao da su pomalo crvenkaste nijanse. OSRAM bi kvalitetom trebao biti ispod Philipsa ali de znaj.
 3. Vidim dotakli ste se pranja auta na ovoj temi a ja danas taman postavio ovdje pitanje pa bujrum podijeliti iskustva ko ih ima:
 4. Pozdrav forumasi, Imate li neku preporuku za dubinsko pranje auta u Bihacu ili okolici?
 5. Gdje si ti isla u skolu? Nevjerovatno si rjecita. Pitam za prijatelja.
 6. Tesko Barba, iduci put slikaj cjenovnik, ovako djeluje da bacas suplju.
 7. MOGUĆA ZLOUPOTREBA // Organizacija u Bihaću dijeli 1000 do 2000 KM? Kantonalna inspsekcija upozorava građane da ne daju lične podatke! Nezvanično, svi oni građani koji su htjeli do novca, u konačnici ga nisu dobili, ali su dajući svoje lične podatke i otisak prsta, dobili vačuere. Podaci sa interneta, koje smo prikupili, i ono s čim su se već susrele zemlje u regionu, govore da ih izdaje osoba koja za sebe tvrdi da je kralj kraljeva UN SWISSINDO, zvani M1 i da je potomak drevne indonezijske kraljevske porodice i jedini nasljednik nezamislivog blaga koje će mu omogućiti da bilo kojoj ženi i djetetu na Zemlji u nekom trenutku u budućnosti da 6 miliona dolara. Međutim, dok ne bude spreman podijeliti svoje veliko bogatstvo sa svijetom, M1 pomaže članovima njegove organizacije da riješe svoje dugove kod banaka ili validnih fiskalnih uprava tako što će im dati službene vaučere u kojima se navodi da će Swissindo pokriti njihove dugove. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK potvrđeno je da organizacija postoji i da je utvrđen identitet osoba koje rade u ovoj organizaciji, i da za sada nema osnova za poduzimanje represivnih mjera jer nije utvrđeno kri*ično djelo. Međutim, u MUP-u ističu da policija radi provjere i da je o svemu upoznata Kantonalna in*pekcija i Tu*ilaštvo Unsko-sanskog kantona. Kantonalna in*pekcija koja je izlazila na lice mjesta i utvrdila da pomenuta organizacija nije registrovana, te su im zabranili rad. “Skrećemo pažnju građanima Kantona da vode računa o vlastitim podacima, kome ih daju na raspolaganje, kako isti ne bi bili zl0upotrijebljeni.”, kažu iz in*pekcije.
 8. Cekamo forumske SDA-idolo-poklonike da se ocituju o ovom slucaju. Inace, oni imaju uvijek za SDA "opravdanje" i izgovor pa da vidimo sta na ovo kazu.
 9. Vidim evo, samo neko supljiranje. Sve sam vise uvjerenja da se Sabamudanu pokusava napakovati afera. Ali ima tu nesto pa se nadam da ce bar jedan pravi video isplivati kad-tad.
 10. Kazu Nova BH, bivsi Pink BH, poceo je prije 2 dana s emitovanjem, u naredne 4 godine prenose utakmice reprezentacije (ne znam da li sve, ili samo gostujuce).
 11. java10

  IZBORI 2018.

  Četiri stranke dogovorile blok za zajednički nastup u pregovorima za formiranje vlasti Kako Klix.ba saznaje iz pouzdanih izvora, danas je u Zenici dogovoren zajednički nastup četiri stranke u pregovorima za formiranje vlasti na svim nivoima gdje to bude moguće i gdje su zastupljene. Dogovor je postignut između Stranke demokratske aktivnosti (ASDA), Naroda i pravde (NiP), Nezavisnog bloka (NB) i Pokreta demokratske akcije (PDA). Dogovor o zajedničkom nastupu postignut je danas, a u narednom periodu zvanični tekst sporazuma trebaju potpisati sve navedene stranke u svojim centralama. Plan ASDA, NiP-a, NB-a i PDA je da pokušaju u dogovoru s potencijalnim partnerom formirati vlast u kantonima gdje to bude moguće, odnosno gdje ove stranke budu zastupljene u dovoljnom broju u kantonalnim skupštinama. Također, spomenute stranke će zajedno nastupiti i u pregovorima za formiranje vlasti na nivou FBiH, ali i države, kada je riječ o strankama koje budu imale zastupnike. Na nivou FBiH projekcije su da će ASDA, NiP, NB i PDA imati 13 zastupničkih mjesta, a kao potencijalni partner u pregovorima se spominje SDP. Ono što je zajedničko ovim strankama je opredijeljenost da ne pregovaraju sa SDA o vlasti. Kantoni gdje bi ove stranke sa SDP-om potencijalno mogle formirati vlast su Kanton Sarajevo, Tuzlanski kanton, Zeničko-dobojski te Unsko-sanski kanton. Podsjetimo, najviše glasova pojedinačno na svim nivoima osvojila je SDA, koja će tražiti vertikalno uspostavljanje vlasti, odnosno nakon Predsjedništva BiH, formiranje državne vlasti, zatim entitetske pa kantonalnih. Ključni faktor u pregovorima na državnom i federalnom nivou će biti HDZ.
 12. java10

  IZBORI 2018.

  pod bilo ko drugi nisam mislio bilo ko drugi iz SDA nego uopste bilo koji drugi bosnjacki kandidat. Dodik + Covic bi bila ubitacna i po BiH destruktivna kombinacija tako da je meni apsolutno OK da se ipak bosnjacki glasovi nisu razvodnili i da je Komsic glatko pobijedio. Naravno, kada bi se moglo dozirati bosnjacke glasove - idealno bi bilo dati Komsicu tek onoliko koliko mu je dovoljno da pobijedi a ostatak dati ne-SDA kandidatu. Ali to je, jelte, nemoguce.
 13. java10

  IZBORI 2018.

  Bolje Dzaferovic + Komsic u Predsjednistvu nego bilo ko drugi + Covic. Ako si realan, priznaces da je tako. Drugi nivoi vlasti su sasvim druga prica, gdje je trebalo izbrisati SDA sa scene.
 14. Pa koji će joj to klinac u školi na poslu..? Da zapali džoint na velikom odmoru?
 15. Nedavno sam pročitao da je Preminger pokrenuo saradnju sa svim klubovima sa prostora USK iz lige u kojoj je i Jedinstvo, vezano za sponzorstvo. S Jedinstvom ne mogu trenutno konkretizovati nikakvu saradnju valjda iz nedostatka imenovane uprave ili nešto tome slično. Čim to bude sve kako treba, vjerujem da će Preminger odraditi i s Jedinstvom isto.
 16. Vidi na routeru jesu li ti DNS-ovi promijenjeni, moraju biti ili od Telecoma (195.222....) ili ako si kad stavljao od Google-a (8.8.8.8 i 8.8.4.4). Vjerovatno su postavljeni na nešto od tih što te handre tako da ti ništa ne pomaže to što si pokušavao. Meni je tako jednom bilo i kada sam stavio google-ove, prestalo.
 17. Ima neko kvalitetan ali nekompletan/neispravan bicikl koji bi rado prodao jer mu stoji i skuplja prašinu?
 18. Gdje kupiti par podloški domaćih ili "poludomaćih" jaja?
 19. Razumijem ja to, ali riječ doslovno se u govoru i koristi da napraviš razliku između metaforičkog i stvarnog smisla. Recimo da si napravio lapsus, sve ok.
×
×
 • Create New...