Jump to content
FORUM

belamy

Član
 • Posts

  22
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

belamy last won the day on August 10 2020

belamy had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

belamy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

20

Reputation

 1. https://www.biscani.net/bosanska-otoka-trenutno-500-migranata-na-granici-sa-usk-mjestani-u-strahu/ Nije tačno da su na granici, oni su u F BiH u bošnjačkim avlijama i na bošnjačkoj zemlji. Oni se ne istovaraju ni na granicu ni u RS već na teritoriju FBiH.
 2. Najzad...veceras ne ide Talgo. https://www.zfbh.ba/zfbih-poduzele-odgovarajuce-mjere-u-cilju-sprecavanja-sirenja-korona-virusa/?fbclid=IwAR38CX947SjjC3W3-jIEjcnDei2YG2-M75ALG7jPl8lepQcGwzTTUeKDo3A
 3. Ja cu opet isto, zar u ovoj drzavi ne postoji nikakav autoritete da zabrani Talgo voz na 15 dana zbog opasnosti sirenja virusa, ili se mozda ceka da ih se zarazi na stotine. Ko ce biti odgovoran Zeljenice F BiH ili Vlada F BiH.
 4. Meni je najveselije to sto je opća uzbuna, zabranjuju se skupovi, otkazuju škole i vrtići, a Talgo bez ikakvih problem dolazi ponovo od subote i dovozi svaku noc 100-200 potencijalnih nosilaca virusa zbijenih u mali prostor. Mislim da bi krizni štab trebao suspendovati Talgo jer za to sad imaju dobar razlog.
 5. http://www.uskinfo.ba/vijest/vlasti-u-tuzli-odbile-organizovati-smjestaj-migrantima/56651?fbclid=IwAR2apewL-ge0ACAwmbXtbSVzanV5CF_qo8enknqqUQAN7OQ-R1nOMdvpqKg http://www.biscani.ba/vijest/hvala-na-ponudi-imamo-unu-dovezli-hiljade-migranata-u-usk-a-sad-promovisu-novu-genijalnu-ponudu-za-krajisnike/56713 Je li se to samo meni cini da su ove dvije vijesti usko vezane ? Eto nama na vidiku Talgo linije da prebacuje i ove iz Tuzle.
 6. Niko nas ne j..e ni 2% (mislim na kanton) 🙄
 7. Svaku noc ih talgo vozom dodje 80-100, nekad i vise
 8. Ako se sjećate njima je dva puta bio zabranjen izlaz iz voza u Bihacu pa je voz stajao na stanici i nije htio krenuti nazad za Sarajevo sve dok oni nisu izasli. Čak su jednom poslali i drugi voz iz Sarajeva dok je ovaj prvi bio na stanici u Bihacu. To nije izlaz, samo suspenzija voza moze pomoci. https://www.klix.ba/vijesti/bih/policija-ne-dozvoljava-migrantima-da-se-iskrcaju-iz-talgo-voza-u-bihacu/181024022
 9. Oni mole boga da im se zabrani izlaz sve do Bihaca. Ja mislim da se ni željeznica tu ništa ne pita. Interes i Sarajeva i Banja Luke, pa ako hoćete i Tuzle i Doboja je da taj voz ide, jer se tako oni oslobađaju migranata, Sve je to politika,
 10. Vec pet - sest mjeseci svaku, ama bas svaku noc policija u Otoci vadi migrante sa voza i vraca ih na entitetsku liniju. Nije to samo dvije-tri noci. Ne moze policija blokirati Talgo to moze samo vlada i politika. Cuo sam od jednog prijatelja koji radi u direkciji zeljeznica da je vlada USK platila zeljeznicama odstete za onaj voz sto je bio blokiran u Bihacu strasnu cifru. Mora se naci nacin da se suspenduje talgo, samo ih to moze usporiti.
 11. Hvala Bogu da je neko i ovo spomenuo, pa svaku noc ih dolazi oko stotke talgo vozom. Taj voz je najveci problem trenutno, samo što to niko ne želi ili ne smije reći.
×
×
 • Create New...