Jump to content
FORUM

rucica1

Član
 • Posts

  1687
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

rucica1 last won the day on October 20

rucica1 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rucica1's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

1,2k

Reputation

 1. https://cazin.ba/migranti-iz-kladuse-sele-u-usivak-zabranjen-prevoz-migranata-taksi-vozilima-i-autobusima/ Na papiru stoji ali treba i u dijelo sprovesti.
 2. Članovi Operativne grupe za situaciju sa migrantima u Unsko-sanskom kantonu (USK) na današnjem su sastanku posebno analizirali problem improviziranih “divljih” migrantskih kampova i nekoordinirano djelovanje određenih međunarodnih humanitarnih organizacija, kao i problem financiranja konstantnog angažmana policijskih službenika u ovoj situaciji. – Improvizirani – “divlji” migrantski kampovi u kojima trenutno boravi nekoliko stotina migranata, prvenstveno su problem zbog neadekvatnih životnih uslova i smještaja za te ljude. Nedopustivo je da porodice sa djecom u ovim hladnim danima borave pod vedrim nebom. Ljudi iz konkretno najvećeg takvog kampa u Velikoj Kladuši su već tri puta izmješteni u zvanične kampove i humanije uslove, međutim većina ih se samoinicijativno vratila na tu lokaciju zbog blizine granice s Republikom Hrvatskom. Tu imamo i problem nekoordiniranog djelovanja određenih međunarodnih organizacija, koje potpuno samostalno, praktično održavaju takve kampove na životu. Njihovo djelovanje nije koordinirano ni sa Crvenim križom, ni Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), niti lokalnim i državnim vlastima – kazao je premijer USK-a Mustafa Ružnić. Pa gospodine Ruznicu zasto tim medjunarodnim organizacijama koji samostalno djeluju dozvojavate pristup. Poljska (kao primjer) clanica EU nikom na granicnim djelovima gdje su divlji kampovi, nikom ne dozvoljava pristup - pocevsi od novinara pa do tih raznih humanitaraca. Znaci vi dozvoljavate da nam ilegalci okupiraju lokacije koje oni zele i jos da ti isti tim lokacijama blokiraju pristup. Bogami ko da im je to njihova babovina . Zasto to dozvoljavate!?
 3. Na granicnom dijelu izmedju Poljske i Bjelorusije divlje kampuje desetak hiljada ilegalaca (sa kompletnim porodicama) poljska policija neda nikom (ni tim humanitarcima niti novinarima ) nikakkav pristup. Slovenija kao i druge zemlje, davno poostrila mjere zabranila davanje pomoci samo kod nas je taj "merhametluk" koji ce nas unistiti dozvolljen. Na takvo ponasanje vlasti naravno da ce se i dalje dovlaciti i kanton puniti a ovim "dobrotvorcima" EU taman dobro doslo.
 4. Da se organizacijama a i privatno zabrani nositi im pomoc pa bi oni prestali sa kampovanjem po sumama. Citam ono kako je pripremito 500 - 600 obroka za "ljude u pokretu" - divljake koji su se ilegalno utrpali i niceg se ne pridrzavaju sad i ljudima u pokretu nazivaju. Danas slusam njemci namjeravaju zajedno sa poljacima na granicnim prostorima zajednicki kontrole uspostaviti. Granicna policija biljezi po stotinu ilegalaca dnevno. Svi avionom (iz raznih zemalja) dolaze u Bijelorusiju a oni ih dalje do granice prebacuju .
 5. https://www.klix.ba/vijesti/svijet/dvanaest-zemalja-clanica-trazi-jacanje-granica-evropske-unije-protiv-migracija/211008049
 6. Ja sam misljenja da se (s tim promoviranjem ilegalaca) nece usuditi. Valjda su iz proslosti vidjeli da je i njih i CDU to mnogo glasova kostalo i radikalima ulazak u vladu uvelo. Ma ovo sam navela da ukazem da je krijumcarska stoka na veliko proradila te da se granice bolje cuvati trebaju.
 7. "Navode kako su od migranata smještenih u kampu nezvanično saznali da je uzrok paljenja sukob dvije grupe migranata uz napomenu da se radi o nezvaničnim informacijama koje niko od nadležnih zvaničnika u USK nije potvrdio." Ako je ovo istina,ove dvije grupe divljaka treba u dva najlonska satora bez grijanja i kreveta strpati i samo im par deka i hranu dati pa neka tako zimu zimuju. Ujedno bi i drugima za primjer sluzilo (ako se ponovi sta ih ceka). Upravo gledam (na vijestima) u Italiju danas stigao iz Libije brod sa par stotina ilegalace.Prije 3-4 dana javljali da ih je (takodje iz Libije) 6 brodova (u svakom) sa njih preko 300 stiglo. Izgleda svercerska mafija opet naveliko proradila.
 8. Zvijezda za kosovare.Tako se sprovodi pravo i samostalnost drzave. https://www.klix.ba/vijesti/regija/kosovska-policija-svim-vozacima-iz-srbije-dijeli-tablice-s-oznakom-rks/210920028
 9. Pametno od slovenaca.Ovo bi trebala i Makedonija sirom grcke granice napraviti. https://www.klix.ba/vijesti/svijet/slovenija-ce-produziti-ogradu-za-zastitu-od-migranata-prema-hrvatskoj/210915081
 10. Pa dobro sta fali - roknes i trecu i rahat. Koracaj dalje i cuvaj zdravlje da nam stoju dozivis.
 11. Kazu ko se Pficerom vakcinisao da trecu vakcinu netreba nego samo oni od 65 + godina pa provjeri.
 12. Na jednom njemackom programu, avganistanka koja je bila u posjeti tesko oboljeloj majci i jedva se u ovion za evakuaciju uspjela izvuci, izjavljuje o stanju u Avganistanu te navodi da su na hiljade muskaraca pobjegli.Kako rece da su zene i djeca sami ostali i pita se sta ce s njima biti. Ja da sam na njenom mjestu bila, ja bi (kad sam vec na njemackom mediju) uputila apel da sve te muske pobjegulje vrate nazad njihovim zenama i djeci. Ona je vec par godina u Njemackoj i dobro vlada jezikom.
 13. Kcerka od prijateljice sa dvoje djece (curica dvije i pol godine a malac pet g.)gostovali u Trogiru. Nakon par dana gostovanja slavili su djeciji rodjendan na kojem je bilo 13 djece. Poslije slavlja malac dobije temperaturu, kasalj,... . Mati djeteta je odmah (kod obadvoje djece) napravila korona test. Malac (sin) je bio pozitivan a cerkica negativna).Odmah su to javili roditeljima ostale dijece (koji su na rodjendanu bili) te su i oni odmah djeci radili test. Od njih trinaestero sedmoro je bilo pozitivno. Istog dana su se spakovali i nazad u Njemacku krrenuli. Sada su uz kucnu njegu u kucnoj karanteni. Roditelji su obadvoje cjepljeni.
 14. Samo da ovo Eriksonovo Falenje ne pomuti realno i logicno Ruznjicevo razmisljanje. Erikson hvali da lakse uvali ! Erikson nabraja sta su oni dali i pomogli ali ne nabraja koliko su ilegalci stete i stresa gradjanima Bihaca i V. Klause nanijeli ( a i dalje nanose). Neka malo te pregovore i pomoc po Hercegovini i manjem entitetu prosipa.
 15. @Barba, Biden rece - mi im preko dvije decenije cuvamo i uredjujemo drzavu. Ulozili smo toliko milijardi, tamo nam je toliko vojnika izginulao, vrijeme je da sami za svoju zemlju preuzmu odgovornost. Covjek je u pravu. Njihovi muskarci (vecina njih) misli da oni mogu praviti djecu a drugi da se za njih brine. Zene i djeca im dobro dodju da ih mogu, kako im kad zatreba, prikazati (cast pojedincima). Meni ovo izvjestavanje raznih novinara i intervjui koje pojedini daju (o zenama i djeci horor price a na slikama sve sami muskarci bjeze) takodjer moj utisak utvrdjujdu. Bravo grci - cekati dok se EU dogovori vas bi ( a s tim i blakansku rutu) totalno poplavilo ! "https://www.klix.ba/vijesti/svijet/grcka-je-zbog-potencijalnih-afganistanskih-migranata-postavila-zastitnu-ogradu-na-granici-s-turskom/210821002
×
×
 • Create New...