Jump to content
FORUM

rucica1

Član
 • Content Count

  1099
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

rucica1 last won the day on August 8

rucica1 had the most liked content!

Community Reputation

774 Excellent

About rucica1

 • Rank
  Forumaš

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Narod treba organizovano ove autobuse docekivati - maske na glavu, flasa benzina, pa kad ih par zapali prestat ce i ta voznja.
 2. Ti mini busevi dovoze njih od prosle godine. Kolegica mi veli samo ih dovezu, istrpaju i odose (kako prosle godine tako i ove). Policija u Kladusi po pitanju tog krijumcarenj, ne odradjuje svoj posao ( da nisu mozda i u talu) . Ona svojim ocima gledala.
 3. Drugim rijecima - bi ja ali moja fotelja mi je vaznija od naroda.
 4. Ja bih prije ovih gore poredatih, opet Sukija predlozila.Sa sranjem kojim se 3 godine bori, iskusio je sve politicare i njihove lazi tako da sad s tim bogatim iskstvom moze bolje na ovom problemu raditi. Sve sto je svojom naivnoscu napravio neka ispravlja.
 5. On je ministar sigurnosti BiH. Autoritet njegove sluzbe (Ministra sigurnosti) svojim podlim nacinom rada unistio i zaprljao je njegov predhodnik Mektic.Na njemu je da taj autoritet sluzbe ponovo izgradi sto nije nimalo lako.Bez tog autoriteta nece puno uspjeha imati. Ovaj nas premijer izgleda ide na ispunjavanje zelja ilegalaca ( jer eto oni zele da su blizo granice).Umjesto da zahtjeva da se kanton rastereti i kampovi sirom BiH prave on, kako izgleda, pristaje na planiranje dodatnih kampove.Pa ako tako mora biti a Bihac i V.Kladusa vec kampove imaju onda g, premijeru sljedece u Cazinu pravi.
 6. E moj Cikoticu, prvo ti trebas procistiti granicnu policiju koja sa ilegalcima svercuje i u zemlju ih propusta (sve uz dobru hediju) - a na njihovo mjesto postaviti postene ljude i dodatno pojacanje.Takodje treba policiji RS-a zabraniti da ih u federaciju trpa. Tamo gdje u BiH ulaze napraviti im kampove i obradjivati statuse.Kad to napravis onda se i ozbiljnom ponasanju policije i ostlih nadleznika RS-a mozemo nadati. https://www.biscani.net/cikotic-pojacacemo-kontrolu-granice-prema-srbiji-i-crnoj-gori/
 7. Gledala sam video gdje ih u Libanonu u nekoj hali drze.Nije bilo kreveta nego nesto poput duseka i kartoni.Bili su kao sardele u konzervi.Oko hale ograda (zica) .Kako reporterka rece (mislim) da ih dva put na dan po sat vremena pod kontrolom u dvoriste puste a dnevno 2-3 puta kombi im doveze onih lepinja i bukvalno medju njih pobaca.Ilegalci tako o sebi samim zabaviti nema tuce i bodenja niti napadanja na njihove redari ili policiju. To gledajuci bilo mi je zao ali sad kad ove po Evropi usporedim i nije mi zao.Evropa i humanitarci sto im vise pomazu oni su bezobrazniji i nikakva respekta ni prema kome pa cak ni policiji nemaju .U Njemackoj dat je prijedlog (mislim upravo od Sehofera) da im se umjesto socijalne pomoci u novcu, daju bonovi s kojima bi po prodavnicama mogli placati ali ovi zeleni i lijevi su to odbili.Covjek lijepo naglasio da oni dio tog novca salju svojima kako bi mogli placati krijumcare i na put za Evropu krenuti a to vidimo i kod nas, kad taj novac po postama i bankama dizu..Koliko ta bagra stete na svom putu nanese + koliko IOM i druge organizacije na njihovo uzdrzavanje potrose pa stim novcom bi u njihovoj zemlji (koje nisu ratom zahvacene) tolike mase sirotinje,koji za komadom kruha zude (a pogotovo dijeca kojima ni za lijeka nemaju) pomoci mogli.To sranje od Evropskih i UNO zakona o ljudskim pravima, radi aktuelnog stanja u svijetu treba pod hitno revidirati.
 8. https://www.klix.ba/vijesti/bih/fazlic-se-nada-rjesenju-migrantske-krize-u-bihacu-do-zime-vidi-se-da-ministar-ima-koncept/200811083
 9. Neda Dodik da mu se u Srbiju dira (sto ga ona poplava odnijela nije - ni dragi bog sebi, losi ljudi nece).
 10. Daj boze - Iz tvojih usta u bozije usi, Amin.
 11. Nije isto zalbe i prigovore slati predstavnicima EU u BiH ili direktno u Brisel. U Brüselu to ide na kollektiv a ne na pojedinca (pojedinac daje svoje pojedinacko gledanje a ne realno stanje).
 12. Zato i kazem "gdje je 3 godine taj g.bio sta je radio.Njegove place nije od Mektica niti Dodika dobivao nego od gradjana BiH koji s pravom ocekuju zastitu zemlje i njenih gradjana, Uzput da dodam od EU treba trazitii smjenu onog Petera. On svojim poslom nevlada nego samo jos vise gradjane na radikalne korake navodi.Suhri i premijeru toplo preporucujem da Evropskoj Uniji uloze protestno pismo o nacinu Peterovog rada .Sto vise zalbi i protestnih prijava dobiju (nadleznici u EU ali u Briselu a ne kod nas u BiH) to ce se ozbiljnije sa ovim problemom pozabaviti.
 13. Ovaj Hoffman kaze Mektic napravio gresku jer je pogrijesio procijenom stanja ali on to onako olahko GRESKU navodi.Napraviti gresku je ljudski ali greske tri godine vuci a nista ne ciniti da se to ispravi je namjerno rusenje drzave.Pa gdje je ovaj gospodin bio a (nije Mekta sam kriv nego i on i njegova garnitura) redovno platu primo i da nista po ovom pitanju ucinio nije.Suki je u pravu treba ih sviju pohapsiti.Djubrad jedna. Jos mu krivo kad se kritike upute. Pa gospodine Hoffman ako se situacija pogorsala onda se proglasi vanredno stanje (bar u USK) pa se napravi izmjena i dopuna prava drzave.Nemas ti gospodine pojma o politici i treba te iz te udobne fotelje govnjavom motkom otjerati.Njemacka, kad su je migranti zatrpali takodjer je ove mjere provela tako da nelupaj nebuloze nego umjesto sto hladujes prouci malo sta i kako to druge zemlje EU (a i one koje nisu u EU) rade.
 14. Ako ista od Cikoticevog razgovora bude bilo, nevjerujem da ce se ista u kesu davati.EU je upoznata sa korupcijom u vladi i pravosudju kod nas ( a i na Balkanu uopce) tako ako ista od toga i bude vjerujem da ce to na drugi nacin ici. Koliko mi je poznato Sehover je pozvao sve EU predstavnike da na slijedecem sastanku (u septembru) svi svoje prijedloge (o upravljanju sa izbjeglickom krizom) donesu i dodao da se mora naci nacin ... . Znam da je on jos prije predlagao da se pitanje azila u Grckoj rjesava tako da se oni koji u tu kategoriju nespadaju ili iz zaracenih podrucja ne dolaze odmah iz Grcke u njihovu domovinu vracaju. Takodje da se pojacaju granice EU.
 15. Cikotic u akciji. https://www.klix.ba/vijesti/bih/cikotic-razgovarao-sa-varhelyijem-eu-ce-pruziti-dodatnu-pomoc-bih-u-borbi-protiv-ilegalnih-migracija/200810122
×
×
 • Create New...