Jump to content
FORUM

fontes

Član
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

fontes's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

12

Reputation

 1. Sigurno je DF tražio previše u odnosu na rezultate na izborima. Ako je istina što pišu da je Agan Bunić novi Predsjedavajući Skupštine, ASDA im je dala previše s obzirom da SBB kao i DF ima 2 mjesta. Ali negdje su morali popustiti inače bi pat pozicija stajala dugo.
 2. Ima li kakvih novosti oko formiranja vlasti u USK, koji blok je bliži? Naša stranka je javno rekla da neće biti u vlasti, ali će dati glas za neku većinu. Nisu precizirali ko čini novu većinu
 3. Da li se provode i dalje mjere spriječavanja ulaska migranata?
 4. U Dnevniku u 22h na N1 reče reporter iz tog novog kampa u Hadžićima da odmah nakon prijema jedan broj migranta koji je došao iz Bihaća napustio kamp i nastavio ka svom cilju-EU. Dakle eto, imaju sve potrebne uslove bar tamo i tako olako se liše toga. Nemam nikakvog suosjećanja prema takvima niti prema oni koji su napustili Sedru sa djecom u nerealnom cilju. Doslovno djecu muče i koriste kao sredstvo. Najbitnije zadržati postojeće policijske mjere i drastično smanjiti priliv migranta.
 5. Do mene je, bila je izašla prvo verzija sa izjavama Petera, komesara i premijera
 6. Nadam se da je ovo istina, ali previše smo se naslušali obećanja od proljeća. Posebno Mektićevo ponašanje na konferenciji ne daje veliku nadu, čovjek nije ni progovorio. Zaustavljanje dotoka novih migranata je ključ, mnogo lakše ćemo se i "izboriti" sa sadašnjima ako ne dolaze novi. Samo na koji način će se to provoditi, ta blokada?
 7. Nekakvo je iskupljanje kod autobusne(otkud ih je neko otjerao) i kod Robota je veliki broj žena sa djecom.
 8. Da, baš sam i ja to primjetio. Njihovom mentalitetu je teško objasniti da ovaj večerašnji potez neće uspjeti, tamo će ih dočekati spremna policija kao na Maljevcu danas. Samo će se uzalud izmoriti. Teško im je išta objasniti vezano za zakone, a jednako teško će biti i odvesti neke od njih do te navodne kasarne u Hadžićima, ako iko uopšte u to i vjeruje. A o eventualnom dužem suživotu sa njima- da ne govorim. Dnevni avaz piše da ih je stotinu krenuli prema gore, znači li to da su im se pridružili i neki iz Đačkog doma ili je to i dalje grupa iz Sedre?
 9. I ovaj njihov pokušaj blokiranja graničnog prelaza pokazuje da je stvarno situacija eskalirala. Stvari se baš zakuhavaju. I oni postaju svjesni da ovdje nema uslova za o(p)stanak tokom zime. Do sad su im išli na ruku vremenski uslovi, toplo proljeće i "produženo" ljeto u septembru i oktobru. Treba nastaviti sa protestima kako god, ali i imati rezervni plan za slučaj nužde jer njih sigurno ne zanimaju naši zakoni kao nas.
 10. Nadam se da će se veliki broj ljudi odazvati u subotu. Također ovaj sad period nakon izbora nikako nije dobar jer rješenje je tek sad daleko. Sutra vjerovatno pada ova Vlada USK što je možda nagovještaj brzog formiranja nove, barem kantonalne vlade koja svakako nema dovoljnu nadležnost u ovom problemu. Slažem se da je stanje haotično i dolaskom zime naravno eskalira zbog nervoze. Još je mnogo incidenata koji nisu prijavljeni. Samo se bojim da neće morati pasti mrtva glava(naša) tj. jedan veliki incident da se vlast zaista uključi u ovaj problem. Tek pojavom migrantske krize smo shvatili da možda i nismo znali cijeniti jednu veoma važnu vrijednost koju smo imali kao grad - mir.
 11. fontes

  IZBORI 2018.

  Nije mnogo nedostajalo Bećireviću. Uspjeh je da je jedan od njega i Komšića ušao s obzirom da dijele te glasove lijevih birača. Očekivao sam da neće nijedan pobijediti tj. da će obojici malo nedostajati. Dodik očekivano iz RS-a, biće zanimljivo definitivno sa njim. Najavio je već da uvjetuje odlazak u Sarajevo sa postavljanjem zastave RS-a. Glavni cilj mu je i vraćanje oduzetih nadležnosti RS-a od strane visokih predstavnika. Izgledno je i prisustvo SNSD-a u Vijeću ministara. Sreća samo što nema Čovića kao potporu u Predsjedništvu. Čović praktički sa konferencijom najavio moguću blokadu formiranja vlasti posebno u FBiH tzv. njegov plan B. SBB sa Radončićem je doživio baš veliki potop, ali potpuno zasluženo. Ne možeš imati svoje ministre u Vijeću ministara i tvrditi da si opozicija. U USK zasad kako stvari stoje biće isto veselo kao i prošli mandat
 12. fontes

  IZBORI 2018.

  U Bihaću do 15h izlaznost 27%...loše
 13. fontes

  IZBORI 2018.

  Ne treba zanemariti ni činjenicu da je ASDA podržala SDP-ovog kandidata za člana predsjednika...
 14. fontes

  IZBORI 2018.

  Teško će Komšić pobijediti Čovića jer Komšič dijeli istu glasačku bazu(lijevo-građanske stranke) sa Denisom i Falatarom, pa pretpostavljam da će se tu podijeliti glasovi
×
×
 • Create New...