Jump to content
FORUM

Dipsy5

Član
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Dipsy5's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Reputation

  1. Ja sam sa Nove Cetvrti ulica Mehmeda Fazlica...odma iza Borica...ovo je ljudi ne moguce sta se radi...u 2 kuce ih ima sigurno preko 70...da Bog sacuva...ista osoba izdaje...nakon 100m ista osoba ima jos jednu kucu u kojoj se takoder nalazi isto preko 20 migranata... Po cijelu nov hodaju izmedu kuca i kroz dvorista... Iz Dackog doma do neka doba noci se cuje vriska i galama...u toku dana su svi grupisani u grupama po najmanje 5... Ulicom idu kao da je livada...neka se desi da se ne smaknu autu ili prolazniku vec se mora stati i skloniti u stranu. Da budem iskren nikad se njima ne smaknem jer sam ja odrastao tu, ali sta ce ona majka ili did kad idu od 60 ili 70 god. mogu misliti kako se osjecaju... Vidim ima raznih misljenja...ok svako ima svoje pravo na misljenje..ali hajde ovako svi ovi koji podrzavaju zive na drugom kraju grada ili nekad migrant prode kroz tu ulicu ne zadrzavaju se... Ovdje je vec sve gore i gore... A da ima jedna kuca koja je napustena u smislu da covjek je otisao sa porodicom van drzave...i ne zivi tu vec duzi niz godina niti dolazi...oni su se uselili kao da je njihova. Niko nista ne poduzima.... O smecu da se i ne govori koje se pocelo gomilati... Ispred tih kuca gdje stanuju kao da je deponija. Borici zagadeni do mile volje...niti jedan bor nema kore...sve su ogulili...robu koju im donose samo bace na stranu ili negdje u boricima... Do jucer su se smijali mnogi i pricali po gradu kako kinezi jer nas tako zovu se boje migranata...evo vam dokaz da smo mi svjedoci od prvog dana sta se sve radi jer smo svjedoci prve masovne tuce. Pa pokusaj krade 2 vozila, upad u kucu sa nozem... Organizuju proteste u sred sedmice i u pola dana kad je radno vrijeme... Evo pozivam ove sto podrzavaju da iznajme stan na Novoj Cetvrti pa vide sta se radi...da li ce pustiti svoje dijete da dode iz skole samo...
  2. Sinoc u 22h izboden jedan od migranata, prica covjek koji cuva lovacki dom. Obadvojica su u alkoholiziranom stanju bila... Kazu da je bila jako ruzna scena.
  3. Najveci problem trenutno sa migrantima imaju mjestani Nove Cetrvti tacnije dio Kinezi. Po cijelu noc je vriska i galama iz dackog doma. Policija vraca od Borika, Aleje, zgrade Oslobodenja. Oni samo okrenu preko Nove Cetvrti. Jednu noc su pokusali da ukradu 2 vozila, lupali su na vrata u 03:30 kome su stigli. Ali najvise tu krivicu ima par mjestana iste te ulice koji su iznajmili svoje smjestaje. A da na kraju samo naglasim da isti ti sto izdaju stanove zovu policiju kad im nije po volji ili ako se koji migrant slucajno pozali na ruzan pogled komsija. Ide zima u toj istoj ulici je vecinom starije stanovnistvo samo Bog zna sta ce da se izdesava.
×
×
  • Create New...