Jump to content
FORUM

Haldir

Član
 • Content Count

  569
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Haldir last won the day on September 28 2019

Haldir had the most liked content!

Community Reputation

-116

About Haldir

 • Rank
  Forumaš

Recent Profile Visitors

465 profile views
 1. Vi Haldirove postove trebate čitati sa malo više pažnje. Ja na 99% uvreda i gluposti napisanih na ovom forumu ni ne reagiram uopće. Ako se vratite unazad 500 stranica, vidjet ćete da je u 100% slučajeva ovakve rasprave sa uvredama započela grupica isfrustriranih likova.
 2. Vi otkako najavljujete probleme na granici, ja sam je prešao ukupno 6 puta. I dalje ne razumijem tvoje navode o putovnici? Te priče o nalogodavcima, štićenicima, Sorošu, krijumčarima, iluminatima i masonima, šefovima iza kulisa, ne mogu više ni čitati kamoli komentirati
 3. Ne, ne. Takvi su bili u Evropi, a ostalo ih još u NDH i Poljskoj.
 4. Ma i bez financijera, Hrvatska radi ono što njen narod voli. Tako za represiju love mora biti, taman se iz penzija vukla.
 5. Ovo je izvještaj IOM-a o utrošku sredstava kojima oni upravljaju. BiH u pravilu ne dobije puno novca kojim sama upravlja. Ove su cifre sasvim realne, obzirom na činjenicu da IOM ima stotine uposlenih, 30-40 hiljada obroka dnevno, da ne govorimo o najmovima, troškovima električne energije, vode, transporta, zdravstva bla bla. Mi nemamo para za vozila Graničnoj policiji, kamoli da desetine hiljada ljudi iz mjeseca u mjesec vraćamo ili spriječavamo da uđu na našu teritoriju.
 6. Statistika je malo kompleksnija od dijeljenja, sabiranja, oduzimanja, množenja. Vrlo bitne stavke su izostavljene iz tih članaka koji se dijele ovih dana po Facebooku. 1,7 milijardi maraka bi bilo puno i za razvijene države. Za nas je već nerealno.
 7. https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-za-skoro-dvije-godine-dobila-oko-80-miliona-km-za-rjesavanje-migrantske-krize/200115043
 8. Mandic i Terzic suvereno za kraj. Jbt kakav raspad sistema.
 9. Odličan rezultat kako smo igrali. Norvežani klasa iznad. Malo mi je bilo mučno gledati našu tranziciju, koliko smo spori i koliko loše reagiramo u odbrani, Ovčina očajan, ali opet eto pripisujemo to starosti ove ekipe. Da Norvežani nisu izbacili iz brzine pred kraj utakmice, bilo bi ono što smo većina i očekivali - najmanje -10. Ali dobro, ide sad Portugal. Dvaput su u godinu dana uzeli Francuze, ali su fizički na našem nivou, pa se možda možemo nadati nadigravanju u toj utakmici.
 10. I to cazinskim. Jeftinije od krijumčara. Još ako migranti saznaju za njih, novi val medicinskog osoblja i njegovatelja kreće ka Njemačkoj. Krankenpflege iz Afganistana, ima više iskustva sa nožem i ljudskim mesom od prosječnog štutgartskog kirurga.
 11. Tačno me nešto podsjeća na bosanski sistem odlaska iz države. A mi tako fini
 12. Evo Pakistanci razmatraju da vrate 4000 svojih državljana iz BiH. SDA se protivi rasipanju budućeg biračkog tijela.
 13. Dobro Che Guevara. Valjda opraštate ako mahnem bijelom
 14. Pa dobro, sa Vučjaka je otišlo njih 600-700, prema tvojim procjenama je ostalo ovdje oko 20-30 hiljada na kantonu. Kontam se, rek'o da vam nije samo ovih 700 predstavljalo prijetnju po nacionalnu sigurnost? Ili vam je ponestalo inspiracije za ksenofobične ispade. Barbika iz Holandije donio malo žutog ako mu upanu u kuću da ih ima s čim smiriti
 15. Šta je, ugašena pobuna 50 000 Bišćana, nigdje nikog na forumu...
×
×
 • Create New...