Jump to content
FORUM

Haldir

Član
 • Content Count

  533
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Haldir last won the day on September 28

Haldir had the most liked content!

Community Reputation

-109

About Haldir

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

431 profile views
 1. Zaboravio si na Handanagiće, Hozanoviće, Lipovače
 2. Je li neko pogledao poglavicu koji moli.
 3. Naravno da Riječanin to tvrdi. Kako drukčije opravdati fašizam.
 4. Sve je očigledno i dokazano. Fašizam koji je nemoguće sakriti.
 5. Nas uopće ne zanima šta su dva Nigerijca planirala poslije turnira. Jesu li imali rekete ili ne. Żele li azil ili ne. Ono što je bitno je to da je potvrđeno da je NDH nezakonito deportirala ljude na teritoriju Bosne i Hercegovine. Iako su avionom potpuno legalno došli u NDH. Šta je onda tek takvih slučajeva gdje migrante koji su u NDH ušli kroz Srbiju deportiraju u Bihać?
 6. Jedino mjesto gdje mi zabadamo nos je teritorija Bosne i Hercegovine na čiji suverenitet svakodnevno nasrću hrvatski policajci. Dokaz su i ova dva momka iz Nigerije. Protiv migracija se možda ne možemo boriti, iako bi trebali na sve moguće načine, ali sa Hrvatskom sigurno možemo. Problem je što nećemo. Ili barem neće iz HDZ-ove podružnice u BiH. Itekako opravdavaš. Iz dana u dan ti pišeš komentare tipa "što hodaju bez dokumenata". Ti si i službeno forumski klaun postao. Evo te na ignore listi od večeras.
 7. Sve i da su ova dvojica tražila azil, incident je onda još veći jer se tim definitivno potvrđuje da NDH sve, ne razmišljajući o tome kako su ušli na njenu teritoriju, ilegalno protjeruje u BiH i time krši i međunarodne propise.
 8. Jedini način na koji se NDH može izvući iz ovoga je da ispadne da su dva vrla studenta odlučila iskoristiti vizu i onda iz NDH pobjeći u neku od civilizacija, recimo Sloveniju ili Austriju. MUP nikad neće priznati ovo jer bi to značilo da Božinović mora dati ostavku.
 9. Čuli smo se s organizatorom Albertom Tanghettijem koji je za Telegram potvrdio da su mladići iz Nigerije doista sudjelovali na studentskim igrama. Bila su ukupno četvorica u pratnji jedne profesorice te su nastupili na stolnoteniskom turniru. “Vaši kolege iz Žurnala pokazali su mi njihove fotografije i prepoznao sam ih kao osobe koje su bile i nastupile na turniru. Imali su uredne avionske karte za povratak, vize te osiguran smještaj u hotelu tijekom igara”, rekao je Tanghetti za Telegram.
 10. Ali hej, oteti ljude, hahaha pa ovo je bolje od slučaja u Bihaću gdje su ljudi zvali policiju na turiste.
 11. https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2137419
 12. Daj života ti. Kad nemaš pasoša tvoj identitet se utvrđuje u policijskoj stanici a ne u marici na granici sa BiH! Ovo je u potpunosti istinit slučaj. Kakva je smisao opravdavati fašizam banalnim stvarima, još gore ako je sad već jasno da HR policija uopće ne razmišlja o tome kako su migranti ušli u RH - preko Srbije ili BiH, a sve ih gura vama u Bihać
 13. Čuj opravdanja za fašizam. Nije u redu hodati bez dokumenata.
 14. Više od 60% od ukupnog EBRD-ovog kapitala drže Evropska unija, Evropska investiciona banka i države članice Evropske unije. Evropska unija je najveći pojedinačni donator EBRD-u. Najveći pojedinačni dio uloženih bespovratnih sredstava ima EU zajedno sa svojim članicama. Da li pored ovoga treba još šta da napišem ili očekuješ nešto više kako bi se shvatila veza između EBRD-a i EU? Ontopic: https://zurnal.info/novost/22587/hrvatska-policija-kidnapovala-nigerijske-studente-i-prebacila-ih-u-bih Ovako je NDH kidnapovala i 1940-ih.
×
×
 • Create New...