Jump to content
FORUM

Haldir

Član
 • Content Count

  311
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Haldir last won the day on April 1

Haldir had the most liked content!

Community Reputation

-105

About Haldir

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

331 profile views
 1. Zapravo ti si pokušao otvoriti tu temu, čak četiri puta. I svaki put bezuspješno. Što dovoljno govori o toj "propagandi".
 2. @toby Za nekog sa 15 godina iskustva pisanja na forumima, čovjek bi očekivao da barem zna kad stati i ne ići dalje u dubiozu. Ali barem cijenimo trud uložen u dugi besmisleni monolog i pokušaj čupanja.
 3. Pa baš se i nije dešavalo da neko toliko gnjavi da čak četiri puta bezuspješno pokušava nametnuti raspravu a da ga cijeli forum ignorira. To mora da je frustrirajuće, ta spoznaja da nemaš kapaciteta brzo shvatiti neke stvari.
 4. Nije stvar u tome šta ja mislim o tekstu, stvar je u tome šta ti misliš o bilo kojem tekstu koji migrante ne naziva teroristima, ubicama, silovateljima. Jer si pokušao izroditi još jednu raspravu u kojoj bi iskazao svoje već poznate - copy paste Narod.hr stavove i po četvrti put ti to ne polazi za rukom. Ako će ti biti lakše, jednostavno napiši da to nisu inžinjeri i doktori već teroristi, ne moraš se ovoliko zamarati.
 5. I to opet nema apsolutno nikakve veze sa raspravom u kojoj smo se našli nas dvojica. Dakle, tvoj pokušaj da ti se neko priključi u besmislenu raspravu već treći put propada. Slijedom, ostaju ti opcije Željka Markić ili Ivan Pernar.
 6. Niti to ima bilo kakve veze sa mojom i Grunfovom raspravom, niti uopće vidim razlog da tebi odgovaram na raspravu koju evo drugi put pokušavaš neuspješno nametnuti. Imaš uvijek Narod.hr da čitaš.
 7. Pokušavaš isprovocirati raspravu koja nema veze sa onim što smo ja i Grunf pisali. Za tebe je svaka vrsta novinarstva, izuzev portala Željke Markić, kvantna fizika.
 8. Sad sam provjerio. Stranac može otvoriti obrt isključivo sa radnom dozvolom, d.o.o. može i bez nje preko drugog ovlaštenog lica - direktora. Dakle, ili je Pakistanac dobio radnu dozvolu ili otvorio d.o.o. I dalje ostaje da nađemo odgovor na tvoje pitanje kako je došao do uvjerenja o nekažnjavanju iz Pakistana. Moguće ili kroz ambasadu, što mi se ne čini realno, ili je najvjerovatnije dobio povlastice kroz određene projekte ministarstava. Što, kako si i sam rekao, nije u redu naspram stranih investitora koji na pokretanje proizvodnje u BiH čekaju i nekoliko godina.
 9. Da li SUR spada pod obrtničke djelatnosti? Zar je zakonom moguće da neko otvori obrt u BiH a da nije državljanin? Tj da nema barem radnu dozvolu?
 10. Ne znam za trgovinu na Vučjaku, ovdje se priča o restoranu kojeg je otvorio Pakistanac. Dakle, vodim se logikom, pa je moja pretpostavka da je otvorio d.o.o., jer na taj način ne mora imati radnu dozvolu u BiH. U tom slučaju, odgovorno lice - direktor, mora biti neko ko je državljanin BiH. Da bi se otvorio d.o.o. u BiH nije potrebno uvjerenje o nekažnjavanju koju bi stranac morao predati nadležnim institucijama. Ako griješim, može me ispraviti. To je ono koliko znam. Zaista mi se ne da iščitavati pravilnike i zakone. S druge strane, sve i da treba, strani državljanin koji ima prijavljen boravak na teritoriji Bihaća, od MUP-a USK ima pravo tražiti uvjerenje o nekažnjavanju, odnosno neosuđivanosti, popunjavanjem zahtjeva, dokazom nadležnog organa o prijavljenom boravku te uplatom takse.
 11. Da nema, ne bi bio u mogućnosti otvoriti d.o.o. (idem sa pretpostavkom da se ovdje radi o d.o.o. navest ću kasnije zbog čega) . Uvjerenje o nekažnjavanju nije potrebno u slučaju otvaranja d.o.o. (edit). Ako griješim, ispravi me. Strana lica mogu otvoriti d.o.o. ako imaju rješenje o privremenom boravku, a prijava direktora u PU se može vršiti i preko drugog odgovornog lica (to ne mora biti stranac, pa u tom slučaju mu nije ni potrebna radna dozvola).
 12. A kako znaš da nema dokumenata?
 13. Bio Stranka za BiH, potom prešao u SDA gdje je bio jedan od miljenika Asima Kambera, a sada je pod okriljem krajiškog SBB-a - stranci kojoj je po dogovorenoj raspodjeli pripala pozicija direktora Regionalnih cesta.
 14. Kažeš da je ovo za svakog razumnog. Razum prestaje onog trenutka kada se počinje negirati holokaust.
×
×
 • Create New...