Jump to content
FORUM

Haldir

Član
 • Content Count

  574
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Haldir last won the day on September 28 2019

Haldir had the most liked content!

Community Reputation

-115

About Haldir

 • Rank
  Forumaš

Recent Profile Visitors

509 profile views
 1. CITIRAJ gdje sam ja negirao silovanje djevojčice sa posebnim potrebama? Unazad od prvog dana kada sam se registrovao do danas. Ono što je policija potvrdila, zajedno sa bolnicom, ne može negirati ni bolestan čovjek, kamoli ko drugi. Pričaš laži i gluposti. Ako je tebi dozvoljeno meni reći da sam bolestan zbog nečeg što si izmislio, zašto bi meni bilo zabranjeno napisati tebi bilo šta drugo? Nikad nikome nisam odgovarao sa uvredama, bez da prethodno neko nije pisao uvrede na moj račun. I hiljadu puta sam ih ignorisao jer me to zaista ne dotiče. Ali napisati takvu glupost kakvu si napisao ti, to je prosto nemoguće zaobići. Ovdje se sva rasprava svela na vrijeđanje mene kao člana foruma. Vrati se nazad 20 stranica, 90% odgovora na moje postove su sadržavali uvrede. I nemam više stvarno živaca, neka vas 5-6 mini Fatmira tu da se zadovoljavate. Pola ste foruma rastjerali.
 2. Druže moj, čitaj pažljivije. Toliki post a u potpunosti si promašio ono što sam ja pisao. Osvrnuo sam se na lažne vijesti o migrantima u BiH koji su bili tema rasprave. Meni je muka više od vašeg tumačenja mojih postova, rasprave su postale zamarajuće.
 3. Ja zaista nisam vidio službenu politiku EU u recimo Austriji, gdje policija SISTEMATSKI krši vlastite zakone, međunarodne konvencije i ljudska prava o kojima pričaš, a zagarantirana tim konvencijama. 40 hiljada migranata prošlo je kroz BiH. Veći je broj dokazano lažnih vijesti o silovanjima, nego što su teških krivičnih djela napravili. Stoga, to je zapravo demagogija. Ne želim ulaziti u raspravu oko toga šta misli i govori njemački ministar. Počela je, trajala bi i završila sa "argumentima" tipa "Soroš, NVO". Kao i svaka druga rasprava sa tobom. Veće su šanse da Srbin u Hrvatskoj završi u bolnici, nego Hrvat zbog migranata. O čemu pričamo? NDH zauvijek ostaje NDH. Pravdati fašističke postupke demagogijom zadnja je stvar koju ću ovdje ubuduće komentarisati.
 4. Hvala dostu. Zaboravio si samo dodati jednu vrlo bitnu stavku iz članka, kao i reći da utemeljitelj ideje na kojoj je i nastala NDH, nije rođen baš daleko od pokrajine u kojoj je taj ministar obnašao funkciju "premijera". Tako da, u suštini, oni koji podržavaju migracije protive se hrvatskom postupanju protiv migranata. Oni koji ih, pak, ne podržavaju, raširenih ruku dočekuju vijesti o represiji nad migrantima na hrvatskoj teritoriji. Ne želim ulaziti u bilo kakvu dalju raspravu, ali... Slažem se da Hrvatska treba da štiti vlastitu granicu. Ne treba dopustiti niti jednom migrantu da ilegalno uđe na njenu teritoriju. Ali se ne slažem na načinom na koji se to postiže. U mjestu Tržac kod Cazina na samoj granici sa RH hrpa je migranata koji na tom predjelu ilegalno pokušavaju preći granicu. Nikome ko ima imalo pameti u glavi neće ushićenost i sreću stvarati podatak da je većina tih migranata nazad u BiH potjerano uz uporabu sile. Ali što je još i gore, bosonogi su na debelim minusima u ranim jutarnjim satima gurani u rijeku Mutnicu da se vrate nazad na teritoriju BiH. Tako da, meni možeš zalijepiti bilo čiju izjavu hoćeš, ali to neće promijeniti historiju u kojoj je ostalo zapisano kako se NDH odnosila prema cijeloj jednoj populaciji.
 5. Vi Haldirove postove trebate čitati sa malo više pažnje. Ja na 99% uvreda i gluposti napisanih na ovom forumu ni ne reagiram uopće. Ako se vratite unazad 500 stranica, vidjet ćete da je u 100% slučajeva ovakve rasprave sa uvredama započela grupica isfrustriranih likova.
 6. Vi otkako najavljujete probleme na granici, ja sam je prešao ukupno 6 puta. I dalje ne razumijem tvoje navode o putovnici? Te priče o nalogodavcima, štićenicima, Sorošu, krijumčarima, iluminatima i masonima, šefovima iza kulisa, ne mogu više ni čitati kamoli komentirati
 7. Ne, ne. Takvi su bili u Evropi, a ostalo ih još u NDH i Poljskoj.
 8. Ma i bez financijera, Hrvatska radi ono što njen narod voli. Tako za represiju love mora biti, taman se iz penzija vukla.
 9. Ovo je izvještaj IOM-a o utrošku sredstava kojima oni upravljaju. BiH u pravilu ne dobije puno novca kojim sama upravlja. Ove su cifre sasvim realne, obzirom na činjenicu da IOM ima stotine uposlenih, 30-40 hiljada obroka dnevno, da ne govorimo o najmovima, troškovima električne energije, vode, transporta, zdravstva bla bla. Mi nemamo para za vozila Graničnoj policiji, kamoli da desetine hiljada ljudi iz mjeseca u mjesec vraćamo ili spriječavamo da uđu na našu teritoriju.
 10. Statistika je malo kompleksnija od dijeljenja, sabiranja, oduzimanja, množenja. Vrlo bitne stavke su izostavljene iz tih članaka koji se dijele ovih dana po Facebooku. 1,7 milijardi maraka bi bilo puno i za razvijene države. Za nas je već nerealno.
 11. https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-za-skoro-dvije-godine-dobila-oko-80-miliona-km-za-rjesavanje-migrantske-krize/200115043
 12. Mandic i Terzic suvereno za kraj. Jbt kakav raspad sistema.
 13. Odličan rezultat kako smo igrali. Norvežani klasa iznad. Malo mi je bilo mučno gledati našu tranziciju, koliko smo spori i koliko loše reagiramo u odbrani, Ovčina očajan, ali opet eto pripisujemo to starosti ove ekipe. Da Norvežani nisu izbacili iz brzine pred kraj utakmice, bilo bi ono što smo većina i očekivali - najmanje -10. Ali dobro, ide sad Portugal. Dvaput su u godinu dana uzeli Francuze, ali su fizički na našem nivou, pa se možda možemo nadati nadigravanju u toj utakmici.
 14. I to cazinskim. Jeftinije od krijumčara. Još ako migranti saznaju za njih, novi val medicinskog osoblja i njegovatelja kreće ka Njemačkoj. Krankenpflege iz Afganistana, ima više iskustva sa nožem i ljudskim mesom od prosječnog štutgartskog kirurga.
×
×
 • Create New...