Jump to content
FORUM

Lidjo

Član
 • Content Count

  777
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Lidjo last won the day on September 14 2020

Lidjo had the most liked content!

Community Reputation

311 Excellent

About Lidjo

 • Rank
  Forumaš

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ma vidis da je sve u interesu. Ne postavljaju se prava pitanja - i to o cijelokupnoj migrantskoj krizi!
 2. meni je jasno kako nabavke funkcionisu, ali Auwearart je pitanje od novinara i od Ruznica iskuliro. Nije objasnio sta je sa autima bilo, zasto je na ponudi jedna cijena, a na fakturi druga a nabavljena ista roba. Isto oko nabavke kruha mi nije jasno. Ne mogu da vjeurjem da je pekara iz Sarajevo mogla biti jeftinija nego neka sa USK. Da se Hrvatska potencija mogu da shvatim, jer je u EU, medjutim i o tome se moze diskutovati. Ali sa druge stane zasto bi IOM mislio na nas, kad mi sami uvozimo stavari kojih dovoljno imamo (naprimjer vode)...
 3. U vecerasnjoj emisiji jedini je premier bio konkretan. IOM i Peter van der A je jedna velika laz, veliki muljatori. Opet nismp dobili odgovor zasto samo migrantski kampovi u Federaciji. Zasto RS Hercegovina mogu reci mi necemo migrante i to se postuje a Federacija ne moze? Ispada da Federscija zeli migrante. Nije dat odgovor ni na to zasto su privremeni migrantski centri Bira i Miral pretvoreni u stalne. Kad se to desilo? Ko je to potpiso od lokalne vlasti ili je to bez potpisa lokalne vlasti ostavljeno jednostavno da tece. Premier rece da je Bira data na 30 dana samo dok se ne urade
 4. I mene to zaista zbunjuje. Ja bio u Maroku 2 sedmice i jedva pivu popio a ovdje citam o prostituciji. Da je travu lako tamo dobiti sam se uvjerio, ali da su prostitutke. Znaci barba i ti imas iskuszva sa tom nacijom. Znqci nisu tako fini kako se predstavljaju
 5. @Grunfjel to znaci da je rodjena Marokanka bila prostitutka u Bihacu?
 6. Jedan od boljih clanaka na klixu u zadnjr vrijene https://www.klix.ba/vijesti/bih/prica-sarajlije-o-napadu-migranata-nasa-sloboda-i-sigurnost-su-ugrozeni/210104054?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=210104054&utm_campaign=Klix.ba+Facebook+status Lijepo napise vise problema sa migrantima u Sarajevu. Pocelo je drugacije izvjestavanje u novinama. Polako se klupko odmotava, dugo je i trajalo..
 7. Problem svih medija je da previse malo govori o razlozima zasto lokalno stanovnistvo ne zeli migrante. Ne koriste se statistikama, ne koriste prave rijeci.. i stalno se spominje ksenofobija, problem se ne smije nazvati pravim imenom. Evo svaki medij je prenio vijest o nehumanim uslovima na lipi. Da jesj nehumani i treba se o tome pisati. Ali koliko ce novina prenijeti vijest o sinocnom napadu na lokalnog momka? Koliko ce medija prenijeti vijest o spaljenoj stsnici sinoc i drugom objektima koji su zapaljeni, devastirani. Zasto ni jedan medij ne objasni te rqznorazne konvwnci
 8. U Kladuši večeras najvjerovatnije migranti zapalili staru autobusnu, nije vam dosta? U Bihacu upravo zboli covjeka u ulici Cazinska. Onaj ko ih brani luđi je od njih!!!
 9. samo da *****ovom *** od ettore i sad me mozete blokirati. Jer jedan clan moze bez da komentarise i ista konstruktivno napise samo jednom clanu da puca minuse - hvala!
 10. Nije mi jasno, kazu da su gladni a odbijaju hranu. I svaki dan se da procitati da im se daju vrece i cebadi. Sta rade sa tolikom vrecama i cebadima? Ili stalno novi pristizu?
 11. Hamdija se obruko totalno i treba da se srami svojih izjava. I mislim da treba svi ovdje da kazemo veliko hvala gospodinu Fazlicu. Previse je kritikovan a ispostavi se da je covjek bio iskren i zaista posteno radio. Hvala ti veliki covjece. Ruznicu kapa do poda! Dok imamo ovakve ljude na vlasti mozemo biti sretni!
 12. Svaka cast premijeru. Ovdje je sve receno
 13. Bravo za operativnu grupu. I bravo sto su u svakom zakljucku koristili rijeci "ilegalni migranti" i time nazvali ovaj cirkus pravim imenom!
 14. Kako mogu smjestiti migrante u centru grada(gusto naseljeno mjesto) u privatni objekat a ne mogu u drzavnu kasarnu van naseljenig mjesta, gdje bi ih mogli puno lakse kontrolisati?
 15. Totalni promasaj je ovaj glavni fokus, jer zena, djece nema u ovoj prici nigdje, samo mlatimudani! Citam negdje da medju migrantima ima neki 60godisnjak iz Indije. Koji k. On tu radi? Zasto nije davno deportovan? Kakav je rat u Indiji? Ova drzava radi na tome da i zadnji Bosanac ode odavde! Fujj bagro propala!
×
×
 • Create New...