Jump to content
FORUM

Lidjo

Član
 • Content Count

  691
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Lidjo last won the day on October 7 2019

Lidjo had the most liked content!

Community Reputation

197 Excellent

About Lidjo

 • Rank
  Forumaš

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://youtu.be/xYSFFabrM6w Jeste vi pogledali ovaj snimak? Ovi u sred Bihaca vicu "zivio babo!" Pa jel ovo normalno? Jesu Biscani zaboravili zasto su ginuli i svoje zivote dali? By the way. Pinguin Abdic opet glavni 😂😂😂
 2. Strasno sta je to sve radilo u zadnje 4 godine. https://www.vkportal.ba/bez-izgovora-ispovijest-jasmina-husica-zrtve-abdicevog-mobinga/ https://www.biscani.net/kcerka-fikreta-abdica-ne-zeli-suradjivati-s-istraznim-organima-i-prijeti-sa-sigurne-udaljenosti-2/
 3. Nije jos vrijeme za to i to traje. Ne mozes tskav program sprovesti u nekom krstkom vremenu, vec samo dugorocno. Nebi to proslo kod lokalnog stanovnista, zato se radi tsjno i kroz neke razne programe i polako. Na kraju je cilj da gradjani to traze kao recimo sad sto se rsdi na cjepljivu protiv corone ili gdje gradjani traze nadzorne kamere i vise policije!
 4. Drago mi je kad procitsm ds starije zene ovako nesto nspisu i sve je vise onih koji su progledsli i prihvatili istinu i spremni su je iznijeti u javnost! Vjerujem da ce ovaj komentar mnogima otvoriti oci i da ce mnogi napokon progledati i shvatiti da sa bili zavedeni i zivjeli u zabludi:
 5. Sto se tice vracanja nazad nije tacno. Nase ljude koji su kriminslni bili mogli su lako vratiti nazad ili supirsti ih jer su postojali dogovori izmedju bosne i austrije. A kod ovih ne postoje dogocori her ih maticne zemlje ne zele nazad ili nema diplomatskih dogovora. I te ljude moraju ostaviti u zemlje i ako nemaju pravo da budu tu. A cifra tih je ogromna u austriji i njemackoj!
 6. Kad znamo da i Europski parlament ucestuje u tim procesima migracija i zagovara migracije kroz rqzne programe (migrantski pakt, resettlement program) koliko su oni objektivni? Alma Zadic je sama bila izbjeglica i time je emotivno vezana za ovu temu i uz to dolazi iz zelene stranke. Koliko ona moze biti objektivna i kakav drugi stav ona moze uzeti? Uz to je u vladi Sebastiana Kurca koji sam zagovara migraciju potajno kroz resettlement program i sam je povezan Sorosom!
 7. Ovdje je problem ato se iskoristava zenevska konvencija i zloupptrebljava azilski sistem. Svaki mogrant mora podnojeti zahtjev za azil da bi mpgo boraviti legslno u neloj drzavi , u suprotnom on boravi ilegalno. Dok traje postupak i pregöed dodjele azila on je vec smako u drugu zemlju. I tako iz pocetka. A samim time on nema pravo na azil jer on recimo ako je u Grckoj nema pravo da ide dalje jer je vec u sigurnoj zemlji. Jel to u redu?
 8. Ne mpgu ovo zataskati, cijela Nhemacks o ovome cijeli dan prica. Oko 20 policajaca je povredjeno. Cak ima snimak gdje napadac udara policajca u kung fu stilu! https://m.bild.de/news/inland/news-inland/stuttgart-brutalo-angriff-auf-die-polizei-video-zeigt-kung-fu-tritt-71406816.bildMobile.html###wt_ref=http%3A%2F%2Fm.facebook.com%2F&wt_t=1592747311010 U vrijeme gdje svako odmah uzme telefon i snimi dogadjaj tesko je nesto sakriti od javnosti. Mislim da pritisci na poloticare nakon rsznih napada postsju sve jaci!
 9. Ova sudkinja je jako blaga i Fikret je odmsh na pocrtku sudjenja pokazo ds nema nikakvog respekta prema njoj i Tuziteljstvu! Ovdje treba neko stroziji i jaci autoritet!
 10. O tkako je Fikret Abdić načelnik, za 3,5 godina se u Kladuši desilo ovo: 8 miliona KM prebačeno Komunalijama, finansijski izvještaji nisu dostavljeni. Skoro 1 milion KM prebačen udruženju nezaposlenih dioničara, takođe izvještaji o utrošku nisu dostavljeni. Zgrada za raseljena lica najavljena 2016 nije ni započeta. Zašto? U zgradu doma kulture, tek ove godine se počelo nesto malo ulagati. Prebacuje se iz budžeta za 2020.godinu famoznom "Udruzenju nezaposlenih dioničara" 200 000 KM a studentima nije isplaćena stipendija za 2019. godinu. Iz tog istog udruženja se prebacuje 150 000 KM na Kladusku zadrugu koja je u privatnom vlasništvu. U Općinu i javna preduzece kojim je osnivac općina su zaposleni skoro svi članovi LS i njihova familija. Biro SENSA u vlasništvu Sulejmana Silica i Hasima Grahovica potpisao 23 ugovora sa Općinom Velika Kladusa. Svima je poznato kojeg biroa projekti dobijaju zeleno svjetlo i na koji nacin. Isti dvojac došao do nekretnina u centru grada u milionskoj vrijednosti i idu dalje. Sulejman Silic je postao vlasnik i 2 stana, samo u prošloj godini. Da li i dalje mislite da je hapšenje Fikreta Abdica i ekipe napad na Kladušu?
 11. Sanja je pustena. Izgleda samo Silic i Abdic ostaju u pritvoru, jer i drugo troje je odmah pusteno na slobodu Da je Fikret pozvo na proteste vidjeli bi koliko bi naeoda doslo!
 12. I nakon toliko godina jos uvijek ina onih koji su slijepi kod svojih ociju, gluhi kod svojih usiju..pa tako tom covjeku vjeruju slijepo. Sve je Abdicu namontirano, svi su protiv njega, svi su izdajnici i misle mu lose!
 13. https://youtu.be/5SNpHXc5mAw Rociste za odredjivanje mjere pritvora
 14. Cudi me da nema ove teme na ovom forumu http://balkans.aljazeera.net/vijesti/uhapsen-fikret-abdic-nacelnik-velike-kladuse Sta da kazemo? Opet mu se veliko zlodjelo stavlja na teret. Ako je istina onda ce umrijeti u zatvoru i Kladusa ce napokon biti mirna od tog covjeka! Riječ je o akciji kodnog naziva 'Mreža' koja je usmjerena protiv više uposlenika Općine Velika Kladuša zbog sumnje u zloupotrebu položaja. Pojedini mediji javili da su pripadnici Federalne uprave policije uhapsili načelnika Općine Velika Kladuša Fikreta AbdićaKristina Stedul Fabac / Pixsell Pripadni Federalne uprave policije uhapsili su načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića i još nekoliko njegovih saradnika, potvrđeno je Al Jazeeri. "Abdić i još nekoliko osumnjičenih osoba lišeni su slobode zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, povrede ravnopravnosti u vršenju privredne djelatnosti, nesavjesnog privrednog poslovanja, sklapanja štetnog ugovora, stvaranja monopolističkog položaja u tržištu te nesavjesnog rada u službi", rekli su Al Jazeeri iz Federalne uprave policije. Riječ je o akciji kodnog naziva "Mreža" koja je usmjerena protiv više uposlenika Općine Velika Kladuša zbog sumnje u zloupotrebu položaja. Akcija je, osim u zgradi Općine, provedena i na još nekoliko lokacija u Velikoj Kladuši. Optužena i Adbićeva kćerka Prethodno je Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona podiglo optužnicu protiv Edine Abdić Pleho, kćerke Fikreta Abdića, zbog krivičnog djela "oduzimanje ili uništenje službenog pečata ili službenih spisa". Abdić Pleho se na teret stavlja postojanje osnovane sumnje da je 1. aprila 2020. godine u Velikoj Kladuši, iako nije uposlenica organa uprave Općine Velika Kladuša niti osoba ovlaštena za čuvanje i upotrebu pečata, u službenim prostorijama kabineta načelnika Općine Velika Kladuša iz ladice stola tehničkog sekretara općinskog načelnika oduzela dva službena pečata, naveli su iz Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.
×
×
 • Create New...