Jump to content
FORUM

SAMO_REALNOST

Član
 • Content Count

  231
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

SAMO_REALNOST last won the day on January 14

SAMO_REALNOST had the most liked content!

Community Reputation

528 Excellent

About SAMO_REALNOST

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://www.24sata.hr/news/najveca-zapljena-ikad-svercali-84-milijuna-tableta-dzihad-droge-iz-islamske-drzave-703179 Na brinama imaju svoju, sličnu ili istu.
 2. Dobili koncesiju i oni, suludost da je nema, citav potez tih brina sve vrvi, svaki dan/noc, naizmjenicno jedno 500 min., niko ništa, mozda i usmjereno da imaju pojiliste za razonodu svega. Ima tamo i poštara i svega. Asfalt nov na vidikovcu mosta, stari razgazili.
 3. Sramota i gubaluk, vise clanarinu ne placam, ne rade nista, ne smiju od migranata proci ni jednom obalom Une vec 2 god., neka istima zabrane da dodju, kad gospoda ne bude u jesen prisutna. Ne vode racuna o eko sistemu Une ni na koji nacin, uzurpirali su tu lokaciju, i kao tu nesto svojataju i sole pamet, marke im vise nedam. Una trpi na milion nacina, smeca, prekomjernog Dabra, Vidre, Kormorana, a njihov je posao, njih treba rastjerati, rasformiti, a ne da im se udjeljuju marke za njihova sjela, rostiljanja i opijanja. Ima ok deckih clanova, ali ove nakaradne seljacine, nemam rijeci. Kao i u svemu tako i u ovome, kao sto se v.d. turisticke zajednice brine za sve ostalo osim Japoda, tako me i ne iznenadjuje dalje.
 4. Ne ulazim u dubiozu povezanosti, ako je ima, migranata i ostalih stvari globalno, nas fokus je trebao i treba biti onaj problem koji nas ubija, a to su migranti i nesposobna vlast, i striktno se toga treba i pridrzavati, da rijesimo i spasimo koliko se spasiti moze. Bihacu brat bratu ima min.15.000 migranata, ko sumnja, očigledno ne vidi dalje od nosa, kratka analiza je dovoljna da se skonta koliki je to porast na dnevnom, mjesecnom, godisnjem nivou od 2018 god., ovim kontinuitetom neizbjezni su sukobi, koji se vec desavaju, jedini grad na svijetu sa ovolikim postotkom u odnosu na domicilno, skontajte kakvi nas scenariji ocekuju svaki dan, ne buduci period, vec nasa sadasnjica, Calais i Grcka su nula naspram Bihaca, ko misli suprotno svaka mu cast na ''objektivno-realnom'' vidjenju stvari. Ali opet kazem doci cu, a i iz razloga sto neki od vas isto zele bez obzira, pa bilo to 15 min., i zbog vas ispravnih.
 5. Sve su to igre, zavlačenja građana, podijeli, pa dalje zna se kako. Bio sam skeptik, ne želim sudjelovati u političkim akcijama i iskorištavanju naroda u njihove svrhe, bio sam odlučan doći, nakon poture da se i migranti trebaju uključiti jasno sam sebi rekao ne, ne liberalnom zavlačenju, isto nas je dovelo do toga, gradonačelnik i sl. svoj narod nisu podržali ni na jednom skupu, to dovoljno govori o čitavoj situaciji, i onda pametnjakovići kažu ne može gradonačelnik ništa. Ne mora i ne može u globalnom problemu, ali vući za nos sopstveni narod, nazivati fašistima i sl. dok horde ubijaju, siluju, pale, pljačkaju itd.. je van svake pameti, živimo u ratu, ko to ne želi priznati, sam je i agresor ovog grada. Doći ću definitivno, nisam politički orjentisan, ali mi je drago što premijer, ma koji to bio želi doći, Sej je tu neupitan, ali na samo pominjanje integracije, sažalijevanja i sl. prema migrantima, ću se okrenuti i otići, ali ću biti u 11:55 def., i mislim da se treba eliminisati iz naših glava sumnja u dolazak i sl., treba doći i uvjeriti se u što većem broju, i treba biti čvrstih stavova. Nismo ni svjesni šta se sve dešava u Bihaću...., gadi mi se i sitna vijest za signalizaciju prometnica, renoviranje Smaragdnog mosta, idioti instalirani, te stvari su pod održavanje istih na mjesečnoj bazi, seljačine, niškoristi, nekome to zvjezdica, a meni gadost, komrad po dvorištima baca smet koji pometu sa ulica, fuj smradovi, a to su sitnice, o velikim stvarima ne mogu više, samo kažem da imamo u Bihaću zastupljen svaki vid zla i kriminala na svijetu, ama bas svaki doslovno, robovlasnistvo slično plantažama pamuka nije isključeno u Bihaću.
 6. Neki bitan potrcko, samo pare i pare. Migrantske horde, naziv koji ni jedan drugi ne moze zamijeniti.
 7. BIRA je zlatna koka, planski izvedena operacija, ponavljam po ko zna koji put. Kad su bili masovni protesti, upozorili su nas da ne idemo pred Biru ( koja je tad bila ukovana, mi to nismo znali, nadali se da nece okupirati Biru ) jer grupa migranata pije ispred Bire, pa da ne bi doslo do nekog suocavanja sa istim. Bira je zlatna koka, koliko bi lakse bilo da Bira nije realizirana, Crveni kriz je u isto vrijeme stacioniran u Baksaisu, onda nakon useljavanja u Biru imamo sirenje, Mali lug, Jablanska, poslovna zona Kombiteks, napustenpolja, njive, sumarci, siblje sorry na prekinutom postu. Dalje nastavljam, napusteni objekat uz poslovnu zonu Kombiteks, blizina Une za napojiti, brine uz Unu, gdje samo oni znaju sta sve nisu nanijeli i sta sve ne rade, svaki dan ih je oko 200 na brinama, zasto se isti ne pokupe sa te lokacije u toku bijela dana, vec 3 godina ( kad je bio Vučijak isto se zanemarivalo ), bilo je i razno raznih obračuna, raznim sredstvima na istim lokacijama, onda se sire na Hatinac, Baksais, Musanovica mahalu, sve do Jotana, pa Humci i to ide u nedogled. Bira Zlatna koka, a kad bi se česljalo po navedenim lokacijama, naslo bi se svega i svacega u pogledu logistike, droga, oruzje.... Dok je Bire, mi cemo ispastati, Bira je karcinom Bihaca.
 8. Most Migrantskih hordi, preimenovano iz Baksaiski most. Bira dodje kao virus, sta god zahvati kracima, spasa nema, naravno da je borba za Biru krucijalna. Svjesno se halale zivoti Biscana.
 9. Čitav grad bruji o zarazenim u Bihacu, u KB-u, Cazin, i B. Krupa, a kao da kriju od nas, kao i sve ostalo izgleda što kriju. Bagru migrantsku pustaju da setka, a i ako zabrane kretanje iz BIRE, šta je sa ostalih 1.500 koji su u Krajinametal-u, napustenim objektima, privatnim objektima, po brinama i poljima, još u doticaju za terenskim kvazihumanitarcima iz Italije, Njemacke itd., kao i našim fake profiterskim humanistima. Deponije smeća po gradu, gdje god, ni škole nisu izuzetak. Migrona u svom punom sjaju, 00-24, Bakšaiški most, brine, velika i mala nuzda, lake i teske droge, alkohol u izobilju, palezi, upadi u privatne posjede...., Osnovna škola udaljena 50 metara, El. tehnička/Saobraćajna malo dalje. Ovakvo stanje je više od godinu dana, papirica niko pokupio nije, Šuki spusti se nizvodno malo i baci pogled, isto tako i stare i nove mlade face turizma Bihaća, više navrate lazni humanitarci i logisticari migranata.
 10. Navlace ih, prvobitno su cetiri muske osobe u uniformama crvene boje obisle migrose, kojih svaki dan ima preko 200. U toku dana policija rastjerala, da bi netom prije 16:00 opet okupljeni migrosi, dobili isporuku u vidu paketa od nepoznatih osoba, koje su bijelim vozilom ( nisu uocene tablice ) nonsalantno kroz privatne posjede, vrsili isporuku migrosima. A migrosi ilegalni da ilegalniji ne mogu biti, zajedno sa ilegalnim "humanitarcima", dilerima i ostalim ljubiteljima azijskog fetisa ordiniraju po tudjoj imovini. Moze da se udje, da se rusi tudje.....
 11. Opet su patke platile na Baksaiskim brinama kao i sve ostalo pod nogama migrosa koji se okupljaju oko Baksaiskog mosta, na brinama, pale, piju, droga portoroz, deponija, polugoli migrosi...., mehlem za oči, svačije. Još im danas dobro dodje obilazak crvenokrizasa ili vec kojih uniformisanih humanih snadbjevaca na istoj lokaciji, povod nepoznat. Fatmire pojavi se na plaži !
 12. Nakon ubijanja, jedan zagazi u Unu, izvuce patku, strpa u kesu, baci kruh i ostalo smece u Unu i odose na rostiljanje, ima kratki snimak, kakav takav ( nije bas ugodno snimati bagru u zlocinu, bilo kakve prirode ), ali nema potrebe za istim, obavijesteni organi, niko nista.
 13. Kakva vlast, operativne grupe, službe za provodjenje reda i zakona i ostali promatraci i ubiraci novca, migrantska bagra se zavlaci u cijev ako treba,a i njihovi logisticari. Na poznatom migrantskom okupljalistu oko Baksaiskog mosta, privatni posjedi/njive, Unske brine, svaki dan horde rade sta hoce, prije sedmicu dana se i pucalo, isprobavao se pistolj, iako su u tom slucaju uocena dva naizgled nasa mladica. Jucer je na oci mjestana/zena, grupa migranata onak nonsalantno sa stapovima u ruci kao sto i inace znaju setati, ubila patku na tako ruzan nacin ( nema ga finog ), prije toga pristupivsi mjestu kroz privatni posjed, turisticki prizor sa mosta. Mozda da se reagovalo na 2 % poziva vezano za tu lokaciju, ne bi bila tolika koncentracija kriminalaca i olosa, ali ne reaguje se kad treba, vec i ako, onda je to kad se slegne prasina i zemlja, kao i u svemu kod nas.
 14. http://pfarrnetzwerkasyl.at/wp/ zajedno su jači.
 15. Šire se, opušteno, što i ne bi, kad im je dopušteno, dogovoreno, plaćeno.... da silom zauzimaju, provaljuju, pale, kradu... privatnu a i drzavnu imovinu....Prijete, fizicki se obračunavaju, izmedju sebe, sa nama... Šeta majka sa unučetom, a ''lijepi brat'' naših sugradjana vrsi veliku, malu nuzdu na oci istih, na privatnom zemljistu. Smeca ( sprice, ambalaze alkohola, energetskih pica...odjeca, deke, razno razne vrste otpada ) gdje god se okrenes. Ovo nisu ljudi, ovo nisu životinje, ovo je najveći sljam što je ikad hodao zemljom, vlasti i organi reda sve tolerisu, uvijek su nemocni. Sunce se promolilo i tek sad se vidi koliko gadosti u gradu ima, u svakom sumarku, u svakom zavlacku, varamo se iz dana u dan, a oni svaki dan samo opusteniji, slobodniji, bahatiji, agresivniji. Kad nije stajalo u Biru, prvobitno je počelo oko Bire, satorovanja i sl., pa okolna polja, pa malo dalje u napustene objekte, bivse proizvodne hale, pa tako pedalj po pedalj, pa kuca po kuca, nema mjesta u Bihaću gdje ih se u razmaku 50 metara ne moze naci. Kako je ono počeo rat na nekom otoku, kako nazvati ovo stanje ugrozenosti?, mentalno silovanje sa naznakama primjene fizicke sile, otimanja imovine, unistavanja..., koji organi reda, koji red, kakvi ljudi nas vode, štite? Šuti se uveliko zadnje vrijeme, poslali Vučijak u Sarajevo po nalogu EU, pola Vučijaka se vratilo, i još ih se slilo 10 puta više, ohrabreni našom opuštenošću, našim šuti i trpi. Svi uvezani, krimi rad na vrhuncu u svim sferama, kad nas lažu ovi što treba da nas štite, sve je suvišno.
×
×
 • Create New...