Jump to content
FORUM

SAMO_REALNOST

Član
 • Posts

  247
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Everything posted by SAMO_REALNOST

 1. Zimi očistiš snijeg sa trotoara ( jer je ta obaveza dugo već na snazi ), ne prođe 5 min. grtalica nanese led i snijeg kroz čitavu mahalu, dužinom trotoara, i onda pucanje živaca, da zagrizem grtalicu za rep, jer ovi koji bi da provode zakone, žive u ''Montrealu'', kose se ovim svojima iz službi za održavanje cesta, pa po jadnom glupom narodu, u jadnoj kabadahija sadaka državi.
 2. https://srpskainfo.com/policajci-ostali-u-cudu-u-kombiju-u-novom-gradu-pronadjena-22-migranta-dvije-osobe-uhapsene/ Upućeni u pravcu Bihaća !
 3. Ona kuca kod raskrsnice, preko puta Baksaiske skole, i preko dana se slobodno ulazi, niko nista, sve okolo Bire sve je puno migranata (polja, hale), negdje oko 500 migranata iz pravca Gorenjske prema Baksaiskom mostu prodje dnevno sad, na Baksaiske brine, njive, sikare, Una, zijaret iz grada UZAS!!!
 4. https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/zima-nosi-humanitarnu-krizu-za-migrante-a-gradani-ne-daju-biru-tako-su-nam-i-2018-rekli-jos-samo-ovu-zimu-612806 Oko 2.500 migranata je na otvorenom u USK-u, uključujući i one iz Lipe, koja će dogodine primati 8.000 migranata
 5. https://www.aa.com.tr/ba/politika/okrugli-sto-migrantska-kriza-bih-2020-preporuke-ugraditi-u-plan-mjera-i-aktivnosti-za-upravljanje-krizom/2078654 Samo BIRA, BIRA i BIRA, kriminal, kriminal i kriminal, ušli u negrađevinsku sezonu za LIPU, pa šta ste dr..li godinu, kriminalci. LIPA privremeni prihvatni, traze kapacitet trajni za 6.000 - 8.000 kriminalaca. Ljudi su vec u BIRI, cekaju, misli se na KRIOM, izjave za robiju. Ne ide niko od vas pred Biru inace?
 6. Covjek radi na osiguranju u Biri, i kaze kako se sve renovira, cisti, novi tusevi, sve novo, pripreme za smjestanje krimigranata ubrzo. Kao sto se moglo pretpostaviti, kriminalne radnje, trgovina ljudima, terorizam se nastavljaju, iako nosu ni prestali. Nista nije izmjesteno iz Bire, sva logistika je unutra, cistacice i svi ostali nornalno rade. Jucer je kriminalni Crveni kriz ispostavljao uredno, iako su morali zvati policiju zbog blokade ilegalnog ulaza za ilegalne radnje od strane legalnog g. Murica. Smece nase prodano nas gusi, a smeca imamo za izvoziti.
 7. Kao i Crveni kriz u Baksaisu koji opskrbljuje hranom migrante, dio Baksaisa se gusi od njih, inspekcije ne rade svoj posao, u talu svi. Dosta puta zvana inspekcija od strane mjestana zbog razlicitih stvari u vezi istih, smrad, neugodni mirisi, kanalizacija, zagadjivanje Une, i nista nikom, ali nek' se cuju cajke i neka ispijanja kafa i alkohola u istim prostorima, a i povremeno im navrnu i migranti u potrazi za parama i hranom. Vlasnik prostora odselio u novi objekat, zbog smrada ustrb para, a ostavio CK da urinira po mahali. CK je zlo sa ovim nasim kriminalcima, produzena ruka IOM-a.
 8. Nije direktno vezano za ovu temu ili migrantsku krizu, ali indirektno svakako, a politicki smisljeno, jer nekima odgovara da Migranti okupiraju urbani Bihac, obale Une itd.., kako bi pak neko profitirao na različite načine, kao u ovom slučaju. Pored besplatnog uživanja na obalama Une, zbog koncentracije migranata, obični građani su uvjetovani platiti uzivanje izvan centra Bihaca kod podobnih privatnika, kao u ovom slucaju izmedju ostalog. Nema sukoba interesa u TZ Bihac?, isti kolektiv podobnih se zalaze za migrante na svakom koraku, sve smisljeno, odigrano takticki, kao svracanje regate prosle godine na lokaciju Japodskih, marketinski trik, regata izmedju ostalog kasnila sa dolaskom i zbog toga. https://www.klix.ba/biznis/ekupon-u-saradnji-sa-turistickom-zajednicom-grada-bihaca-obara-rekorde-u-prodaji-vaucera/200805064 Na linku mozete pogledati ponudu, a prioritetna je : https://www.ekupon.ba/ekupon/ponuda/odmori-u-bihacu-uzivajte-u-trodnevnom-odmoru-na-japodskim-otocima-za-dvije-osobe-uz-vonju-na-unskoj-ladji
 9. Nije direktno vezano za migrantsku krizu, ali indirektno svakako, a politicki smisljeno, jer nekima odgovara da Migranti okupiraju urbani Bihac, obale Une itd.., kako bi pak neko profitirao na različite načine, kao u ovom slučaju. Pored besplatnog uživanja na obalama Une, zbog koncentracije migranata, obični građani su uvjetovani platiti uzivanje izvan centra Bihaca kod podobnih privatnika, kao u ovom slucaju izmedju ostalog. Nema sukoba interesa u TZ Bihac?, isti kolektiv podobnih se zalaze za migrante na svakom koraku, sve smisljeno, odigrano takticki, kao svracanje regate prosle godine na lokaciju Japodskih, marketinski trik, regata izmedju ostalog kasnila sa dolaskom i zbog toga. https://www.klix.ba/biznis/ekupon-u-saradnji-sa-turistickom-zajednicom-grada-bihaca-obara-rekorde-u-prodaji-vaucera/200805064 Na linku mozete pogledati ponudu, a prioritetna je : https://www.ekupon.ba/ekupon/ponuda/odmori-u-bihacu-uzivajte-u-trodnevnom-odmoru-na-japodskim-otocima-za-dvije-osobe-uz-vonju-na-unskoj-ladji
 10. http://www.uskinfo.ba/vijest/upravo-otkazana-48-internacionalna-una-regata/77654 Koja smo stoka, fuj, najbolje da nas povjesate. Ko nam donosi odluke, za roknuti se, sve ove krizne stabove i sl. vode nestrucni, donekle obrazovani u domeni, zatupljeni, vremenom zaostali poluljudi, osim komesara koji svoje znanje bar zna, ali on se za ovo i ne veze mislim. Zdravstvo, crveni kriz, znaci logisticari krimigrosa odredjuju sta ce i kako u Bihacu funkcionisati, dok njihovi teroristi u stotinama i hiljadama okupiraju grad, ljude, ali to ih ne brine, gamad sugava. Puniji centar, opcenito grad krimigrosima vise nego neke regate, ali vam je to u interesu, gamad prodana. Nas normalan, posten narod da zaradi, zabavi, okupi sa odgovornoscu, ne moze, ali moze kad primate krimigrante i krimieure za iste od krimiorganizacija, fondova i sl., isti ste kao i oni, trgovci ljudima, vi ste trgovci zivotima Biscana, kao i nasi prodani gradjani kojima je vise u interesu strpati u spajzu 20 kriminalaca. To što se hiljade vaših krimigrantskih podanika šeta, sere, pisa, pljuje, pije, drogira ( najblazi oblici nekulture ) gdje god stigne, pred kim god., to vam je normalno, suge sugave, gube jedne, sram neka vas bude, ali ni to nemate, vi i ne znate sta je Una, dozivljaj, adrenalin vezan za isto, priroda, i sve popratno, vi znate za prodanu dusu, fotelju, pare, niskoristi jedne. Jucer kad sam gledao konferenciju na kojoj je razmatrano otkazivanje, dovoljno mi je bilo da je nadlezna u citanju ''48. internacionalna Una-regata'' pogubljena kao da se suocava prvi put sa Mandarinskim jezikom, kao da nikad cula za istu nije, i takva da kroji sudbinu, dno dna.
 11. Sramota, samo kukanje, pozivanje, prozivanje, ali sve fino upakovano, da ne bi trgovce ljudima naljutili, nikakvih konkretnih ''dosta je'' mjera. Nadlezna je za odgadjanje regate, ali za dogadjanje stampeda krimigrosa. Koja malojetna djeca u Biri, na prste jedne ruke nabrojati, pa maloljetni od 40,50 god. utrpani u Biru, ulazi se kako hoce, radi sta hoce, kome mazu oci sa plasiranjem nebitnog upitnog broja maloljetnika, a 10.000 krimigrosa punoljetnih je ok. Regata i ako i kad prodje, proci ce pokraj obala krcatih krimigrantima, jel ih sramota, ocigledno ne, ne poznaju taj osjecaj, olos na nivou krimigrosa, poistovjecuju se.
 12. U Unu ni opuska da bacim, u prirodu konkretno, mozda mi je kriv odgoj, znam da ti je komentar satirican, gore u postu sam naveo za otpad koji dnevno na toj lokaciji zavrsi Uni, to sto se tice okolisa i turizma, sto se tice kriminala i ostalog da ne pricam dalje. Prije da se zapali, da izgori, nego u Unu, ali imaju nadlezni ( za sramotu svega, pa i turizma ), ako dodje do njih ova slika, ali nije ovo privatno, ovo je mozda najprometniji most, tako da nije u interesu nikome.
 13. Kako ono reče, ove pameti ne bi se više bavio politikom, ali bi bio ministar sigurnosti
 14. Samo jedan u nizu koji se evidentira zapisom. U Bihacu na dosta mjesta ima sličnih. Kao i prethodne 2 godine, tako i ove, aktivno krimigranti podizu satorska naselja na obalama Une, uočljivo sa Baksaiskog mosta, od Centrale u Mušanovića Mahali pa do Jotana sve vrvi, kolone po danu, noću sa logistikom, čim prvi mrak padne rade sjekire, macete, pile. Stoje na mostu, regulisu ulaz i izlaz sa obje strane, slično kao što se reguliše ulaz na Jotanove otoke, s tim da se nasoj raji naplaćuje ulaz, a migranti uzurpirali i privatno i drzavno besplatno, cak i ne naplacuju nasoj raji, nasa raja se ne usudi na Unu i njene obale. Nasa raja ce morati nekom privatniku ili uhljebu platiti uzivanje pokraj Une, i to van grada, ali to je slučajno. Neko regulise smeće koje ide njegovom Unom, a negdje kao na Bakšaiškom mostu dnevno se baci od strane krimigranata brat bratu 30-40 kg smeća u Unu, min 30 kg x 3 god. Bire ( 3*365=1.095 dana), što je opet min. 30 *1.000 = 30.000 kg ili 30 tona smeća sa jedne tačke u Unu, hvala turizmu. U gradu ima 5.000 krimigranata van smjestaja?, 125 autobusa * 40 osoba, predstavite sebi tu sliku 16-50-godišnjaka muške populacije, ali se malo duže zamisliti. I normalno niko ništa ne radi, ni na pozive, apele, molbe. Sve kao smisljeno, dovesti narod do ludila, narod će popucati, ima kap, ima granica, uhljebi i profiteri je nemaju, njima rat sad da se desi ne predstavlja ništa, samo poligon, samo izvor kriminala, samo daj.
 15. https://www.24sata.hr/news/najveca-zapljena-ikad-svercali-84-milijuna-tableta-dzihad-droge-iz-islamske-drzave-703179 Na brinama imaju svoju, sličnu ili istu.
 16. Dobili koncesiju i oni, suludost da je nema, citav potez tih brina sve vrvi, svaki dan/noc, naizmjenicno jedno 500 min., niko ništa, mozda i usmjereno da imaju pojiliste za razonodu svega. Ima tamo i poštara i svega. Asfalt nov na vidikovcu mosta, stari razgazili.
 17. Sramota i gubaluk, vise clanarinu ne placam, ne rade nista, ne smiju od migranata proci ni jednom obalom Une vec 2 god., neka istima zabrane da dodju, kad gospoda ne bude u jesen prisutna. Ne vode racuna o eko sistemu Une ni na koji nacin, uzurpirali su tu lokaciju, i kao tu nesto svojataju i sole pamet, marke im vise nedam. Una trpi na milion nacina, smeca, prekomjernog Dabra, Vidre, Kormorana, a njihov je posao, njih treba rastjerati, rasformiti, a ne da im se udjeljuju marke za njihova sjela, rostiljanja i opijanja. Ima ok deckih clanova, ali ove nakaradne seljacine, nemam rijeci. Kao i u svemu tako i u ovome, kao sto se v.d. turisticke zajednice brine za sve ostalo osim Japoda, tako me i ne iznenadjuje dalje.
 18. Ne ulazim u dubiozu povezanosti, ako je ima, migranata i ostalih stvari globalno, nas fokus je trebao i treba biti onaj problem koji nas ubija, a to su migranti i nesposobna vlast, i striktno se toga treba i pridrzavati, da rijesimo i spasimo koliko se spasiti moze. Bihacu brat bratu ima min.15.000 migranata, ko sumnja, očigledno ne vidi dalje od nosa, kratka analiza je dovoljna da se skonta koliki je to porast na dnevnom, mjesecnom, godisnjem nivou od 2018 god., ovim kontinuitetom neizbjezni su sukobi, koji se vec desavaju, jedini grad na svijetu sa ovolikim postotkom u odnosu na domicilno, skontajte kakvi nas scenariji ocekuju svaki dan, ne buduci period, vec nasa sadasnjica, Calais i Grcka su nula naspram Bihaca, ko misli suprotno svaka mu cast na ''objektivno-realnom'' vidjenju stvari. Ali opet kazem doci cu, a i iz razloga sto neki od vas isto zele bez obzira, pa bilo to 15 min., i zbog vas ispravnih.
 19. Sve su to igre, zavlačenja građana, podijeli, pa dalje zna se kako. Bio sam skeptik, ne želim sudjelovati u političkim akcijama i iskorištavanju naroda u njihove svrhe, bio sam odlučan doći, nakon poture da se i migranti trebaju uključiti jasno sam sebi rekao ne, ne liberalnom zavlačenju, isto nas je dovelo do toga, gradonačelnik i sl. svoj narod nisu podržali ni na jednom skupu, to dovoljno govori o čitavoj situaciji, i onda pametnjakovići kažu ne može gradonačelnik ništa. Ne mora i ne može u globalnom problemu, ali vući za nos sopstveni narod, nazivati fašistima i sl. dok horde ubijaju, siluju, pale, pljačkaju itd.. je van svake pameti, živimo u ratu, ko to ne želi priznati, sam je i agresor ovog grada. Doći ću definitivno, nisam politički orjentisan, ali mi je drago što premijer, ma koji to bio želi doći, Sej je tu neupitan, ali na samo pominjanje integracije, sažalijevanja i sl. prema migrantima, ću se okrenuti i otići, ali ću biti u 11:55 def., i mislim da se treba eliminisati iz naših glava sumnja u dolazak i sl., treba doći i uvjeriti se u što većem broju, i treba biti čvrstih stavova. Nismo ni svjesni šta se sve dešava u Bihaću...., gadi mi se i sitna vijest za signalizaciju prometnica, renoviranje Smaragdnog mosta, idioti instalirani, te stvari su pod održavanje istih na mjesečnoj bazi, seljačine, niškoristi, nekome to zvjezdica, a meni gadost, komrad po dvorištima baca smet koji pometu sa ulica, fuj smradovi, a to su sitnice, o velikim stvarima ne mogu više, samo kažem da imamo u Bihaću zastupljen svaki vid zla i kriminala na svijetu, ama bas svaki doslovno, robovlasnistvo slično plantažama pamuka nije isključeno u Bihaću.
 20. Neki bitan potrcko, samo pare i pare. Migrantske horde, naziv koji ni jedan drugi ne moze zamijeniti.
 21. BIRA je zlatna koka, planski izvedena operacija, ponavljam po ko zna koji put. Kad su bili masovni protesti, upozorili su nas da ne idemo pred Biru ( koja je tad bila ukovana, mi to nismo znali, nadali se da nece okupirati Biru ) jer grupa migranata pije ispred Bire, pa da ne bi doslo do nekog suocavanja sa istim. Bira je zlatna koka, koliko bi lakse bilo da Bira nije realizirana, Crveni kriz je u isto vrijeme stacioniran u Baksaisu, onda nakon useljavanja u Biru imamo sirenje, Mali lug, Jablanska, poslovna zona Kombiteks, napustenpolja, njive, sumarci, siblje sorry na prekinutom postu. Dalje nastavljam, napusteni objekat uz poslovnu zonu Kombiteks, blizina Une za napojiti, brine uz Unu, gdje samo oni znaju sta sve nisu nanijeli i sta sve ne rade, svaki dan ih je oko 200 na brinama, zasto se isti ne pokupe sa te lokacije u toku bijela dana, vec 3 godina ( kad je bio Vučijak isto se zanemarivalo ), bilo je i razno raznih obračuna, raznim sredstvima na istim lokacijama, onda se sire na Hatinac, Baksais, Musanovica mahalu, sve do Jotana, pa Humci i to ide u nedogled. Bira Zlatna koka, a kad bi se česljalo po navedenim lokacijama, naslo bi se svega i svacega u pogledu logistike, droga, oruzje.... Dok je Bire, mi cemo ispastati, Bira je karcinom Bihaca.
 22. Most Migrantskih hordi, preimenovano iz Baksaiski most. Bira dodje kao virus, sta god zahvati kracima, spasa nema, naravno da je borba za Biru krucijalna. Svjesno se halale zivoti Biscana.
 23. Čitav grad bruji o zarazenim u Bihacu, u KB-u, Cazin, i B. Krupa, a kao da kriju od nas, kao i sve ostalo izgleda što kriju. Bagru migrantsku pustaju da setka, a i ako zabrane kretanje iz BIRE, šta je sa ostalih 1.500 koji su u Krajinametal-u, napustenim objektima, privatnim objektima, po brinama i poljima, još u doticaju za terenskim kvazihumanitarcima iz Italije, Njemacke itd., kao i našim fake profiterskim humanistima. Deponije smeća po gradu, gdje god, ni škole nisu izuzetak. Migrona u svom punom sjaju, 00-24, Bakšaiški most, brine, velika i mala nuzda, lake i teske droge, alkohol u izobilju, palezi, upadi u privatne posjede...., Osnovna škola udaljena 50 metara, El. tehnička/Saobraćajna malo dalje. Ovakvo stanje je više od godinu dana, papirica niko pokupio nije, Šuki spusti se nizvodno malo i baci pogled, isto tako i stare i nove mlade face turizma Bihaća, više navrate lazni humanitarci i logisticari migranata.
×
×
 • Create New...