Jump to content
FORUM

Pavarotti

Član
 • Posts

  527
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Pavarotti last won the day on August 8 2021

Pavarotti had the most liked content!

Recent Profile Visitors

818 profile views

Pavarotti's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In Rare

Recent Badges

548

Reputation

 1. Da. Ali stvarno ne razumijem toliku filozofiju oko Mirala. Spustis broj na 200-300 i izbacis ih na ulicu. Zatvoren kamp. Ako su svarili u DECEMBRU 1000 migranata ostaviti u sumi bez krova, onda je ovo piece of cake.
 2. Naravno da je mazanje ociju. Vise puta su iznijeli podatke da ih je manje i da manje dolaze, argumentirajuci to brojem migranata u centrima sto veze sa zdravim razumom nema. Nema veze ni sa zdravim razumom to da je ova ruta preskupa jer kako god okrenes ne vidim kako je ova ruta skuplja od Madjarske, Bugarske ili Mediterana. Kada je u pitanju Hrvatska, nema smisla ni da je sigurnije i jeftinije da te neko vozi ili da sam ides stotine kilometara od Dalmacije ili istocne Slavonije, kad iz naseg kantona mozes pljunuti u Sloveniju jer je toliko blizu.
 3. Malo listam ove vijesti iz 2018. i mogu reci da obzirom kakvog smo mentaliteta i kako smo se u pocetku postavili prema krizi, odlicno smo prosli. Dobro da nam premijer nije kakav Arap. https://detektor.ba/2018/09/27/bosanskaruta-bihac-prijestolnica-bosanskohercegovacke-humanosti-video/ Ovakav renome nas je i ukopao. Pazi ovog klauna. Vršilac dužnosti policijskog komesara Šero Družić naglašava human tretman koji primjenjuju njegovi policajci. Kaže kako je jednako bitno i umiriti javnost i održati osjećaj sigurnosti u zajednici. “Bilo je i zahtjeva da sprečavamo dolazak migranata, ali to nije zakonito. Naš operativni štab je izdao jasan nalog da svi policajci moraju djelovati striktno u skladu sa svojim ovlaštenjima, striktno po zakonu i na human način. Zato smo i održali sigurnosnu situaciju stabilnom i dobili poštovanje i razumijevanje i od građana i od migranata”, kaže Družić i napominje kako ova kriza zahtijeva profesionalno i etično informiranje javnosti. J E B O T E 😐
 4. Nemamo se sta vise ponavljati za ove sto snimaju i komentarisu uz retardiran humor. Sramota.
 5. Al se generano prse sa ovim “drzava preuzela kontrolu”, pomislio bi covjek postavili stit na granicu ko onaj oko Wakande u Avengersima, a ono preuzeli upravljanje kampovima. Ono boli me jel kampom upravlja drzava, IOM ili kakva paradrzavna tvorevina. Dodje mi na isto.
 6. Nadam se da su u stanici bili krajnje nekorektni. 😀
 7. U njegovu odbranu, to je najvjerovatnije doktor tako okarakterizirao. Mada je to stvar sudsko-medicinskog vjestacenja da li je LTP ili TTP, ali i ovi u bolnici napisu svoje tumacenje. Ovo navodno migrant jest previse iritantno, eto njima brdo svjedoka i sam osteceni nisu dovoljni za potvrdu da je migrant nego strogi formalizam.
 8. Tesko je uspostavljati neki red u situaciji kada je omjer vojno sposobnog stanovnistva debelo na nasu stetu. To se radi u startu preventivno kad se problem nije multiplicirao sa milion. I ne mislim samo na reakciju stanovnistva, nego i policije. U drugim kantonima i regijama u drzavi (minus USK i trokutistan SA-ZE-TZ) kad se opazi 20 migranata, automatski se poziva policija koja odmah reaguje i to je vijest za medije. U Bihacu je vijest kad ih opazis 500 na jednom mjestu. Najtuznije sto su svi drugi naucili na nasim greskama, a mi nismo imali tu mogucnost jer smo bili prvi na udaru. Naivno i nikako reagovali, cekali da se problem razvije do epskih razmjera, a u medjuvremenu je Bihac stekao epitet rajskog grada za migrante gdje je sve dozvoljeno. Sad je neke stvari tesko promijeniti i za to treba radikalni zaokret.
 9. Cuj izvrsiti pritisak sa RS. Pa ko cini tu vlast u Sarajevu nego najvecim udjelom politicari iz RS. 😂 I ne cini ta vlast nista ni za Sarajevo. Niti je kantonalna vlast posebno aktivna. Problem je tamo manji iskljucivo zbog geografije. Stoput ispricana prica. Istina je da je drzavni problem, ali valjda smo dosad skontali da drzava nece nista uraditi. Zapravo, drzava samo u teoriji moze nesto uraditi, dok je u praksi zbog etnopolitickih razloga to nemoguce. Kanton ne moze puno, ali nesto moze. Trpati u autobuse i voziti. Zauzeti radikalniji stav. Govoriti da je to besmisleno jer se vracaju je cisto opravdanje za nerad. Recimo onda je besmisleno i ono sto Hrvati rade jer se migranti uvijek vracaju u Hrvatsku. Ali ja ipak mislim da postoji razlog zasto se migranti kroz Hrvatsku krecu iskljucivo nocu i kroz sumu, dok u Bihacu sklope sator u po’ bijela dana dvadeset metara od MUP-a. Jebiga, ne mozes cuda raditi, to stoji. Materijalno i ljudski si u velikom minusu. Ali da je rjesenje ne raditi nista, nije ni to.
 10. Kontam da je ovo dole na raskrsnici kod Semica? Stanje je odlicno obzirom da niko kurcem nije mrdno od nove godine. Bez zajebancije. Svake godine raditi istu gresku i cekati da voda dodje do grla da bi se nesto poduzelo, ne znam.
 11. Zali boze zraka kojeg udisu zudox i real. Jebem ti zeno majku i internet kad ga svaki coban koristi.
 12. Prema podacima KJKP pokop na području Sarajeva su pokopane: 2017: 963 osobe 2018: 987 osoba 2019: 1061 osoba 2020: 1669 osoba 2021: do 24. marta - 761 osoba Sokirao sam se kad sam vidio ove brojke.
 13. Ne’do im bog da ovaj plan zatvaranja Mirala ne ukljucuje kakvo prebacivanje migranata na Lipu. I cuj ovo ide akcija kad se usvoji budzet hahaha.
 14. Ovog Gverica su samog napala petorica ranije, u nedjelju poslijepodne ili navecer. Znam jer su bile objave na facebooku tad nekad. Znaci, to je sigurno bilo prije obracuna u 3 ujutro. Onda su ovi prepostavljam i tad isli u osvetu kad je uslijedio taj obracun. Mada iz izjava policije i medija proizilazi da je lice u tom obracunu dobilo TTP, ali iz slika i objava na facebooku je ocigledno da je momak fasovao ranije. Vjerovatno se tek poslije javio u bolnicu ili kako vec.
×
×
 • Create New...