Jump to content
FORUM

ST11

Član
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

ST11 last won the day on December 21 2019

ST11 had the most liked content!

Community Reputation

105 Excellent

About ST11

 • Rank
  Član

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. To je uistinu nevjerovatno, i kod nas je isto. SLO drzavljani u karantenu za 14 dana ako dodju iz susjedne Austrije, a ovi veseli momci koracaju preko pola svijeta i ulaze u drzave, dok ih nasi ekstremni ljevicari (Levica, SD) javno podupiru u tome.
 2. Hvala ti. Evo corone na putu u EU. Bice jos veselo.
 3. Jel ovo zaista Bihac danas?
 4. Odmah mi to palo na pamet. https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-ce-udomiti-dio-djece-migranata-iz-kampova-u-grckoj/2163079.aspx
 5. Eto, onaj vas politicar bio je ispred vremena: "Predložio da se upotrijebe kruzeri koji su zbog pandemije usidreni. Njima bi se oboljeli mogli transportirati ili staviti u karantenu. On je već uspostavio kontakt s tvrtkama koje su vlasnici brodova. Smatra da bi od njegove ideje mogla profitirati i turistička branša, koja će u turističkim destinacijama kao što je Grčka ovog ljeta biti suočena s problemima. “Ljude bismo mogli smjestiti u iznajmljene hotele", rekao je i dodao da “samo u Njemačkoj postoji 25.000 mjesta koja bi se mogla iskoristiti za brzi prijem izbjeglica ili beskućnika”." https://www.index.hr/vijesti/clanak/ako-se-koronavirus-prosiri-po-izbjeglickim-kampovima-umrijet-ce-tisuce-ljudi/2171369.aspx
 6. Mislim, da ih Europa zaista ne zeli vise. https://mobile.twitter.com/BMI_Bund/status/1234911949915381767 (google translate) Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer: Potreban nam je red na vanjskim granicama Evropske unije. Mi ćemo podržati Grčku svim silama u tom pogledu. Evropske granice nisu otvorene za izbjeglice iz Turske, a to se odnosi i na naše njemačke granice.
 7. Pogledaj postove od prekjuce i shvatit ces moju ironiju
 8. Znam, da je Poljska propala zemlja jos vise od Slovenije sa platom od 320€ i koja nikad nece biti razvijena kao Engleska, ali svoje znaju braniti. https://tribun.hr/poljski-zastupnik-porucio-imigrantima-ako-ne-zelite-biti-upucani-ne-dolazite-na-nase-granice-video/?fbclid=IwAR0lkveylzk6vjTaZEfJ5__W2bsjGGbjDU2vpl9yJyS6SDpUjc5oNndNnsw
 9. Slovenija u utorak (najvjerovatnije) dobija desnu vladu i jedna od prioriteta u novom programu je jacanje zastite juzne SLO granice. Samo se nadam, da ce vasi politicari poduzeti nesto, ako je Erdogan zaista poceo s tim planom ucenjivanja EU.
 10. O dokumentu, kojeg je postao Toby, vec govore u desnim i centralnim SLO medijima (oni mainstream vjerovatno moraju da svare sve skupa i zapakuju u neku formu, koja ce odgovarati njihovoj welcome agendi). https://nova24tv.si/slovenija/ustavni-sodnik-ddr-jaklic-je-imel-prav-tektonska-odlocitev-evropskega-sodisca-za-clovekove-pravice-glede-vracanja-migrantov-prisolila-klofuto-vecinski-odlocitvi-us/ https://www.domovina.je/odlocitev-escp-ki-unicuje-taktiko-nezakonitih-migrantov-in-ki-pod-vprasaj-postavlja-odlocitev-slovenskega-ustavnega-sodisca/?fbclid=IwAR1qt8dMKEirTBzBtkT9__a-UOZMTw_70OCc2CXwkZUmptiLszRKQC-luVg U par rijeci; ustavni sudija Jaklič govori, da od sada migranti, koji su nasilno i ilegalno presli granicu neke drzave, nemaju vise prava za individualnu rjesavanje molbe za azil, nego sleduje proterivanje natrag odakle su dosli. Koliko vidim, on govori o Schengenskom prostoru, mada je medju sudijama onog suda za ljudska prava i BiH predstavnik, tako sa taj presedan skoro sigurno uzima u obzir sve europske drzave.
 11. Ovo bi moglo postati kamen temeljac za deportacije ilegalnih migranata iz Europe, posto svi dolaze ovamo na slican nacin.
 12. Evo, mirise proljece i ilegalni migranti poceli se kretati. Nece preko Madzarske sigurno, sada znaju, da tamo oruzjem brane svoje granice, znaci ide trasa BiH -> CRO -> SLO -> cudesni svijet zapadnoeuropske socijale. https://www.facebook.com/csilla.nemeth.7161/videos/2753394001393534/ (tek link, necu da se video prikazuje preko dva ekrana)
 13. "http://www.rtvusk.ba/vijest/velikokladuska-osnovna-skola-25-novembar-na-udaru-migranata/36496" Ide na Klix, vec dugo me nisu prozivali za fasistu.
 14. ... da se fino nahrane, presvuku i odmore prije nastavka invazije na Europu. https://www.klix.ba/vijesti/bih/kamp-lipa-ce-izgledati-kao-stambeno-naselje-migranti-ce-imati-i-prostor-za-zabavu/200124008 Fino su ovo izmislili negdje daleko od sustine problema i posto i CRO i SLO na proljece znatno pojacavaju sile na svojim juznim granicama, ne zavidim ljudima u Krajini, koji ce se baviti hordama ilegalaca na ulicama svojih gradova. 1100 kontejnera/minimalno 4 ilegalnih migranata ... pa nisu normalni.
×
×
 • Create New...