Jump to content
FORUM

Bosanac

Član
 • Content Count

  260
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Komentari objavio forumaš Bosanac

 1. prije 1 minuta, Grunf said:

  Ja vjerujem u COVID-19. Ne vjerujem da je toliko ozbiljan bio, no bio je nepoznanica i za naucnike a kamoli za nas laike. O vakcinaciji ne zelim diskutovati jer bi to opet otislo na teroije zavjera itd. Ja sam onaj period rada i boravka u kuci zapravo pametno iskoristio. Razvio sam neke svoje projekte koji ne bi ugledali svjetlo dana do kraja ove godine a sad idu u realizaciju i nadam se dobru zaradu da ce mi donijeti. Onaj ko je buljio u tv ili smartphone i nije znao sta ce od sebe - ah sta cu mu ja :D

   

  Bravo. Ja sam npr. naučio novi instrument svirati (osnove, skale i akorde, sad treba tehniku razvijati) i prije mjesec dana sam počeo francuski jezik učiti. Ako ga savladam do kraja godine, sto mi je cilj, bice mi to četvrti strani jezik aBd

  • Like 1
 2. prije sat vremena, sk64 said:

  Razgovarao sam sa jednim migrantom o njegovom putu ovamo, životu, očekivanjima u EU i pitao ga šta misli o nama. Bez ikakvog uvijanja on mi reče da ne može vjerovati koliko smo kao narod glupi i naivni da oni se ne mogu načuditi šta mi sve dozvoljavamo. Ja ga pitam pa šta bi bilo da mi tako dođemo kod njega,a on se smije i kaže da nas nebi bilo i prstom preko vrata. Stvarno imao sam neku percepciju da je to nekako tako otprilike,al kad čuješ tako na svoje uši bez ikakvog okolišanja da ti neko koje došao u tvoje dvorište još uz smješak tako kaže, onda se stvarno moraš zamisliti šta i kako dalje.Znam da empatije više ni trunke nema za ove kozojebe i da ću od sada gdje god mogu gledati da im bude "što manje ugodno",tj "što više neugodno"

   

   

  Mogao si se barem malo potruditi da uljepšaš taj svoj imaginarni susret sa migrantom. Malo više drame unijeti, iščekivanja, prevrata, malo promjene uloga, iz antagoniste u glavnog lika i to. Suhoparno ti to nekako. Zbrzao si sve to samo da bi ove dvije zadnje navedene izjave mogao napisati. Potrudii se malo bolje drugi put.

  • Dislike 6
  • Angry 1
 3. prije sat vremena, Grunf said:

  Hapse vrijedne Bošnjake zbog bezvrijednih respiratora. Zbilja sramota i reći ovo što sam rekao :)

  a što se tiče samog reisa to je normalno inače religijski službenici bilo koje vjere štuju kult ličnosti od pamtivijeka jer su duhovni i fizicki vladari uvijek živjeli u simbiozi i ovisili jedni o drugima

  Islam zagovara ideju da je bolja ikakva nego nikakva vlast, jer bez vlasti nastupa anarhija, a svi znamo sta to znaci: potpunu degradaciju i deevoluciju ljudskosti. Malo je opširna tema pa neću o njoj ovom prilikom.

  Ono sto sam htio danas, i prije ove rejsove izvave reci, jeste da se treba držati teze da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Mislim da je rejs iz tog ugla komentarisao ovo.

  Mene licno sto se tice, ja bih Fadila jos prije par godina na goli otok poslao. Ne samo njega nego i mnoge ostale. Ali ko smo mi... talašika bez moći da ista uradimo. Svi prezaduženi, robovi svojih dugova, a samim tim i poslova koje radimo, natjerani da glasamo za "kruhodavce". Opet, presiroka tema. 

  Ja se nadam pravdi. Istinskoj pravdi. Sto kaze Djole,  da pred zakonom bude isto i djavolu i djakonu.

 4. prije 29 minuta, Barba said:

  Svako ima pravo izbora. Nije ju natjerao, nije ju zarobio niti na silu doveo... sta ćeš. Iskombinirali su se nekako i svima dobro (doduše,  rejsu ce biti malo bolje 😂😂

  Na kraju krajeva, umrijet ce od srčke na mladoj koki,  djesh bolje haha

  • Like 2
 5. prije 18 sati, saco said:

  Najlakse je pokusati covjeka poniziti, ali pogledaj malo bolje oko sebe mozda ti neke stvari budu puno jasnije.

  Zahvaljujuci upravo tim i takvim koi tebi na nesto ko fol mirisu, najvecim dijelom opstaje drzava u kojoj zivis,

  Vjerujem i sam ces uskoro na put, a ja za razliku od tebe se pripremam na povratak😀

  Prvo, ne znam jesi li uopće procitao članak jer po priči mi djeluje da nisi... nekako mi lupaš na času 

  Drugo, koji ti je q, vidis da se zezam... što se pališ

  I treće,  ne čini te boljim nista to što si u Austriji skoro penziju zaradio. Svako zivi svoj zivot kako zna i umije 

  • Haha 1
 6. Dragan Bursać,  preneseno sa njegovog FB profila, kaže:

   

  Skloni taj telefon od mene! Nemoj me fotografisati!

  Znam je decenijama. I ovaj Ramazan je ispostila. Tiho i neprimjetno. Nevidljiva ona u Odabranom mjesecu. I post joj je nevidljiv, a opet uzvišeniji od svakog drugog.

  Ne priča, ne uzdiše glasno zazivajući Pejgambera da drugi čuju. Sama, udaljena, na silu rastavljena od prirodnog toka stvari, ona se u sebi, a za svijet i po svijetu sprema za Bajram.

  -De, što se kriješ, lijepa si-najljepša zauvijek-nije to moje, nije to samo moja misao, spetljah se.

  A jeste, najljepša je djevojka bila i kad se zacurila i kad je prkosno prvu kosu ošišala u inat nekim zlim vršnjacima, što su je pitali, šta ti je to Ramazan i Bajram, toga nema, idi sa svojima. Najljepša je bila i kad se u mladu ženu pretvarala, pa mi lagala kako joj je sve lako, a do ljudi je što si otežavaju život.

  Ljubav nije pokazivala razbacujući je okolo. Čuvala ju je za gladne kučiće i mačiće. Ulice su tada vrvjele djecom naših četvoronožnih sapatnika. A ona ih je hranila, sklanjala, čuvala. I kad bi ojačali, udomitelje bi im našla.

  I praštala je. Činilo mi se svakom i svima. Ljut sam bio u svojoj muškoj sujeti i oholosti što prašta ovakvim kao ja i još hiljadu puta gorim. Ja praštao ne bih, ponavljao sam joj dosljedno. A ona, samo osmijeh i sabur.

  -I znaš šta mi je najgore bilo, prva progovori. Ono kad su mi rekli da me ti više ne voliš. E onda sam pala u sebi. Zajuka za sebe. Nemam kome ni reći, ni pojadati se. A opet, znam da lažu...

  Skinula je masku, prvi put nakon dugo vremena. Pune usne ispod kojih niska bijelih zuba pozdravlja svijet pod njom i zelene oči koje ljepotom mogu nahraniti kosmos. Zaboravio sam koliko je lijepa. Čovjek najbrže zaboravi onu najbližu ljepotu koju voli.

  Stegnuh joj ruku. Idemo posjetiti prvo mezarje. Više je njenih i mojih na onim svjetovima, nego na ovom bajramskom dunjaluku.

  Nasmija se, uze me za ruku i povede. Ćutim miris mlade kiše u njenoj opranoj kosi.

  Onaj je moja i ja njen. Zauvijek. Zove se Banjaluka.

  Bajram Šerif Mubarek Olsun dobri moji ljudi. Pozdrav od ove moje ljepotice i moje malenkosti cijelom svijetu!!!

  • Like 1
 7. prije 7 minuta, Barba said:

  Lik postavlja asfalt najlošije kvalitete znači u moje stare majke bio kajmak čvršći kad uskuha vareniku.

  Koliko deke imaš,  toliko se pokriješ. Ako posao vrijedi milion maraka, a ti dobijes polovinu iznosa ili malo više, ne možeš napraviti autocestu od tog novca.

 8. prije 44 minuta, Barba said:

  Behic je najveći kriminalac i tender bekrija koji je grad koštao milione i stoga vidim da nemaš pojma .

   

  Ja Amira poznajem lično vec vise od 20 godina i jako dobro znam kako radi i sta radi. Citavu svoju karijeru ne nacije rakete plaćao. Jeste dobijao tendere od kantona i opcine ali ja mislim da mu je pola od toga u dugu ostali i da mu nikada isplatili nisu. Još ganja tužbe iz 2007/8/9 itd

  A što se glasanja tiče,  za sada od potencijalnih kandidata ja ne vidim boljeg od Suhreta. Jest imao nekih pogrešnih odluka u vezi migranata ali to je iz neiskustva bilo, i to lakse opravdavam nego koristoljublje. Ono sto ne smijete zaboraviti jeste da je od samog početka inzistirao na stabilizaciji budžeta grada, vraćanju dugova i saniranja šteta od prethodne vlasti. Bez velikih obećanja. 

  Ako se, u medjuvremenu,  pojavi neki bolji kandidat, ja sam uvijek otvoren. Ne pripadam ni jednoj stranci tako da mi je svejedno iz kojeg ko korpusa dolazi. Bitno je da je pošten, kvalificiran,  da ima iskustvo, da je dobar menadzer itd.  

  • Like 3
 9. On 18. 05. 2020. at 10:44, Barba said:

  Ja cu iskljucivo glasati za Galijasevica i volio bi da on pobjedi samo iz razloga jer su mu smjestili najveci Bihacki kriminalci i olosi koji ovaj narod obmanjuju i kradu 25 godina. 

  Jbte, ti nekad fakat iz kolosijeka ispadnes, ono 300 na sat.

  Lik reketario sve privatnike,  izgradio vilu u gradu, pokupovao more zemlje, vikendice, prodao pola zemljišta u gradu u bescjenje i blabla i ti kažeš da su mu smjestili?! Njemu je smjestio Amir Behic zato sto vise nije mogao naplaćati kriminalcu. 

  • Like 1
 10. Naumpade mi jedna anegdota sa Žutim. Lik jedan, Žuti se zvao, kupio auto sebi i to zelenog Forda. Dovezao ga kući, familija izišla da vidi. Kad će majka u to sa balkona: pa što zeleni, crni Žuti 

 11. prije sat vremena, Grunf said:

  Fleka fašističkim esdeaovskim talibanima koji se međusobno ližu sa fašističkim hadezeovskim katotalibanima ali i esenesdeovskim ortotalibanima. Ruka ruku mije:

  https://usn.co.ba/bih/samra-cosovic-hajdarevic-sda-kazniti-sve-koji-su-bili-na-antifasistickom-skupu-u-subotu/176553/

  Pazi, nisam njen advokat ali šta ako je namjerno isprovocirala one neodgovorne koji se ne pridržavaju socijalnih mjera. Mislim, protestvuj koliko hoćeš ali budi korektan. Ne znam... bubam.

  E, a protesta što se tiče,  na njih sam ponosan i zvijezdica svim antifašistima svijeta. Još jedna tako lijepa slika Sarajeva i Bosne i Hercegovine  gdje se slavi pobjeda nad zlom i gdje se veličaju pravi heroji. Zvijezdica svim učesnicima cijenjenog skupa. Te su slike odraz duše bosanske, iste one koja je pobijedila zlurade jezike kada se organizirao prvi Pride. (Bilo je, i protiv Pridea su protestvovali isto neki ali mirno i dostojanstveno.  Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje) Niti jedan incident. 

  E, jedino flekača susjedima što opet pokušaše bošnjacima i bosancima podvaliti ovu patku preko odveć umornog kardinala. Ali smo ih iskulirali. Žao mi je samo što su dobili ovoliko prostora u medijima, a ne zavrjeđuju da im se ime izgovori igdje i ikada,  ali dobro, to je za druge teme. 

 12. Malo je skrtipta poludjela kad sam video nakačio (ili bar kod mene samo) pa sam u gif pretvorio. 

  E, sjeća li se ko partija Countra kod Asima, kod Harmani 1 škole, ili tamo prekoputa Mene u Prekounju, oko Tasuna tamo. Sjećate li se mIrca, 3 keca 2 sata samo piskaras. U Centru (kafiću) bila vrh hajka.

  biscani.forum.raja_1.gif

  • Haha 1
 13. Meni su samo fascinantni ljudi poput @1260 , @Bosanac , @Pushiga , čija je zadnja pročitana knjiga "Ježeva kućica" i koji bez bilo kakvog predznanja (osim možda jednog dnevnika sa mainstream media) dolaze vamo i omalovažavaju tuđu riječ.

  Svi mi znamo da naši političari lažu, da su korumpirani i to, i ne samo oni već većina institucija, a ljudi ne vjeruju da su ljudi i na zapadu korumpirani, i kad ti dodje osoba kao Bill Gates i kaže i ponudi ti novce koje ćeš samo tad vidjeti , mislite da neće niko poletiti?

  On vam je kompetentan da vam govori o vakcinama kao bilo ko ovdje na forumu, ali ipak se njegova riječ sluša jer ima pare... Pa hajte onda slušajte i onog naučniuka Mitrovića vlasnika PINKA pa se bom zračite UV zrakama, okrećite se 15 puta u krug itd..

  Vi sigurno vjerujete i da je 9/11 teroristicki napad od Al-Qaide ka Americi, da je Amerika napala Libiju i ostale zemlje da uvede demokratiju, i da je jedini cilj migracija ljudi sa bliskog istoka da ih se spasi siromaštva i neimaštine.

  Mislim što se mene tiče možete odmah te kanale prikopčati na mozak tako da vam direktno govore šta ćete misliti, nije moja stvar, ali je mnogo bijedno od vas doći ovdje i nekog ko i ima argumente, i ko se trudi sagledati i drugu stranu priče šprdati.

  I de mi recite, koliko se puta mora desiti neka slučajnost da ona to prestaje biti?

  -  -  - 

  @little_child  Pazi jednu stvar. Vi imate par ključnih riječi koje konstantno ponavljate u vašim govorima i čovjeku ne treba da pročita sav tekst koji napisete da shvati da pripadate tom jednom te istom klanu. Ja znam da vi čitate mnogo, mnogo vremena provodite gledajući "dokumentarce" i sl. medjutim to vas sve ne čini obrazovanijima, pametnijima, perceptivnijima niti su vam se otvorile oči pa da ste shvatili kako je sve u stvari namješteno i da iza svega stoji neki master plan nekog master minda koji želi tobožnju dominaciju svijetom. 

  Jako je bitno, ponavljam, jako je bitno sta čitate, koga čitate, ko je autor tih knjiga, tekstova, videa i sl. Mnoštvo video sadržaja koje gledate i u kojima se pojavljuju odredjeni "doktori", "profesori", "magistri" koji su kao radili za neke državne agencije pa kao nešto razotkrili su u stvarnosti samo glumci, a imena i karijere izmišljene. Nije samo bitno sta se kaze, bitnije od toga je ko kaze. Ko je govornik.

  Uzmite samo za primjer vodeće teoreticare zavjere poput Alexa, Ickea i njima sličnima. Ljudi su se obogatili na lažima i izmisljotinama koje prodaju naivcima. To su ljudi koji su na osnovu jedne poluistine ili polucinjenice u stanju 2 knjige napisati u koje natrpaju svega i svačega. Oni su jako elokventni i dobri su govornici, štiva su im pitka i opijajuća ali u tome nema nikakve koristi kako za pojedinca tako ni za mase jer je sve utemeljeno, u najmanju ruku, na poluistinama,  da ne kažem na čistim izmišljotinama. 

  Koliko je samo do sada vodećih svjetskih naučnika argumentirano opovrglo i kao kule od karata srušilo razne teorije koje se vrte. 

  Za kraj, kada smo kod knjiga, zadnje sto sam pročitao je Astrophysics for people in a hurry od Neil deGrass Tyson. Inace, pored klavira, iz hobija volim čitati o astronomiji i astrofizici tako da mi je sva literatura koju čitam u tom pravcu orijentirana. Nastojim barem jednu knjigu mjesecno da pročitam. 

  • Like 2
 14. prije 18 minuta, Real said:

  Ne miniram već pokušavam ti objasniti neke činjenice koje su fakt!

  Ti vjeruješ slijepo stranačkim žurnalistima,koruptnoj vladi,kupljenim ljekarima itd. Tebe ako zaboli glava i ljekar ti kaže da skočiš na glavu sa kineskog zida i da nećeš imati nikad više glavobolju, bili ti to uradio? Mislim da nebi jer bi onda uključio sive moždane ćelije i skužio situaciju!

  Tako ti je s ovom vakcinom,odjednom pomaže i odjednom u rekordnom roku od nekoliko mjeseci stvorena vakcina protiv po svjetskim vladama najopasnije bolesti svih vremena,opasnijoj od kuge,ebole,bjesnila i ostalih smrtonosnijih infekcija.

  Razmisli malo odkud odjednom ako se za ostale vakcine troše godine ili decenije da bi se iznijele na tržište?

  Ti misliš da si sposoban skužiti situaciju poslije 3 pročitane rečenice i donijeti sud o pravilnosti i istinosti?

  Kako onda s tobom diskutirati kad si ti svoj sud već donio?

  Svi mi koji smo protiv ove vakcine corona covid19 smo sigurno pročitali stotine izvještaja,knjiga i pogledali desetine filmova od vrhunskih svjetski stručnjaka,politologa i razumnih ljudi koji su na našoj strani i koji znaju šta nam se sprema.Potrebno je samo da usisaš informacije i fragmentiraš ploču u glavi i kad se sve poreda gdje treba onda će ti biti jasno,samo treba da koristiš sinapse u sivoj materiji i neće ti niko trebati pričati što je istina.

  Sad na defragmetaciju.

   

  Pa super. Ja te molim da ustrajas svojoj nakani i da se ne cijepiš nikakvim cjepivom. I ti, i svi poput tebe. Prije će se svijet otarasiti vas i vašeg nonsensa. Samo se u medjuvremenu označite nekako da vam ljudi ne prilaze jer ste izvor svih zaraza. 

  To ti je činjenica koja je fakat koja je činjenica... bas bas ono faktična činjenica 

  prije 4 minuta, 1260 said:

  Radiš li ti ikako kad imaš vremena to toliko citati, gledati toliko filmove... Od čega živiš 🙄

   

  O pusti se pusti te teorije zavjere "Corona virus je laž, 5G mreža prenosi Corona virus na ljude" 😃 😃 😃 😃 

  Ova slika je istina. Otvorite oči ljudi, vidite kako je Gates silne milione da se napravi ovaj gadget.  Ima tu negdje i Haarp zakacen mislim...

   

  Screenshot_20200506-183921_Gallery.jpg

  • Like 3
 15. prije 1 sat, Grunf said:

  Ma vlaška posla, nabijem ga na onu stvar.

  Nemojte zaboraviti da je isti taj četnik Stevandić u februaru ove godine u Prijedoru organizirao promociju filma o Draži Mihajloviću.

   

 16. prije 4 sati, Real said:

   

  Vidiš da lažeš,rekao si gore!

  Vakcina protiv covid1p koji je jedna podvrsta normalne gripe ne postoji i neće je biti uskoro,ali postoji "vakcina" u ladicima u kojoj je sve ostalo osim prave vakcine koja je samo izgovor za ID2020 (RFID Chip),jel ti moram crtati ili objasniti još koji put?

  https://youtu.be/rnbf9wccdxE

   

  Najjace mi je kod ovih likova kada kao dokaz daju link sa YT. Prvo, ovaj "dr." Rashid Buttar nije normalan nikako, oduzeta mu je licenca zbog bavljenja nadriljekarstvom, dokazani je teoretičar zavjere i obični populista. Drugo, de uzmi kakvu knjigu u ruke i pročitaj sta korisno, malo se opameti,  dodji k sebi kada vec nemas kome.

  • Like 3
  • Haha 1
 17. prije 6 sati, Barba said:

  Zanimljivo kako Greta Thunberg apsolutno nista nije rekla povodom Muskovih satelita starlinka apsolutno nista Gretica nije komentarisala mislim da svi znate razlog zasto je to tako.  Sad ce me neko uvjeriti da ti sateliti koji tako nisko lete nisu stetni za atmosveru posebno ako se uzme toliki broj koji ce uskoro biti na nebu iznad nas . I tako Gretica donira 100 000 dolara tek da bi ostala u cijeloj prici  , treba se pitati od kud djetetu od 17 godina toliki novac ?

  Sateliti ce biti stacioniran na 550 km visine (usporedbe radi ISS se nalazi na 402 km) i van je atmosfere sto znaci da ne moze nikakav utjecaj imati na istu.

  Trenutno su vidljivi jer su u niskoj orbiti (220 km) i polako se uspinju. 

  Naravno da ce Musk zaraditi na ovome ali je cilj svakako plemenit, a to je da više ne postoji mjesto na planeti koje nema pristupa internetu.

  Ne bih sada da granama ovdje jer pratim tu pricu od samog početka i procitao sam mnoštvo naucnih studija o tome. Kad kažem studija ne mislim na gogoogl "istrazivanje" nego studije prestižnih fizicara i astronoma koji su involvirani u projekat.

  • Like 3
 18. prije 4 sati, little_child said:

  Ma brojke oko korone su većinom netačne, prvenstveno iz nekoliko razloga:
  1. Metoda kojom se testira osoba na koronu datira iz 80-ih godina i može pokazati lažno pozitivne rezultate, naročito kod vakcinisanih osoba 

  2.  Bolnice dobivaju veće poticaje od države u slučaju da imaju više pacijenata koji imaju ili su podlegli od korone.

  Što se tiče samih vakcina, osobi se treba dati izbor da li želi primiti vakcinu ili ne, bez ikakvih uslovljavanja. Zašto? Zato što, ako ste vi vakcinisani, a ja nisam, vi se ne morate brinuti zato što ja nisam ako ste vakcinisani ,zar ne? (naravno ako su vakcine tako djelotovorne kako pišu mediji a nisu)

  Zašto se toksična živa nalazi u vakcinama?!
  Da li znate da od 1986. godine, aktom potpisanim u Americi , u slučaju da stradate zbog posljedica vakcina nemate pravo tužiti farmacijsku kuću?

  Ako su vakcine tako djelotvorne, zašto do sad nije izumrijela gripa, podtipovi kuge, zika i ostalo? Ljudi morate shvatiti da farmacija u ovom obliku kakva je danas, nikad ne teži tome da vas izliječi, nego da što više zaradi na vama.

   

  Eo jos jednog "sveznalice" :D

  • Dislike 1
 19. prije 2 sati, rucica1 said:

  I ovi iz IOM-a nisu normalni.Umjesto da su im u one satore na Lipi duseke poredali, oni im krevete nariktali - da se imaju s cim mlatiti (kad im ratoborna zila prozadi).  

  A kako si samo ljigava i odvratna, pojma nemas. Zapamti samo da ce te karma nacekati, kad tad.

  • Dislike 2
×
×
 • Create New...