Jump to content
FORUM

hawkeye

Član
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

hawkeye last won the day on January 26 2016

hawkeye had the most liked content!

hawkeye's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

12

Reputation

 1. To ti reguliše Zakon o stvarnim pravima. U pravilu bi trebalo da stranac može steći vlasništvo nad nekretninom u BiH ako građani BiH mogu sticati vlasništvo nad nekretninama u državi iz koje taj stranac dolazi (pravilo reciprociteta). Ovdje imaš Zakon pa pročitaj: https://advokat-prnjavorac.com/zakoni/Zakon_o_stvarnim_pravima_FBiH.pdf
 2. Koje tačno poticaje? Ako misliš na one za samozapošljavanje, to ide preko Službe za zapošljavanje, a na stranici Zavoda za zapošljavanje stoji koji su projekti trenutno aktivni.
 3. Po meni se nije zaj.....ti sa medicinom. Tu svaki dan tvoje neznanje može nekog ubiti, pa čak i tebe samog. Upiši u Medicinskoj u Bihaću obrazovanje odraslih pa završi školu. Naučićeš puno, ili bar dovoljno da to možeš raditi.
 4. Uvjerenje o nekažnjavanju izdaje nadležni MUP a Uvjerenje da se ne vodi krivični postupak izdaje nadležni Sud. MUP ti je nadležan po mjestu prebivališta a Sud prema mjestu rođenja.
 5. Inače se nalazi na mjestu gdje je ispust. Znači, gdje imaš ona "vrata" za ručno ispuštanje vode u slučaju da se začepilo.
 6. Odi na stranicu ZZO USK i tamo ćeš naći i pravilnik o ortopedskim i drugim pomagalima, a negdje bi trebao biti i spisak ustanova i firmi koje imaju potpisan ugovor sa ZZO i mogu vršiti usluge koje te zanimaju. To se mijenja jer isto se raspisuju nekakvi tenderi i tako to.
 7. To možeš ako ti doktor propiše da moraš nositi naočale. Zavod snosi troškove do određenog iznosa i imaš pravo na naočale periodično.
 8. U slučaju da je osiguran, šta će mu sudski proces? Udar groma je sastavni dio osiguranja od požara, elementarne nepogode nemaju nikakve veze s tim. Osiguranja pokrivaju samo direktni udar groma u osigurani objekt. Ako grom udari u banderu ili slično, pa kablovima dođe do objekta i prouzroči štetu, tu štetu osiguranje neće platiti, ali se može naplatiti od Elektrodistribucije. Ako je preopterećenje došlo putem telefonskih kablova, onda opet nije ED odgovorna, trebao bi biti Telecom.
 9. Kod KASKO osiguranja je to sasvim normalno. Međutim, ovdje se radi o osiguranju od autoodgovornosti. Naš narod nikako da skonta šta je to ustvari (nemoj se naći uvrijeđen, 95 % ljudi misli da ima nešto od tog osiguranja, ali nema). Naime, Zakonom je propisano da sva motorna vozila, kao i priključna, moraju biti osigurana za odgovornost prema trećim licima, i to za materijalnu i nematerijalnu štetu. Znači, osiguranjem su pokrivene samo štete nanesene nekom drugom koje su nastale našom krivnjom. U ovom tvom slučaju, osiguranje s tim nema nikakve veze (osim ako si imao ugovorena neka dodatna pokrića kao lom stakla, farova i sl). Ti pretrpljenu štetu možeš naplatiti isključivo privatnom tužbom kod nadležnog suda. U slučaju da upravitelj lovišta, odnosno lovačko društvo ima neko osiguranje od odgovornosti kao upravitelja, tu bi mogao naplatiti malo brže tu štetu.
 10. hawkeye

  Gluma

  Evo ovdje: http://www.asu.unsa.ba/ Upišeš, završiš, kroz školovanje saznaš sve o tome kako, gdje, s kim itd, upoznaš ljude iz branše i onda radiš, ovisno o tome koliko imaš talenta. :-)
 11. Person of interest Elementary
 12. Mliječni proizvodi - Milk-san Sanski Most (ako nema toga, onda Meggle) Meso i proizvodi od mesa - MS Alem Bosanska Krupa (roštiljske kobasice su im super, čajna kobasica isto tako, svježe meso) Mješavina začina Kolmix Velika Kladuša (meni lično bolji od Vegete) VISPAK - svašta od njih ima
 13. Zasad se još ništa ne zna. Mislim da bi danas trebao opet biti neki sastanak policije i vlade pa ako se dogovore, MUP će početi raditi normalno. Mada, ako je nešto hitno i sa valjanim razlogom, hoće oni i sad da to završe.
×
×
 • Create New...