Jump to content
FORUM

Vedrana 45

Član
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vedrana 45's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Reputation

 1. U maju smo kao turisti razgovarali sa Pakistanskim izbjeglicama u Bihacu koji su cekali na agenta da ih sprovodi do Italije. Sve organizirano u Pakistanu preko agencije. Plati se od 15.000 do 25.000 dolara, pola unapred i pola kad stignu u Italiju ili Spanjolsku. Nova identiteta s papirima u EU zemlji ukljucena u visi cijeni.
 2. Samo osebno iz rok v roke. Pri nas imamo program botrstvo in to res bistveno pomaga konkretnim otrokom, brez provizije ali goljufije s posrednikom. Tudi UNICEF si pobere neznanske vsote za svoje funkcionarje v vodilnem menadzmentu, ki jim placujejo enormne place, in rdeci kriz isto. Lep pozdrav
 3. Hepatitis A in hepatitis E infekcija: fekalno - oralna, to znaci sa vodom i hranom i slaba higiena. Prljave ruke oboljelih osoba i njihov feces i u normalnim uslovima su velik problem.
 4. U 1989 ukupilo se 4000 (4 tisuča) istočnih Nemaca u potragi za azilom na dvoristu zapadnonjemačke ambasade u Pragi. Pa neka bosanska vlada ilegalne migrante iz Pakistans sprovodi na pakistansku ambasadu u Sarajevu pa neka se oni brinu za svoje.
 5. V Bihacu i na reki Uni smo bili ove godine u maju i razgovarali sa nekim od migranata iz Pakistana, koji su nam otvoreno objasnili, da cekaju na "agenta" da jih sprovodi do Italije. Kad smo jih pokusali objasnit, da kao pakistanci nemaju sanse za azil u Europi, uvereno su nam kazali, da ce njihov agent i to srediti! Uplaten puni servis u agencijama u Pakistanu, od 20.000 do 25.000 dolara, sa poslom kod rodzaka Pakistanaca u Italiji, 50% unapred i ostalih 50% kad je sve sredeno!
 6. Austria vec davno zatvorila granicu zato idu prek Italije
 7. Bihacka situacija sa migranrima je vrlo poucna za Sloveniju. Kod nas nema sansi da neki susjed u svojom turistickom apartmaju prima ilegalne migrante, koji su ilegalno -mimo granice, preko rijeka i suma, usli u drzavu. Odmah bi zvali inspekciju policiju i licno irgirali kod vlastnika. Slovenci smo zaista za....n narod, nema milosti. Kod vas vrlo ste ljubazan narod, doista preterujete. Sada kad je policija konacno pocela raditi svoj posao, ne radi ga bas tvrdo. Procitala sam ovdje da puste migrante na miru u privatnim namjestanjima kad imaju neke papire. Pa kakve papire, treba jim viza i drugi dokumenti, kad bi ih imali onda ne bih pjesice preko brda za drage pare sa agentima koji jih vode nego sa avionom, kao civilizirani ljudi sa sengen vizom i puno jeftinije nego ovako. Sva ta migrantska rulja koja vam je upropastila zivot u USK je 100% ilegalna! Nedajte jim setat po gradu i upotrebljavat sto je vase! Policija treba da rogoni i smatra kriminalcem svakoga koji je u BiH usao mimo granicnog ulaza!
×
×
 • Create New...