Jump to content
FORUM

samke43

Član
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

samke43's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In Rare

Recent Badges

20

Reputation

 1. Ma naviknu će se pušači vani ići. U Hrvatskoj i Sloveniji je isto tako. Navikli se ljudi.
 2. Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman očekuje da će BiH uz pomoć EU početi da ilegalne migrante razmiješta u kampove na ulazu u zemlju, odnosno na istočnoj granici, na teritoriji Republike Srpske. Grlić Radman je rekao da se Hrvatska protivi smještanju migranata po cijeloj BiH, što, kako kaže, zbog dugačke granice ugrožava bezbjednost i stabilnost Hrvatske. - Nismo za to da se migranti raspoređuju po cijeloj BiH, jer bi se time dodatno opteretile država BiH i njeni kapaciteti. Hrvatska dijeli 1.000 kilometara dugu granicu sa BiH i time se ugrožava i sigurnost Hrvatske", rekao je Grlić Radman u Mostaru. Pojasnio je da je Hrvatska predložila da se sva finansijska sredstva Evropske unije usmjere u jačanje institucionalnih kapaciteta BiH. - Umjesto sadašnjih kampova trebalo bi ih graditi na ulaznim tačkama na samoj granici, čime bi se lakše upravljalo migracijskom krizom uz pomoć institucija EU, rekao je hrvatski šef diplom Najveći broj migranata u BiH se nalazi u Unsko-sanskom kantonu koji graniči sa Hrvatskom i u Kantonu Sarajevo. Svi oni nastoje da ilegalno pređu granicu Hrvatske i nastave dalje prema zemljama Evropske unije. Hrvatska je stav o promjeni smještaja migranata u BiH iznijela na posljednjem sastanku Savjeta za spoljne poslove EU, kaže Radan Grlić. Novi pristup BiH bi, po njemu, podrazumijevao potpisivanje sporazuma s FRONTEX-om kako bi se migrantska kriza rešavala na ulazu u BiH, na njenim istočnim granicama. - Migrantska kriza narušava stabilnost i funkcionalnost, a znate da je Hrvatskoj stalo do stabilnosti i funkcionalnosti, kazao je Grlić Radman. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i rukovodstvo Republike Srpske do sada su se više puta izjasnili da neće dozvoliti izgradnju prihvatnih centara za migrante na teritoriji tog entiteta, pišu Nezavisne.
 3. Samo da pohvalim onu ekipu pred Birom. 120 nije malo, dan i noć. Svaka im čast. A što se tiče Cikotica ovjek priča gluposti. On kao da se obraća maloj djeci pa bajke priča. Stvarno žešći glupson.
 4. Baš su pretjerali sa ovim paljenjem.
 5. Pošto sam ja ova srednja generacija meni ce ostati u sjećanju filmovi kao:Kuduz, Jeli jasno prijatelju, Praznik u Sarajevu, Savršen krug. Tu je ostvario dobre uloge.
 6. Ma šta god mi mislili jedino će vakcina to riješiti. Ja bi prvi volio da to samo nestane ali ne ide. Ljudi umiru od Korone.
 7. Dobar je to glumac bio, bez LZN je imao puno dobrih uloga.
 8. Jučer i danas ništa o migrantima koji su počinili ubistvo u Sarajevu. Mislim na USK TV. Na FTV udarna vijest.
 9. Da li ko radi busenje bunara sa onom mašinom. Ima li iko u USK.
 10. Jeli ko od vas gledao Dnevnik TV USK. Ja nisam ni riječi čuo o migrantima.
 11. Ja neznam sta se treba desiti da bi se oglasio Bakir i Dzaferovic.Kazem Bakir zato sto se on prestavlja kao zastitnik Bosnjaka.
 12. Svaka čast Kladušcanima. Valjda ce i u Bihaću barem neko na cestu stati.
 13. Dok se god vlast u Sarajevu ovako ponaša stanje se neće popraviti.
 14. Saco koji sve testova ima kad kažeš ne mora biti PCR.
×
×
 • Create New...