Jump to content
FORUM

paša

Član
 • Content Count

  421
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

paša last won the day on July 3

paša had the most liked content!

Community Reputation

113 Excellent

About paša

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Teoretski, svi migranti na teritoriji BiH bi trebali biti pohapšeni i sprovedeni u ovakav jedan centar. To je mjesto gdje bi se izvršila provjera ko su ti ljudi, da li za njima postoji potjernica/na osnovu otisaka pristiju/ i da li su predali zahtjev za azil u nekoj drugoj državi. Ako se ustanovi da je negdje podnio zahtjev za azil ta osoba se deportuje u tu državu i tamo rješava svoj problem. Ali, sve je to teorija jer mi nemamo takve centre.
 2. Ograde u ovim kampovima služi da niko nemože ući u kamp sa strane već mora proći kroz kapiju i pokazati ispravu da živi u ovom objektu a radi sprečavanja ulaska ilegalnih osoba radi noćenja. Kamp u Zindorfu je prvi prijem migranata, to znači da migranti koji prvi put ulaze u Njemačku smještaju se u takve objekte. Tu se migranti obrađuju, otisci prstiju, slikanje, registrovanje itd ..... i podnošenje pismenog zahtjeva šta hoće i zašto je došao u Njemačku. Nakon 3 mjeseca iz ovog kampa se migranti raspoređuju širom Njemačke i čeka odgovor vlasti šta će biti snjim.
 3. Zanemarite slučaj, idemo dalje, opraštam svima
 4. Nema vjesti o željezari, jeli gorila ili nije
 5. Ja sam otišao za čuvara kad u Bihaću nije bilo migranata, ja sam izabrao da budem čuvar.Sjekira nije pala u med slučajno, trebalo je polagati neke ispite za to. Što se tiče krivičnih i kaznenih djela to je stvar države i njihovih zakona i propisa. Odkad je Adam kihno bilo je budala i krivih drva, moj stav je da nije kriva masa,zajednica ili narod ako pojedinac nešto napravi. Osim toga u svim zemljama ljudi siluju, kolju, postavljaju bombe itd Mi živimo u nesigurnim vremenima i to je tako. Stvar je države koliko je efikasna suzbijati takve stvari
 6. @jokesOnYou nisu to majmuni, to su ljudi
 7. Bitno je da je EU zabrinuta
 8. Sastank je završen i nema ništa spektalurano novo.Ostaće jedan predstavnik u Kantonu da koordinira između vlasti do državnog nivoa.Nije prihvatljivo da samo USK nosi migrantsku krizu te će se tražiti nove lokacije na nivou države.
 9. Oklizno se tri puta kažu
 10. @Barba nie toliki Problem u slobodi kretanja koliki je Problem ne kažnjavanja migranata koji prave probleme. Po meni treba otvoriti jedan zatvor i sve problematične migrante razdvojiti od ostalih.
 11. Broj zahtjeva ja azil po godinama u Njemaçkoj
×
×
 • Create New...