Jump to content
FORUM

purgatorio

Član
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

purgatorio's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

11

Reputation

 1. Zar ne živimo u demokratskom sistemu i pravnoj državi? Svi načelnici općina se biraju voljom većine građana, nakon što im CIK potvrdi kandidaturu. I sad vlada kantona si daje za pravo segregirati 40.000 građana Velike Kladuše, zbog političkih mišljenja. Dok se mi suočavamo s najvećom krizom nakon rata, neko nalazi vrijeme za tražiti razloge za ne pomoći Kladuši. Misliš da migranti znaju ko je glasao za koga?
 2. To spomen obilježje je bezbroj puta očišćeno od strane JKUP "Komunalije", da bi migranti za dan stvorili opet isti kaos. Jednostavno sizifovski posao. Što se tiče Kladuše, postoji 20-ak napuštenih objekata u užem dijelu grada gdje borave migranti. Postoje i privatni objekti u kojima stanuju plaćajući kiriju. Meni se čini da je ova kantonalna vlada stavila stanovništvo Kladuše na ignore, iako su migranti isti, ili možda čak i veći problem u Kladuši. Ista ta vlada i kantonalne upravne organizacije ne dopuštaju općinskim vlastima poduzimanje bilo kakvih koraka u pokušaju rješavanja problema.
 3. Iz istog razloga, prva struja ima 6 a druga 3 zastupnika u skupstini kantona i prva struja je podrzavala vladu Izudina Saračevića.
 4. Sukobi su (do prije neki dan) bili između OO SDA Bihaćm, polovine OO SDA Bužim (svi nezavisni kandidati za vijece u buzimu su bili clanovi SDA), Senada Šepića i ostalih pojedinačno s jedne strane i Kasima Mulalica, Asima Kambera i Šemsudina Dedića s druge strane (ovi drugi imaju vlast u strukturi stranke)
 5. Znam sam da još može, a krajem decembra sam cuo od jedne spediterske agencija da ce od aprila biti euro 4.
 6. Koliko su plate smanjene budzetskim korisnicima na USK, kad se ovoliko žale po facebooku, k'o da nemaju šta jesti?
 7. Znao sam ja da je ondje nesto sumnjivo. Još samo da i ona vita iz cazina bude malo pročešljana, sramota je ovo sto se radi od obrazovanja.
 8. Šverc, bio i ostao najunosniji bizMis.
 9. Đe ovo studira kad su diplomski i magistarski preko 1000 KM. Na državnim univerzitetima ni jedan diplomski/magistarski ne prelaze 500KM bez obzira na status. Ovo sve kod Ganića i na Apeironu..
 10. Može 100%. Znam minimalno 20 primjera sto su s vanredno zavrsenom bihackom medicinskom, odrađenim volonterski i položenim stručnim ispitom otišli u De i rade. Jedina novija promjena jest da se ne moze vise sa A2/B1 vec traze min B2 razinu jezika,
 11. Čuo sam da je njemački najbolje učiti u Goethe institutu u Sarajevu, oko 300KM kosta semestar. Znači ide se u srednju i imas informatiku 4 godine i sad moras kod privatnih agencija plaćati certifikat. Ista stvar je sa poznavanjem engleskog jezika. Za njemački da ne počinjem, mulja se na sve moguće načine. Svako selo sad izdaje cetifikate o osposobljavanju za njegovatelja. To je komedija šta se radi.
 12. Čuj 100KM za papir da znam upalit komp. Baš su nenormalni.
 13. Kako do dokaza o poznavanju rada na računaru za prijavu na oglas za ADS? Da li može ovjeren index s informatikom?
 14. Da nema iz Bihaća prevoz za sajam zaposljavanja 27. u Mostaru? Vidim iz mnogo gradova ima organizirano besplatno.
 15. Morao bi moći prevesti oko 13 kubičnih metara.
×
×
 • Create New...