Jump to content
FORUM

SANS

Član
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by SANS

 1. Fleka gradonačelniku, najveći lažov u povijesti Bihaća, on i njegovo asvaltiranje.
 2. Već skoro šest mjeseci po medijima se provlači gradonačelnik sebi smanjio plaću, vijećnici se odrekli ili nisu odrekli primanja/paušala, ako će čitava godina proći kako su oni sebi smanjili plaću ili nisu, katastrofa majke mi, a ulice sve raskopane, pola grada nema rasvjetu, niko ništa ko da je sve u redu.
 3. Velika fleka za ceste i čistoću po gradu. Ima li ko da čuje naše vapaje, plizzz, pa zar su morali sve ulice raskopati, nikud ne možeš, gdje god kreneš raskopano.....
 4. Fleka gradonačelniku koji je kriv za trenutno stanje u gradu, a posebno za: fleka za firmu Komrad i odvoz smeća katastrofa, fleka za rasvjetu, a posebno ulicu Ceravačka brda (ulica od unatransa - prema bolnici ), koja već mjesec dana nema nikakao rasvjetu.
 5. Ako neko zna da mi odgovori molim vas, kako se dobijaju ovi borački stanovi, ko su prioriteti, da li u jednoj familiji po zakonu mogu biti dodijeljena dva boračka stana, da li moraš biti RVI porodica šehida ili to mogu dobiti i demobilisani borci, kad budu ti oglasi za prijavu, još nikad nisam javno vidio da je bilo da se konkuriše za dobijanje tih boračkih stanova.
 6. To ti sad ima 90% automehanicara, ima Jaso u Hatincu, ima Edin kod tranzita, ima Mici bagramelijev, ima Adem na Repušinama itd.
 7. Meni je drago za usvajanje Zakona, samo još da se bude primjenjivao, ali premijer djeluje kao pametan čovjek valjda će uspjeti u svojim namjerama. Samo Bh telekom i pošta imaju preko 200 nekakavih direktora i direktorčica ( a plate 5000 i veće), a šta je još drugih državnih takvih firmi, JU, koji imaju 20-200 radnika viška stranački naprimanih koji nisu sistematizirani nikako a muzu budžet, a sadašnji direktori im ne mogu dati otkaza, samo na našem kantonu, JU domovi zdravlja, bolnica, vodovod, komrad, Zavod zdravstvenog osiguranja i dr. ili eventualno svakog mjeseca mijenjaju pravilnike o sistematizaciji, nemaju više mjesta u kancelarijama pa idu kupuju stolice stavljaju radnike u podrume, hodnike i dr. sramota brate, ovo nije politički jer su za mene svi isti.
 8. Za bolji Bihać odgovorne osobe grada, kantona, bi trebale više uključivati građane u projekte, preko mjesnih zajednica ili na neki drugi način, vjerujem da ima pametnijih i jednostavnijih rješenja koje bi građani dali jer su i tako to njihovi projekti, njihova imovina i dr.. Nije baš pametno da se o važnim projektima ili odlukama odluči sa par ručica u vijeću ili skupštini i onda nema povratka. Po meni trg se sveo na dva metra možda i manje u jednom dijelu tamo pored općine i čavkunovića, mislim da su vlasnici kafica taj dio previše uzurpirali. Da se ja pitam odmah bi zabranio rad svim kladionicama ili bi inspekcije svakih pet minuta vršile kontrolu nad istim.
 9. Mislim da bi trebalo napraviti operativni centar, za sve prijave građana, za pomoć građanima i dr. na jedan jednostavan besplatan broj koji bi vršio koordinaciju, policije , vatrogasaca, hitne službe, civilne zaštite, lovočuvara, lugara, planinara, ronioca, veterinarske službe i dr.
×
×
 • Create New...