Jump to content
FORUM

ko si?

Član
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ko si?'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Meni su se aktivirala dva zračna jastuka, na volanu i ovaj drugi što sad tražim. Taj na volanu sam zamjenuo odmah nakon nezgode i ne znam tačno koliko je samo on koštao, ali ukupna šteta je bila 2500KM s tim da i će me i maska koštati od 130-400KM. Ja mislim da je najpovoljnije iz havarisanih vozila sa autootpada kupovati te dijelove jer ipak su straija vozila da bi se puno ulagalo u njih.
 2. Hvala puno, sutra će mi poslati broj dijela pa ću pokušati nekako to uporediti.
 3. Pa gdje bi taj broj na maski trebao biti?
 4. Razumije li se neko u zamjeno maske za vozilo? U pitanju je maska skupa sa zracnim jastukom za vozilo SKODA OCTAVIA 1,9 TDI, 66kv, 2001. godina ELEGANCE oprema. Aktivirao mi se zracni jastuk tako da je potrebno cijelu masku zamjeniti skupa sa pretincem. U Bihaću sam našao na par mjesta ali mi traže oko 400KM skoro svi, međutim na PIK-u sam pronašao jednu koja na oko izgleda ista kao moja, a košta skupa sa zračnim 130KM, pa me zanima kako da budem siguran da li odgovara na moje vozilo. I da, ova što sam našao na piku je u dvije boje i na instrument tabli je upisana najveca brzina 240km/h dok je kod mene 220km/h(mada meni ne treba instrument tabla), tj. maska je crna a pretinac siv dok je moja sva crna,da li to igra neku ulogu? Hvala na odogovorima!
 5. eto sve si fulo,čak i ovo za publiku...i tako svaki put,al posle tekme glavni si govornik
 6. Istina je da kod nas ceste nisu idealne kao ni zakoni,ali jednu stvar svi moramo znati a to je da te zakone moramo postovati. Brzina i alkohol su broj 1 uzrocnici saobracajnih nezgoda sa teskim tjelesnim povredama kao i smrtno stradalim licima. Nije to ni Opel Kadet ni Golf "dvica" vec upravo ovo sto navodim a primjer je nezgoda koja se desila koji dan prije gdje su ucestvovala dva motorna vozila novije serije. Zakon striktno kaze da se brzina kretanja mora prilagoditi uslovima i stanju puta i ako neko misli da je cesta losa pa da se njom ne moze voziti brzo od kud mu pravo da to ignorise i svojim ponasanjem na ulici ugrozava zivote drugih ljudi. Saobracajne nezgode mozda i jesu sastavni dio saobracaja i statistika kaze da se vecina takvih desava pri brzini do 50 km/h te da su najcesci uzrocnici radnje vozilom. U takvim nezgodama nema lica sa povredama vec samo manja mat. steta na vozilima, dok opet napominjem alkohol i brzina su "kumovi" nezgodama sa tezim posljedicama, i po meni bi svako ko prouzrokuje istu na takav nacin trebao dobro odguliti u Zenici.
 7. a jebo te zivot ja ih vec halalio,a imam blizu 500 dionica koje sad na burzi vrijede oko 11KM,samo sam mislio da to propada zajedno sa firmom...samo ne kontam ako firma rasproda svoju imovinu a Krajinaputevi hoce kako stvari stoje sta ce biti sa dionicama?mozda mi je pametnije da ih odmah rjesavam..ne znam gdje da se posavjetujem
 8. Ima li iko da se razumije sta se desava sa dionicama kad je firma u stecaju. Konkretno,imam nesto dionica u Krajinaputevima pa da vidim mogu li ih prodati il sta?
 9. Ima li iko da se razumije sta se desava sa dionicama kad je firma u stecaju i ima li sanse naplatiti se? Konkretno,imam nesto dionica u Krajinaputevima pa kad se ova halabuka digla da vidim imal mene tu negdje.
×
×
 • Create New...