Jump to content
FORUM
  • 11

Pitam te, Kaži mi?=


saco

Question

Recommended Posts

  • 1

Da , prskati, ja sam tako spasio, sutra javim naziv proizvoda kad provjerim

Rođak mi je danas prskao nekim otrovom, ali ovo je već drugi put da je živica prskana ovog ljeta. Mora da je kiša saprala... Valjda će se uspjeti oporaviti. 

U svakom slučaju, javi naziv proizvoda. Hvala.

Link to comment
Share on other sites

  • 1

Šta raditi sa onima koji ne izdaju fiskalne račune ? Pitanje koje se proteže od prvog dana uvođenja fiskalnih sistema u BiH.Prema zakonu o fiskalnim sistemima član 40 i 41 klijent nije dužan platiti kupljenu robu ili izvršene usluge ako mu obveznik ne izda fiskalni račun.No što treba uraditi u tom slučaju ako prodavac tuži kupca za neplaćanje.Kratko i jasno: Sud ne zanima da li je obveznik izdao fiskalni račun ili ne.Dakle mene zanima da li je onda Zakon o fiskalnim sistemima samo šuplja priča ?

tacno tako kao i vecina drugih zakona i propisa koji su samo mrtvo slovo na papiru.

Ja sam vec nekoliko puta poslao određeni upit u vezi pribavljanja dozvola za gradnju i taj organ javne uprave je bio dužan da mi odgovori u roku dvije sedmice ali vec treći mjesec nista nakon tri puta sto sam poslao upit.

Znaci ja moram naci vezu i nekom dati 100 eura da mi obrazloži uvjete pod kojim moram nesto graditi uz dozvolu.

A da napravim objekat bez dozvole došli bi me odmah kazniti .

Naša poznata profesionalnost??

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1

Buduci da je kanal Nova TV koji ne postoji na Moja TV (postoji NOVA BH) ali ovo je mislim hrvatska Nova TV koja se moze uhvatiti jedino preko antene koju valjda nemas. Moze biti da si prebacila sa Moje TV na obicne TV kanale. Nadji source tipku na daljinskom i prebaci na HDMI. 

Ako nece, restartuj modem i resiver. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1
9 hours ago, Fugaziii said:

KAKO SMAKNUTI OVO SA MOJE TV??? BILA JE SLIKA, SVE OK, I ONDA JE NEKO KLIKNUO NESTO STO NE ZNA STA JE KLIKNUO, I SAD STA GOD KLIKNES NECE DA SE SMAKNE... KAKO DA SMAKNEM?? HVALAAA... HITNO JE, PA AKO MOZE NEKO AKO ZNAA....

slika 1.jpg

slika 2.jpg

slika 3.jpg

Ne znam da li je rješeno. Nemam moja tv nego miss net ali meni ovo izgleda kao da je neko promjenio "source" na tv-u. Pogledaj te opcije ako nisi do sad

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1
16 hours ago, Grunf said:

Slušao sam neki dan o ovom ali nisam slušao sa razumjevanjem pa sam to shvatio kao ukidanje monopola notara. Tako da onaj dio koji treba da radi advokat, radit će advokat a onaj dio koji treba da radi notar, radit će notar. E sad, meni ovo liči i na to da i advokati hoće svoj dio kolača i onako na brzinu sam zaključio da ćeš sad plaćati i advokata i notara. Ali nemojte me uzeti za ozbiljno, kažem letimično sam pogledao i slušao prilog pa sam došao i do takvog zaključka.

Zakon o Notarima je omogućio mnogim da se obogate a ista stvar je po Europi samo kod nas svaki notar zasebno ima cjenovnik.

Link to comment
Share on other sites

Šta ti misliš o ovome ? Uključi se u diskusiju...

Napiši svoje mišljenje, a kasnije završi svoju registraciju profila. Ako već imate profil, loguj se klikom "ovdje" da bi nastavili komentarati sa postojećim profilom.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...