Jump to content
FORUM

IZBORI 2016.


VolimBihac

Recommended Posts

Biraće se 74 opštinska vijeća u Federaciji BiH, te 58 skupštine opština u Republici Srpskoj. Treba biti izabrano ukupno 140 načelnika i gradonačelnika gradova i opština u BiH i to njih 78 u Federaciji BiH i 62 u Republici Srpskoj. Na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini 2016. godine biraće se i Skupština Brčko distrikta BiH, Skupština Grada Banjeluke i gradonačelnik Grada Banjeluke, te skupštine gradova Prijedor, Bijeljina, Doboj i Trebinje kao i gradska vijeća Bihaća, Tuzle, Zenice i Širokog Brijega.

Stranke i nezavisni kandidati za Općinska vijeća u općinama USK-a i Gradsko vijeće grada Bihaća

Grad Bihać: SDA, BPS, DF, GRAĐANSKI SAVEZ, HDZ 1990, HDZ BIH, KONGRESNA NARODNA STRANKA PRAVA BORACA, NS ZA BOLJITAK, NAŠA STRANKA, NEZAVISNI DEMOKRATSKI ISKORAK, PDP, POVRATAK OTPISANIH, PRVA STRANKA, SBB, SDP, SDU, STRANKA PENZIONERA, STRANKA ZA BIH, A-SDA, ROMAN JURIĆ, ABID VELADŽIĆ, SILVANAA BEHIĆ

Općina Cazin: A-SDA, BPS, DNZ, DF, HDZ 1990, HDZ BIH, KOMUNISTIČKA PARTIJA, KONGRESNA NARODNA STRANKA PRAVA BORACA, LABURISTIČKA STRANKA, NS ZA BOLJITAK, POVRATAK OTPISANIH, PRVA STRANKA, SBB, SDA, SDP, SDU, STRANKA ZA BIH, ERNES ŠKRIJELJ, VLADAN TODOROVIĆ

Općina Bosanska Krupa: SDA, DF, KOMUNISTIČKA PARTIJA, NS ZA BOLJITAK, NAŠA STRANKA, POVRATAK OTPISANIH, SBB, A-SDA, SDP, STRANKA PENZIONERA, ALIJA PATKOVIĆ, HARIS RAMIĆ, HASNIJA DEMIROVIĆ, ŠEMSO HADŽIPAŠIĆ, SULEJMAN BEŠIĆ

Općina Ključ: SDA, BPS, DF, KONGRESNA NARODNA STRANKA PRAVA BORACA I GRAĐANA-PRAVDE I MORALA BIH, POVRATAK OTPISANIH, SBB, A-SDA, SDP, STRANKA ZA BIH

Općina Bosanski Petrovac: A-SDA, DNZ, DF, DEMOKRTASTSKI NARODNI SAVEZ, NS ZA BOLJITAK, NAŠA STRANKA, SNSD, SBB, SDA, SDP, SP, SRPSKA NAPREDNA STRANKA, STRANKA ZA BIH

Općina Sanski Most: A-SDA, DF, DEMOKRATTSKI NARODNI SAVEZ, KONGRESNA NARODNA STRANKA PRAVA BORACA, NAŠA STRANKA, SBB, SDA, SDP, STRANKA ZA BIH

Općina Velika Kladuša: SDA, DNZ, DF, HDZ, KSPP, KONGRESNA NARODNA STRANKA PRAVA BORACA, LABURISTIČKA, SBB, A-SDA, SDP, NEZAVISNI KANDIDATI, SINAN HUSKIĆ, HASAN ĆERIMOVIĆ, HUSEIN ŠAKANOVIĆ, NERMIN DUDOKOVIĆ,IRHAD JAŠAREVIĆ, AGAN KEKIĆ, MIRNES KOŠTIĆ, ZAHID KEKIĆ, EDIN BAJRAKTAREVIĆ, DAMIR JUŠIĆ, AMIR ĆUFUROVIĆ, DIJANA KASUMOVIĆ, EMRAH GRAČANIN, EMIR MUJANOVIĆ, DŽEVADA RIZVIĆ, ESAD ZUBOIĆ, ASMIRA HUŠIDIĆ, OMER MEKANOVIĆ, ZUMRET MELKIĆ, ALMA ALIĆ - SULJANOVIĆ, ŠEFIK PEHLIĆ, JASMINKA MUJKIĆ, SEMIR PILIPOVIĆ,ERMIN BAJRAMOVIĆ, ŠEFIK TRALJEŠIĆ, SABINA MILJKOVIĆ

Općina Bužim: A-SDA, DF, KONGRESNA NARODNA STRANKA PRAVA BORACA, SBB, SDA, SDP, STRANKA PENZIONERA, STRANKA ZA BIH, AMIR PORIĆ, ZINETA DURDŽIĆ, SAFET LJUBIJANKIĆ, REMZIJA PAJALIĆ, SAMIR HAJRUDINOVIĆ, ADMIR BEGOVIĆ, ERMIN ODOBAŠIĆ, EMIR CINAC, RIFET ŠAHINOVIĆ , AMIR SIJAMHIDŽIĆ, ARIF CINAC, RAMIZ KIŠMETOVIĆ, ABID DURAKOVIĆ, IBRAHIM DIZDAREVIĆ, BAJRO HANDANOVIĆ

Kandidati za načelnika Cazina

Nermin Ogrešević,predsjednik A-SDA i aktuelni načelnik Općine Cazin će se na oktobarskim izborima boriti za rekordni četvrti mandat.

Protukandidat koji bi mogao ugroziti Ogrešivića trebao bi biti kandidat i predsjednik OO SDA Cazin Almin dr. Handanagić.

A da će biti “gusto” u bitki za prvog čovjeka Cazin govore rezultati iz 2012.godine.

Svoje kandidate prema dostupnim prijavama,a samim time učiniti još više zanimljivom bitku za Cazin trebale bi imati Demokratska narodna zajednica (DNZ),Kongresna narodna stranka prava boraca i građana – Pravde i morala BiH,Savez za bolju budućnost (SBB),Socijaldemokratska partija (SDP),Demokratska fronta (DF) i Laburistička stranka (LS).

Kandidati za načelnika Bosanskog Petrovca, Ključa i Sanskog Mosta

Aktuelni načelnik Općine Bosanski Petrovac, Zlatko Hujić je Centralnoj izbornoj komisiji dostavio dokumentaciju kojom je potvrdio svoju kandidaturu za drugi mandat, kao nezavisni, nestranački kandidat.

Svoje kandidate će imati i stranke i to SBB,SDA,DNS,SP i SNS.

Zukanović,Musić i Mešić u borbi za načelnika općine Ključ

Općinski odbor SDP-a Ključ jednoglasno je potvrdio i usvojio prijedlog kandidata za načelnika općine Ključ, aktuelnog načelnika gospodina Nedžada Zukanovića.

Općinski odbor SDA Ključ jednoglasno je potvrdio kandidata za načelnika Jasmina MUSIĆA, magistra politologije i aktuelnog savjetnika Premijera USK, koji će predvoditi novu snagu u borbi za bolji i perspektivniji Ključ.

Općinski odbor A – SDA Ključ je potvrdio Nevresa Mešića kao svog kandidata za općinskog načelnika.

Svog kandidata trebala imati i Kongresna narodna stranka prava boraca i građana – Pravde i morala BiH te  SBB.

Što se tiče općine Sanski Most svoje kandidate će imati SDP,SDA,SBB,Kongresna narodna stranka prava boraca i građana – Pravde i morala BiH,DF i Demokratski narodni savez.

Kandidati za načelnika Bosanske Krupe, Bužima i Velike Kladuše

Prvi kandidat za kojeg se već zna je aktuelni načelnik Armin Halitović ispred Socijaldemokratske partije (SDP).Njemu bi ovo bio treći mandat ukoliko bi mu građani dali povjerenje.

Demokratska fronta (DF) u Bosanskoj Krupi će imati svog kandidata,a neslužbeno se ranije spominjalo ime Sanila Hasića aktuelnog poslanika DF-a u Skupštini USK-a.

Ono što sigurno je da će SDA imati svog kandidata u potpunosti,a među prvima se spominje Mehmed Mahmić. Trenutni predsjednik OO SDA Bosanska Krupa i poslanik u Skupštini USK-a.

Svog kandidata će imati i A-SDA čiji je kandidat na prošlim lokalnim izborima imao odličan rezultat.

Svoje kandidate trebale bi imati Kongresna narodna stranka prava boraca i građana – Pravde i morala BiH,Naša stranka i Savez za bolju budućnost.Jedini nezavisni kandidat će biti Tarik Patković.

Bitka za Bužim

Što se tiče općine Bužim kandidat SDA  na predstojećim lokalnim izborima će biti  aktuelni načelnik Agan Bunić.

Najveću šansu da “ugrozi” Bunićevu poziciju i  postane prvi čovjek Bužima pripada aktuelnom ministru u Vladi USK. Naime,riječ je o ministru financija Zikriji Durakoviću koji će na lokalnim izborima biti nezavisni kandidat.

U velikoj Kladuši najveća borba će se voditi između “bivše” Babine stranke DNZ BiH i Laburističke stranke.Svoje kandidate će imati i SDA,SBB,SDP i Kongresna narodna stranka prava boraca. Pored stranki Velika Kladuša će imati i jednog nezavisnog kandidata Adema Pajazetovića.

U borbi za gradonačelnika Bihaća prijavilo se dvanaest kandidata

Za učešće u borbi za gradonačelnika Bihaća CIK-u se prijavilo jedanaest stranaka i jedan nezavisni kandidat.

Pa krenimo redosljedom:

Stranka Demokratske Akcije (SDA) - HADIS JUSIĆ

Demokratska fronta (DF) izlazi na svoje prve lokalne izbore i također je prijavila svog kandidata,a neslužbeno se još uvijek spominje da bi to mogao biti predsjednik KO DF USK-a Farko Hodžić – Hodža.

Novoosnovana stranka Građanski savez,čiji je utemeljitelj Reuf Bajrović prijavila je CIK-u da imaju kandidata za gradonačelnika.

Svog kandidata u borbi za prvog čovjeka grada Bihaća trebala bi imati i stranka zanimljivog imena Kongresna narodna stranka prava boraca i građana – Pravde i morala BiH.

Naša stranka Bihać je prije par dana potvrdila Edina Mašića kao svog kandidata.

Svog kandidadata bi trebao da ima Nezavisni demokratski iskorak.

Prva stranka će također imati svog kandidata,a još uvijek neslužbeno se spominje ime profesorice Šeherzade Delić.

Savez za bolju budućnost (SBB) također bi trebao da ima svog kandidata,ali još uvijek nisu izišli sa imenom.

Socijaldemokratska partija (SDP) je potvrdila da će kandidat biti aktuelni predsjednik KO SDP USK-a, dr.Hajrudin Havić.

Svoje kandidate bi trebale imati SDU i A-SDA ali imena još uvijek nisu poznata.

Jedini nezavisni kandidat koji je podnio prijavu je Ejub Dizdarević.

 

Ima li kakvih izmjena oko imena ?

Link to comment
Share on other sites

http://www.biscani.net/odrzana-press-konferencija-gradanskog-saveza-bihac/

Danas (15.07.2016.) održana je press konferencija s ciljem informisanja i upoznavanja javnosti o formiranju Građanskog saveza BiH u Bihaću i učešću na Lokalnim izborima 2016. godine. Prisutnim novinarima su se obratili Armin Amidžić, Ilda Alibegović i Edin Moranjkić koji su u najkraćim crtama predstavili samu ideju formiranja ovog saveza u Bihaću i kratko izložili smjernice budućeg djelovanja.

 

Identifikuju se kao grupa građana koji su se probudili i postali svjesni da je nužno aktivirati se i preuzeti inicijativu, sa zajedničkim ciljem da pokušaju promjeniti trenutnu političku sliku grada Bihaća.

To planiraju učiniti kroz političku platoformu Građanskog saveza, ali naglašavaju da se ne radi samo o još jednoj novoj političkoj stranci na političkoj sceni grada Bihaća, nego o platformi koja će djelovati kao neka vrsta foruma građana gdje svako ima jednako pravo glasa i zagarantovanu slobodu političkog i svakog drugog djelovanja, po čemu će se razlikovati od svih drugih političkih partija.

– Na listi se nalazi dosta prepoznatljivih imena iz raznih životnih sfera grada Bihaća, a većina njih se nikada ranije nije bavila politikom. U ovu priču su ušli sa najiskrenijim namjerama kako bi dali svoj doprinos pozitivnim promjenama, kako bi okrenuli novu stranicu. Istina, među nama ima i nekoliko političara, ali onih koji su svoje stranke napustili pod pritiskom nametanja pogrešnih stavova, pa možemo reći da su na neki način i protjerani jer nisu odustajali od vlastitih stavova i principa. Nisu pristali biti slijepi poslušnici pa čak i na vlastitu štetu. Oni će učiniti sve da naprave da izgledamo kao oni, a naše je da pokažemo da smo baš suprotno, naveli su.

Ističu da pored samih kandidata koji se nalaze na kandidatskoj listi, ovaj savez čini još mnogo stručnjaka i intelektualaca te običnih časnih i poštenih građana koji neće direktno sudjelovati u izbornom procesu, ali ćemo svi zajedno učiniti sve da stanu u kraj stranačkim kriminalnim kartelima koji građane lažu i pljačkaju već dvadeset godina.

Borit će se protiv energetskih lobija koji žele zauzeti rijeku Unu, protiv stranačko-tajkunskog krčmljenja gradske imovine, protiv urbicida, kulturocida, protiv kompletnog povarenog političkog sistema koji već dvadeset godina laže i pljačka državu i narod.

Lista kandidata Građanskog saveza BiH za Gradsko vijeće grada Bihaća:

 1. ARMIN AMIDŽIĆ
 2. ILDA ALIBEGOVIĆ
 3. EDIN MORANJKIĆ
 4. ZULFIKAR HANDUKIĆ
 5. MIRJANA MUJKIĆ
 6. SEJ RAMIĆ
 7. FIKRET MIDŽIĆ
 8. INES DELIĆ
 9. NURZEKIJA MARJANOVIĆ
 10. ALMIR BUDIMLIĆ
 11. EDINA LIĐAN
 12. SANEL HAVIĆ
 13. AZRA TAHRIĆ
 14. ELVEDIN SEDIĆ
 15. DINKO HADŽOVIĆ
 16. MARA ĐUG
 17. FRANE ANUŠIĆ
 18. NEJRA MIDŽIĆ
 19. JASMIN DURAKOVIĆ
 20. EMIR PIRALIĆ
 21. DŽENANA ŽERIĆ
 22. ADNAN BALIĆ
 23. SELMA DELIĆ
 24. ERVIN SEDIĆ
 25. SEAD DŽANIĆ
 26. DEJLA MEŠANOVIĆ
 27. EMIR HAFIZOVIĆ
 28. TIJANA ŠEHIĆ
 29. NERMIN MALKOČ
 30. HASAN KUDIĆ
 31. JASMINA KARABEGOVIĆ
 32. ENES ŽERIĆ
 33. HANA MUŠIĆ
 34. EMILIO JANDA
 35. ISMET FAZLIĆ

 

Je li ovo neka nova stranka ?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Treba dati glas novim licima pa taman ne uradili ništa. U zadnjih 20 godina na sceni gledamo iste face a nismo se metra pomakli. Gadi mi se upaliti TV kad prikazuju snimke iz kantonalnih državnih skupština i opštinskih vjeća. Dosadili su sami sebi a da ne govorim narodu. Druga stvar zardili su sebi i svojoj djeci za penzije neka puste mladima da nađu svoju budućnost

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Treba dati glas novim licima pa taman ne uradili ništa. U zadnjih 20 godina na sceni gledamo iste face a nismo se metra pomakli. Gadi mi se upaliti TV kad prikazuju snimke iz kantonalnih državnih skupština i opštinskih vjeća. Dosadili su sami sebi a da ne govorim narodu. Druga stvar zardili su sebi i svojoj djeci za penzije neka puste mladima da nađu svoju budućnost

Slažem se, pa mislim da je smiješno i dalje gledati, uz poštovanje dotičnim, ljude iz Brekovice i Srbljana da kroje sudbinu i da im je glavna atrakcija odlazak u grad na sjednicu vijeća, a glavna euforija kafa u RB.

 • Like 2
 • Dislike 1
Link to comment
Share on other sites

Nakon svih ovih dešavanja u stranci SDA, hapšenja gradonačelnika zbog uzimanja mita, nefunkcionisanja opštinskog vijeća, podjela u stranci gdje se ne zno ko pije ko plaća što se najbolje vidi po podršci novoj vladi, ta stranka bi trebala da doživi na idućim izborima potpuni debakl. Osim po ovom nabrojanom tome bi trebalo da doprinese i izbor kandidata koji su uglavnom potrošeni isluženi nesposobni kadrovi , a ono mladih služe samo da uljepšaju listu.

 

Ništa bolje nije ni u ostalim strankama. jedina razlika što ih u posljednje vrijeme ne vežu neke afere osim SBB (hapšenje Radončića) i SDP (hapšenje i suđenje Lipovači). Uglavnom u većini su penzionisani oficiri, stari komunisti, uglavnom ljudi koji nemaju ni snagu ni želju  ni znanje da nešto promjene

Link to comment
Share on other sites

Kakve notorne gluposti, kad čitam da u SDP-u nema novih lica!! Pa ljudi moji, pola osoba na listama SDP-a su mladi ljudi, nova lica, željni da nešto učine, osvješteni!! I sad ako ti isti mladi uđu na listu, kaže se da su isti... Pa kako će biti isti!? Pogledajte malo bolje... Nije to lista SDA gdje se neka imena pojavljuju već 20 godina!! Ili lista SBB-a gdje se ustaše stavljaju kao kandidati ( TUZLA za načelnika)

 • Like 1
 • Dislike 3
Link to comment
Share on other sites

Kakve notorne gluposti, kad čitam da u SDP-u nema novih lica!! Pa ljudi moji, pola osoba na listama SDP-a su mladi ljudi, nova lica, željni da nešto učine, osvješteni!! I sad ako ti isti mladi uđu na listu, kaže se da su isti... Pa kako će biti isti!? Pogledajte malo bolje... Nije to lista SDA gdje se neka imena pojavljuju već 20 godina!! Ili lista SBB-a gdje se ustaše stavljaju kao kandidati ( TUZLA za načelnika)

Pa evo i ovi iz ove nove stranke govre da su novi mladi ljudi, osvješteni. Pa zar, za primjer, Zosko nije bio na listi SDP-a prošlog mandata i nije prošao, a evo sad je kandidat i ispred ove "građanske stranke"

Link to comment
Share on other sites

Kakve notorne gluposti, kad čitam da u SDP-u nema novih lica!! Pa ljudi moji, pola osoba na listama SDP-a su mladi ljudi, nova lica, željni da nešto učine, osvješteni!! I sad ako ti isti mladi uđu na listu, kaže se da su isti... Pa kako će biti isti!? Pogledajte malo bolje... Nije to lista SDA gdje se neka imena pojavljuju već 20 godina!! Ili lista SBB-a gdje se ustaše stavljaju kao kandidati ( TUZLA za načelnika)

Pa hajde postavi listu. Vidio sam je ali ne mogu se sjetiti svih kandidata. Ako nema Mire Ljubijankič, Grge, i onih još nekoliko penzionera dobro je

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Slažem se, pa mislim da je smiješno i dalje gledati, uz poštovanje dotičnim, ljude iz Brekovice i Srbljana da kroje sudbinu i da im je glavna atrakcija odlazak u grad na sjednicu vijeća, a glavna euforija kafa u RB.

Dok na taj nacin budete razmisljali tesko ce te doci do promejne, ponizavanje casnih i postenih mjestana Brekovice, Srbljana kao i svih ostalih sela oko Bihaca dovodi samo do otvaranja daljnih rasprava, volio bih da mi napises ko su ti Biscani.

Do kad te podjele, pred RB cini mi se sjede bas vecinom tzv VELIKI BISCANI koi mozda cekaju da im neko plati kako kazes "euforiju"

Hvala

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Kakva nova lica to kod nas ne prolazi na žalost , već samo oni što imaju novac da kupe glasove ili imaju veliku familiju .

glasao bi za sve stranke osim fikretovaca i ovih Radončićevih jer smatram da je Fikret i Fahro Radončić isto govno  i anti- bošnjački elementi .

Samo budala može za njih glasati

 • Like 2
 • Dislike 1
Link to comment
Share on other sites

Može li neko objasniti šta se dešava u redovima SDA?

Kakvi su sukobi između Bihaća i ostalih SDA iz kantona ? Kako o da je Sead Kadić izgubio konce unutar ljudi u SDA?

Još nešto, da li je istina da je Saračević molio Fikreta Abdića da ga zadrži na vlasti ?

Sukobi su (do prije neki dan) bili između OO SDA Bihaćm, polovine OO SDA Bužim (svi nezavisni kandidati za vijece u buzimu su bili clanovi SDA), Senada Šepića i ostalih pojedinačno s jedne strane i Kasima Mulalica, Asima Kambera i Šemsudina Dedića s druge strane (ovi drugi imaju vlast u strukturi stranke) 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Ovi mladi kao i stari u sda i sdp su samo marionete koje ce raditi za platu i dizati ruku kako im gazde kazu, boli njih ona stvar za Bihac i bišćane...

 

Treba glasati za nove, sda i sdp su dovoljno pljackali treba tome stati u kraj, sad trebaju svi izaci na izbore, jer ako ne izadjemo isti ce opet dobiti izbore zbog broja clanova koje imaju i opet ce nas j... i naredne 4g. sbb i a-sda su isto sranje kao i ove neke druge stranke, moj glas ima ova nova stranka GS, a ako nas i oni zaj... onda nas treba spaliti...

 

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Svi nešto favoriziraju ovog Havića, ja se pitam po čemu je on to dovoljno dobar da bude gradonačelnik ? Možda sto je za njegovog mandata izgorila kantonalni bolnica uz namjerno izazvani požar za kojeg niko nije odgovarao uz to otišao sav arhiv . Ja se samo pitam ko još drži arhiv na potkrovlju pa to ni partizani nisu radili u kući Save Kovačevića .

SDP je totalno propao na svakom nivou nema tu vise pouzdanog lica .

 • Like 1
 • Dislike 1
Link to comment
Share on other sites

On je doktor. Šta on zna od menadžmenta i vođenja grada od skoro 60000 stanovnika koji jje uz to potonuo ko titanik. Pa vodio je bolnicu i ništa nije napravio. Ne znam od kud ideja, hrabrost da se prihvati toga. Isto vrijedi i za Jusića kojii je uz to još premlad za takvu funkciju

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Hadis Jusić-Zbog predhodnika, teško da će pobjediti

Bubo-Prognoziram da će imati približno glasova kao Jusić

Havić-Veoma moguće da će dobiti poziciju Načelnika.

Šuhret Fazlić-Siguran sam u ovog čovjeka da ako ne pobjedi imaće više glasova od bube i hadisa

Edin Mašić-Neko mora biti zadnji :D

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Šta ti misliš o ovome ? Uključi se u diskusiju...

Napiši svoje mišljenje, a kasnije završi svoju registraciju profila. Ako već imate profil, loguj se klikom "ovdje" da bi nastavili komentarati sa postojećim profilom.

Guest
Šta ti je na umu ? Odgovori...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...