Barba 2821 Objavljeno December 13, 2016 Share Objavljeno December 13, 2016 15 minutes ago, katarina said: Ja iskreno mislim da bi pristup forumu (barem dok se ne omasovi) trebao biti dozvoljen, tako da svi mogu otvoriti teme i biti na read-only, kao gost. A kasnije čitajući, poželit će sami da se registruju i prijave i komentarišu. Eto to je moj prijedlog Ja smatram baš suprotno jer kako je forum postao otvoren tada je i doživio najveći pad . Jer ljudi ce doči citati kada je forum otvoren bez želje da nesto napišu ili reaguju . A kada je forum zatvoren ljudi ce se registrirati da bi vidjeli sta piše a kada se jednom registriraju oni ce učestvovali i u raspravi sigurno . Ja recimo odem nekad na BL forum koji je otvoren pročitam i odem . A da je zatvoren sigurno bi se registrirao a i sudjelovao u raspravama . Po mom nekom skromnom mišljenju LP . 1 Quote Link to post Share on other sites
NEO2k 9999 Objavljeno December 13, 2016 Author Share Objavljeno December 13, 2016 18 minutes ago, Barba said: Ja smatram baš suprotno jer kako je forum postao otvoren tada je i doživio najveći pad . Jer ljudi ce doči citati kada je forum otvoren bez želje da nesto napišu ili reaguju . A kada je forum zatvoren ljudi ce se registrirati da bi vidjeli sta piše a kada se jednom registriraju oni ce učestvovali i u raspravi sigurno . Ja recimo odem nekad na BL forum koji je otvoren pročitam i odem . A da je zatvoren sigurno bi se registrirao a i sudjelovao u raspravama . Po mom nekom skromnom mišljenju LP . @Barba, moj stav je isti prema tome, razne taktike smo upotrebljavali i testirali, evidentno je kad je Forum bio otvoren da smo imali po 100 gostiju koji čitaju u trenutku, a 20 članova koji pišu u trenutku i čitaju... naravno. Upravo sad: Who's Online 24 Members, 0 Anonymous, 102 Guests (See full list) Evo dodao sam u dnu foruma opet statistiku pa mozete pratiti koliko ljudi upravo je logovano i koliko ih pokusava citati, a kad se registruje ima priliku odmah da pise... bar se sad lako registrovati. Čak sam za trenutak smaknuo verifikaciju putem maila, kasnije ću je aktivirati da malo pomognem ljudima pri registraciji... i da, uveo sam i Fb registraciju, samo kliknes par puta i povuce te sa Fejsbuka tako da nemas potrebe da ispunjavas pristupne podatke u formu za registraciju... Svakako sam tu za daljnje kritike, sugestije/prijedloge.... hvala ! Quote Link to post Share on other sites
Barba 2821 Objavljeno December 13, 2016 Share Objavljeno December 13, 2016 6 minutes ago, NEO2k said: @Barba, moj stav je isti prema tome, razne taktike smo upotrebljavali i testirali, evidentno je kad je Forum bio otvoren da smo imali po 100 gostiju koji čitaju u trenutku, a 20 članova koji pišu u trenutku i čitaju... naravno. Upravo sad: Who's Online 24 Members, 0 Anonymous, 102 Guests (See full list) Evo dodao sam u dnu foruma opet statistiku pa mozete pratiti koliko ljudi upravo je logovano i koliko ih pokusava citati, a kad se registruje ima priliku odmah da pise... bar se sad lako registrovati. Čak sam za trenutak smaknuo verifikaciju putem maila, kasnije ću je aktivirati da malo pomognem ljudima pri registraciji... i da, uveo sam i Fb registraciju, samo kliknes par puta i povuce te sa Fejsbuka tako da nemas potrebe da ispunjavas pristupne podatke u formu za registraciju... Svakako sam tu za daljnje kritike, sugestije/prijedloge.... hvala ! Ovo je forum multi tipa sa mogućnošću otvaranja raznih tema od gemerskih tema pa do politike i ostalog . A sve zavisi od interesa čitaoca . Kada bude dobrih i kvalitetnih tema van politike smatram da ce se forum obogatiti za nove članove . Posebno mislim na teme oko obrazovanja odnosno škole faxa ispita i ostalog . Te teme kupovina prodaja ili upoznavanje partnera tipa ljubavni oglasi i slicno . Poklanjanje stvari koje nam nisu potrebne , savjeti i ostalo. druga stvar sta sam primijetio do sada u zadnjih godina da tema fleke i zvjezdice utice na otvaranje drugih tema jer u istoj se raspravlja replicira o svemu i svačemu tako da se i ne otvaraju nove teme zbog opravdanog offtopica jer je dovoljno ispod napisanog staviti fleka ili zvjezdica i onda se javlja rasprava u nedogled po nekad. 1 Quote Link to post Share on other sites
Perovich 177 Objavljeno December 13, 2016 Share Objavljeno December 13, 2016 55 minutes ago, L19.S61. said: @Perovich ..a punca ? punac vlada iz sjene, barba je njegova produzena ruka 1 Quote Link to post Share on other sites
saco 547 Objavljeno December 14, 2016 Share Objavljeno December 14, 2016 Mislim da je bitno da se vecina clanova naseg foruma aktivira i vecini diskusija kako bi iste bile aktivne te samim tim ce se svakako privuci i oni koih ce ista tema zanimati. Slazem se svakako da treba ostaviti da ucestvovati u diskusiji mogu samo registrovani clanovi posto kako @Barba rece najvise je pao kvalitet foruma upravo u vrijeme kad je svako imao pristup. Prema tome poziv svima nama da se aktivno ukljucimo u radu foruma. Quote Link to post Share on other sites
L19.S61. 198 Objavljeno December 14, 2016 Share Objavljeno December 14, 2016 Može li se ovo ''ograničenje'' ukinuti ..? ** You are only allowed to give reputation 10 times per day. You cannot give any more reputation today. ** Quote Link to post Share on other sites
1260 1440 Objavljeno December 14, 2016 Share Objavljeno December 14, 2016 Još kad bi napravili da se tema otvara na nepročitane postove a ne na prvi post 1 Quote Link to post Share on other sites
Barba 2821 Objavljeno December 14, 2016 Share Objavljeno December 14, 2016 12 minutes ago, 1260 said: Još kad bi napravili da se tema otvara na nepročitane postove a ne na prvi post Da to bi bilo Top????????? Quote Link to post Share on other sites
Vywegh 119 Objavljeno December 15, 2016 Share Objavljeno December 15, 2016 esta vivo Pozdrav raja... Znaci nastavljamo gdje smo stali... Works for me 2 Quote Link to post Share on other sites
1260 1440 Objavljeno December 18, 2016 Share Objavljeno December 18, 2016 On 12/14/2016 at 9:35 PM, Barba said: Da to bi bilo Top????????? Funkcionira kada se kklikne na zvjezdicu ispred naziva teme Quote Link to post Share on other sites
Barba 2821 Objavljeno December 18, 2016 Share Objavljeno December 18, 2016 14 hours ago, 1260 said: Funkcionira kada se kklikne na zvjezdicu ispred naziva teme Ne vidim nigdje zvjezdicu Quote Link to post Share on other sites
1260 1440 Objavljeno December 18, 2016 Share Objavljeno December 18, 2016 Pa kad odeš na nepročitan sadržaj zvjezdica a negdje krug stoje na početku naziva teme 1 Quote Link to post Share on other sites
Barba 2821 Objavljeno December 21, 2016 Share Objavljeno December 21, 2016 Zašto kada kliknem na temu mi ne otvara istu (sto je bio prije običaj) već me šalje na izbor tema u podforumima. Tipa dešavanja Aktualnosti , sport i ostalo može li se ovo popraviti? Quote Link to post Share on other sites
L19.S61. 198 Objavljeno March 4, 2017 Share Objavljeno March 4, 2017 Da li biste se zbog posla preselili u drugi grad ili zemlju? Kad i koliko često se mijenja anketno pitanje u ANKETI na portalu? Mjesečno,kad se skupi određen broj glasova ili kad se moderator sjeti slijedećeg pitanja..? Narod odlazi ''trbuhom za kruhom'' a pitanje ostaje(stoji) !! Quote Link to post Share on other sites
zlaja 50 Objavljeno October 1, 2018 Share Objavljeno October 1, 2018 Pozdrav Administraciji Odavno sam pratio forum nisam htio da komentiram na neke stvari ocekivao sam da cete ponovo akrtivirati forum ukoliko vam zatreba Moderator ili Web Developer moj inbox vam je otvoren Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Šta ti misliš o ovome ? Uključi se u diskusiju...
Napiši svoje mišljenje, a kasnije završi svoju registraciju profila. Ako već imate profil, loguj se klikom "ovdje" da bi nastavili komentarati sa postojećim profilom.