Jump to content
FORUM

Zabrana Pusenja u FBiH


Recommended Posts

Posljednji dana na repertoar je dozao nacrt zakona o zabrani pusenja u svim ugostiteljskim objektima u FBiH ,isti je izazvao veliku buru i reakciju od vlasnika ugostiteljskih objekata kao i pojedinih politicara koji na osnovu ovog zakona vide stetne posljedice po ekonomiju znaci nigdje veze sa vezom. 

Ja sam osobno nikotinski zavisnik i volio bi da se donese ovakav zakon prije svega jer ja a ni drugi nemaju pravo da truju druge pasivne pusace djecu kao i osoblje restorana kafica. 

Pusacima obezbjediti prostorije za za uzivanje u nikotinu sa pojacanom ventilacijom izracivanjem najzad nikom ne smeta da izadje pet minuta vani i zapali. 

Ovaj zakon se primjenjuje u svim zemljama EU mislim zasto ne bi i kod nas jer se pokazao pozitivnim .

Nadam se da ce zazivjeti sto prije !

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Ja sam definitivno za taj zakon i nadam se da ce zazivjeti. U drugim zemljama, npr. mnogi gradovi u Njemackoj, Austriji i td. vidi se da zabrana pusenja uopste ne smeta poslovanju ugostiteljskih objekata i da su kafane i dalje pune. 

Niko nema pravo da truje ikoga. Pasivni pusaci su puno vise zdravstveno ugrozeni nego aktivni. 

U Bihacu, odnosno cijeloj Bosni nema nijedan lokal rijesenu ventilaciju! U svakom se naudises tog otrova, plus jos sto ti se i odjeca i kosa usmrde kao da se nikada nisi kupao.

Iako sumnjam da ce to ikada zazivjeti u BiH, ipak nadam se da ce Bosnjo nametnuti tezgarosima da vide malo dalje od svog zavicaja i da ako vec nude neku ugostiteljsku uslugu, da sa tim ne ugrozavaju zdravlje tih gostiju od kojih uredno uzimaju lovu. 

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Teško da će zakon zaživjeti jer naši parlamentarci nisu dovoljno elokventni i već kod samog nacrta zakona su počeli negativno komentarisati isti. Svi u službi ugostitelja i njihovih interesa. Postoje hiljade drugih zakona koji su dobri ne samo za zdravlje građana nego i druge stvari olakšavanja života ljudi ali ipak nisu usvojeni u FBiH parlamentu . Tu nemaju dodicka i mogu skoro sve zakone vrlo lako usvojiti posebno socijalnog tipa i porodičnog prava te zaštite radnika . Rad nedjeljom vikendom slobodni dani iz svere radnog prava . 

  • Dislike 1
Link to comment
Share on other sites

Šta ti misliš o ovome ? Uključi se u diskusiju...

Napiši svoje mišljenje, a kasnije završi svoju registraciju profila. Ako već imate profil, loguj se klikom "ovdje" da bi nastavili komentarati sa postojećim profilom.

Guest
Šta ti je na umu ? Odgovori...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...