Jump to content
FORUM

Nova Nintendova konzola možda dolazi već idućeg ljeta


k-dot

Recommended Posts

Ako je vjerovati portalu DigiTimes, Nintendo planira svoju novu konzolu izbaciti na tržište već u 7. mjesecu iduće godine. 

Iako je Nintendo u već nekoliko navrata spominjao svoj novi uređaj za igranje, trenutno tu misterioznu konzolu poznajemo samo pod radnim nazivom Nintendo NX, što će se zasigurno promijeniti do izlaska. Japanski gaming gigant dosad je samo govorio o najavi NX-a tijekom 2016. godine, ne i izlasku uređaja na tržište. Ipak, Digitimes navodi da "izvori upoznati sa slučajem" kažu da će proizvodnja prvih pilot uređaja početi još ove godine kako bi sve bilo spremno za planirani izlazak konzole sredinom sljedeće godine. Foxconn Electronics i Pegatron Technology već sada se navodno natječu oko prava na proizvodnju konzole, a bi iako su obje firme odbile komentirati glasine, isti anonimni izvori tvrde da Nintendo želi započeti s proizvodnjom pilot uređaja već u 10. mjesecu.

Špekulacije o datumu izlaska temeljene su na Nintendovom javljanju distributerima. Narudžbe bi trebale biti finaliziranje do veljače ili ožujka, pa bi masovna proizvodnja za tržište počela u svibnju ili lipnju 2016., a izlazak bi mogao uslijediti već mjesec dana nakon toga. Nintendo navodno očekuje ispostaviti 20 milijuna konzola prve godine, što je vrlo ambiciozno s obzirom na to da su prodali nešto manje od 4 milijuna Wii U konzola u prvih godinu dana. 

Dapače, brojka od 20 milijuna u godinu dana je nerealna u svim pogledima ako se radi o klasičnoj kućnoj konzoli u stilu PlayStationa 4, pa bi se već po toj projekciji moglo zaključiti da je NX neka vrsta jeftinijeg uređaja za igre koji nije nužno u formi klasične kućne konzole.

Valja reći kako je ljeto neobičan period godine za lansiranje nove konzole, obično se to radi u blagdansko doba pred kraj godine, ali moguće je da ciljaju iskoristiti veliki marketinški potencijal E3 sajma tik pred izlazak. Također, jedva čekamo čuti kakve planove imaju za Wii U, sada kada je nova konzola sve izglednija. 

Uzbuđuje li i vas uvijek novi Nintendov hardver, razmišljate li o kupnji? Javite nam sve u komentarima.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Šta ti misliš o ovome ? Uključi se u diskusiju...

Napiši svoje mišljenje, a kasnije završi svoju registraciju profila. Ako već imate profil, loguj se klikom "ovdje" da bi nastavili komentarati sa postojećim profilom.

Guest
Šta ti je na umu ? Odgovori...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...