Jump to content
FORUM

Dark Souls franšiza prodana u 8 milijuna primjeraka


k-dot

Recommended Posts

From Softwareov Souls serijal nije krenuo kao mašina za zgrtanje novca. Demons Souls bio je ekskluzivan za PS3 i publiku je tada podijelio – na one koji su spremni trošiti živce na igru koja ne prašta greške, i na one koji nisu. Dark Souls napravio je korak naprijed time što je postao multiplatform naslov, a njegov nastavak dodatno je izašao u susret publici koja se po prvi put susrela sa serijalom.

Rezultati toga iznimno su pozitivni. Kako otkriva japanski magazin Famitsu, Dark Souls igre prodane su u preko 8 milijuna primjeraka. Riječ je o dvije igre, ali zapravo o četiri izdanja – Artorias of the Abyss proširenju za prvi, te Scholar of the First Sin proširenju za drugi dio. Igre su se pojavile na pet platformi – starim X360 te PS3 konzolama, novim PS4 te XBO konzolama te PC-u.

Najviše prodanih primjeraka imaju verzije za PS3/X360. Verzije za aktualne konzole prodane su u oko pola milijuna primjeraka. Možda najinteresantniji podatak je taj kako je PC verzija prodala značajnih 3,25 milijuna primjeraka. S obzirom da prvi Dark Souls uopće nije ni bio planiran za PC, te je na tu platformu došao nakon peticije PC igrača, može se reći kako se Namco Bandaiju potez dovođenja igre na PC višestruko isplatio.

Dark Souls igre također su uspješnije od ostalih igara From Softwarea. Demon Souls je dosegnuo 1,7 milijuna prodanih primjeraka dok je nedavno izdani Bloodborne dosegnuo svoj prvi milijun.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Šta ti misliš o ovome ? Uključi se u diskusiju...

Napiši svoje mišljenje, a kasnije završi svoju registraciju profila. Ako već imate profil, loguj se klikom "ovdje" da bi nastavili komentarati sa postojećim profilom.

Guest
Šta ti je na umu ? Odgovori...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...