Jump to content
FORUM

Kupujmo domace!!!


ramzes3

Recommended Posts

Tema na kojoj trebamo reklamirati domace proizvode, samim tim ukazati na kvalitet ili neke nedostatke nekih proizvoda, te reklamirati nase lokalne proizvodjace i ostale..i naravno dijeliti sto vise licnih iskustava sa trgovackim centrima u pogledu domacih proizvoda.

387 **********

Edited by ramzes3
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mliječni proizvodi - Milk-san Sanski Most (ako nema toga, onda Meggle)

Meso i proizvodi od mesa - MS Alem Bosanska Krupa (roštiljske kobasice su im super, čajna kobasica isto tako, svježe meso)

Mješavina začina Kolmix Velika Kladuša (meni lično bolji od Vegete)

VISPAK - svašta od njih ima

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sve mogu skuziti da ljudi kupuju al da neko janu moze kupiti e to mi je nevjerovatno. Pa barem imamo vode u pm. Meni kad ponude janu onda radije necu nista

Baš kad smo kod jane,pa voda je voda-bar bi tako trebalo,recimo jedina (po meni) razlika je Jana 0.5 L 0,90 KM,Lipa voda 0,5 L  0,40 KM.Al snob će uvijek biti snob

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Carine svugdje u svijetu služe da bi se zaštitila domaća proizvodnja i domaći proizvođači.Koliko se sjećam to nije slučaj sa EU,gdje se na proizvode porijeklom iz EU ne obračunava carina.E sad nisam ekonomista pa ne znam da li je to moguće ili da li je to ujedno dugoročno korisno,ali nešto kontam po meni bi bilo dobro podići PDV sa sadašnjih 17% na recimo 25% kao u HR s tim da se uvede i nulta stopa (0%) na domaće konkurentne proizvode.S tim bi domaći proizvodi bili u startu povoljniji i vjerojatno bi i sama prodaja istih se povećala a znamo onda do čega to dovodi.S druge strane država ubiranjem poreza skoro pa ne bi gubila ništa.Opet kažem nisam niti ekonomista pa nisam niti siguran da li bi to bilo ekonomski opravdano niti sam kakav pravnik pa da ocjenim opravdanost tog naspram tamo nekih pravila EU.

Link to comment
Share on other sites

Šta ti misliš o ovome ? Uključi se u diskusiju...

Napiši svoje mišljenje, a kasnije završi svoju registraciju profila. Ako već imate profil, loguj se klikom "ovdje" da bi nastavili komentarati sa postojećim profilom.

Guest
Šta ti je na umu ? Odgovori...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...