Jump to content
FORUM

Project Ascension želi ujediniti Steam, Origin i uPlay


k-dot

Recommended Posts

Digitalne platforme za gaming na PC-u u zadnje vrijeme predstavljaju više gnjavaže negoli pogodnosti. Da biste zaigrali nove igre Electronic Artsa nije vam dovoljan Steam jer ih možete nabaviti samo na njihovom Originu. Ubisoftove naslove možete pronaći na Steamu, ali vam za njihovo pokretanje treba uPlay jer… Ubisoft kaže da treba. Iako se odvija u svega par klikova, prebacivanje između tih triju usluga je bespotrebno.

Takvo mišljenje ima i tim od 18 volontera koji si je uzeo zadaću da osmisli program za sjedinjavanje triju servisa. Takozvani Project Ascension zamišljen je kao multiplatformsko sučelje otvorenog koda koji bi korisnicima omogućio da s jednog mjesta pokreću igre na Steamu, Originu i uPlayu, te da na istom mjestu vide sve najpovoljnije ponude za kupnju igara.

Project Ascension doduše nije zamišljen kao zamjena za „sveto trojstvo“ nego kao sloj koji bi smanjio gnjavažu prebacivanja kada nakon EA igara želite odigrati nešto Ubisoftovo. Program je predviđen za Windowse, Mac i Linux, a trebao bi biti dostupan od jeseni.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Šta ti misliš o ovome ? Uključi se u diskusiju...

Napiši svoje mišljenje, a kasnije završi svoju registraciju profila. Ako već imate profil, loguj se klikom "ovdje" da bi nastavili komentarati sa postojećim profilom.

Guest
Šta ti je na umu ? Odgovori...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...